Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 9. srpna 2006

Kukaččí motor

Každý normální člověk,když si kupuje auto, tak si zkontroluje VIN a číslo motoru.To je přece jasné, že u staršího auta je to důležitá věc. Jenže... Chudák starý OPEL se kupoval před sedmi lety od známého, o kterém vím, že s ním jezdil minimálně tři roky
a tak, když jsem si ho přebírala, ta kontrola sice byla, ale taková hodně formální. Od té doby byl náš červený krasavec několikrát za hranicemi všedních dnů (Rakousko, Německo, Itálie) prověřen kdejakou databází, TŘIKRÁT prošel bez problémů STK a včera se to stalo.
Paní, to auto má měněný motor, pravil technik na STK. Jo? A jak to myslíte? Pravila jsem já. Nedal nic na mé pokusy zvrátit tuto nešťastnou situaci a zapsal mi to do hrubých závad. Vyjela jsem z technické rychlostí policejního šéfa Husáka.
A co teď? Policista A: Zajeďte si na technickou jinam, nejlépe do P., tam to určitě projde.
Policista B: Nejlepší by bylo zajet do P., tam by to prošlo, ale když už Vás mají v počítači na STK u nás, že jste neprošla, tak by z toho mohl být pěkný průšvih. Nechte si udělat výmaz motoru a pak tam jděte znovu.
U výmazu motoru: To Vám neuděláme, protože tam je přeražený i typ motoru a jak mám vědět, že tam není motor z Ferari?
Technik dopravní evidence: To musíte jet na METALOGRAFII do Brna nebo do Prahy, tam zjistí co pod tím přeraženým číslem je a když TO bude v pořádku, tak to tam dáte dohromady. A když TO (nevím co) v pořádku nebude, tak ten motor byl kradenej a auto vám zabavíme. Ha ha ha.
Tak jsem si bylo obhlídnout místní kovošrot, jako místo posledního odpočinku mého drahouška a snad se mu tam bude spočívat v pokoji.

Kdybych náhodou vymyslela jinou možnost, tak dám zajisté vědět.
Škoda, že není nějaké Kudlančí fórum i pro zoufalé bojovníky s úředními předpisy....

Žádné komentáře:

Okomentovat