Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 20. září 2006

Nalezenec

mám málo starostí, tak si musím sehnat nějaké další

Tak se nám rodinka v neděli večer rozrostla a 21 nových zvířátek. Jedno malé štěňátko a jeho +/- 20 blech. Má tak asi 6 týdnů a je to holka, blondýna - trochu bílá, trochu béžová a čumáčkem mi ze všeho nejvíc připománá retrívra. Ještě večer dostala základní péči a následně i nadstandard, to jak nechtěla sama spát a stále u ní musel někdo být celou noc, aby se neukňučela k smrti.

Včera jsem ji nechala v manželově něžné péči a odjela do města zakoupit nějaký odblešovač,  misky, štěněcí granulky a kdoví, co ještě.  V psí prodejně jsem sice chvilku čekala, ale stálo to za to.

Paní majitelka tam má u pultu v košíčku malinkou čivavu a přišel tam chlap a jak si prohlížel zboží, nahnul se přes pult tak moc, že to čivava uznala jako vpád do svého teritoria a udělala zhurta "haf, haf". Chlap se tak lekl, že odletěl na druhou stranu obchodu a možná si i trochu cvrknul. "Do p*dele," ulevil si a dodal: "Doma mám 70ti kilového rotvajlera, ale takhle jsem se psa ještě nelek." Asi mluvil pravdu, protože si koupil betonové! misky na žrádlo o takovém obsahu, že já bych v nich měla brambory pro celou rodinu na týden.

Až ty misky po jedné odvláčel do auta, přišla řada na mě. Já chtěla misky o něco menší, ale co si myslela paní prodavačka to nevím, neboť náš rozhovor vypadal takto:

"Jak je pejsek starý?"      Odpověď: "Nevím."

"Jak bude velký?"   "Nevím."

"Tak aspoň, co je to za rasu?"   Odpověď si čtenář doplní sám.

Po tomto duchaplném rozjezdu to vzalo obrat, paní se přestala vyptávat a začala na pult nosit různé lahvičky, pytlíky, mističky, věcičky a podtrženo, sečteno 550 Kč a běž.

Večer jsme štěňáka odblešili, alespoň z nejhoršího a já získala novou velmi praktickou dovednost. Umím chytit blechu při proplétání se psí srstí a následně ji rozmáčnout a to tak rychle, že stihnu totéž udělat i s její sestrou, která pádila na druhou stranu.( Až budu někdy na pracáku, nesmím to zapomenout uvést do dotazníku.) 

Venčení, uspání a další krmení už proběhlo v pohodě, ale zůstává jeden zásadní problém, který rozdělil naši, jinak harmonickou rodinu na 3 vzájemně znesvářené tábory (při počtu členů rodiny 3 ks).

Jak se ta psí holčička bude jmenovat? Vášniné debaty trvají už druhý den a hrozí přerůst v ozbrojený konflikt a řešení je v nedohlednu. Dnes ráno už jsem uvažovala, že budeme muset požádat Radu bezpečnosti při OSN, aby nám nějaké jméno přidělila úředně a byl pokoj.

Takhle jsme se nehádali ani když jsem čekala mimčo. To jsem si šla do porodnice pro Filípka a donesla jsem domů Alexandru. Ale s tím štěnětem..?

Sama jsem zvědavá jak to dopadne. Jestli se nedohodneme u psího kalendáře tak bude ta chudinka mít tři jména třeba jako Karel-Hynek-Mácha.

$$OBR147011$$

1 komentář:

  1. Není to plyšové?Pro pobavení. Mám dvě fenky jezevčí. Kdysi dávno měli rodiče fenu německého ovčáka. Byla to břitva a jmenovala se Asta. Moje vnoučata by toho Tvého plyšáka hned chtěly. Je to kouzelná holka. Jo moje holky se jmenují Maša a Baša. To máš jedno, ony poslouchají na můj hlas, já zavolám paroubku a přiběhnou obě. Ještě jednou díky za koment k mé inovaci a asi jsme se nepochopili. Naopak jsi mě chválila, až jsem zrudnul, jako singl nejsem zvyklý. Já beru i kritické komenty. Myslím si, že proto je míň komentů na jednotlivé články, že všichni jsou na všechny hodní a když na článku něco vidí, tak raději nenapíše nic. Mně jednou vytkl Rowdy nějaké chyby, ale v těch 90 článcích jsem musel ,napsat spousty chyb a blbostí a překlepů a nic, nebo jé, hezké fotky. Lorrain, ostrovanka a nově Ty to stvořej víc slov. Dost, Hezký večer

    OdpovědětVymazat