Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 13. září 2006

Trochu techniky

vzpomínka na první zářijový týden a místo, kde bych si klidně dovedla představit bezva dovolenou

Mám chvilku času, a tak se na chvilku vrátím ve vzpomínkách o pár dnů zpět do pěkného sobotního dopoledne, stráveného v bohem zapomenutném údolí Dlouhé řeky. Krásnými lesy obklopené pidilázně Smraďavka přišly ke svému jménu díky sirnatým pramenům, které zde byly objeveny už někdy v 15. nebo 16. století. Leží v horském pásmu Chřiby, kousek  od Buchlovic a někdy se jim také říká  Leopoldovy lázně, podle lékaře, který zde působil.

Ale dosti o historii, když to má být o technice. Místní autokemp poskytl útočiště všem milovníkům koní pod kapotou a stal se na 3 dny přehlídkovým místem pro sportovní auta a veterány všeho druhu. Bylo se opravdu na co dívat, nafotila jsem spoustu zajímavých obrázků a zapředla pár hovorů s majiteli těch vymazlených krasavců. Z přítomných silných strojů nejvíce obdivu sklidil Jaguár z roku 1952 ve velmi originálním stavu, novější Opel GT, ale i majitelům BMW se podařilo dát zde dohromady skoro celou výrobní řadu od 60. let do dneška.

Jezdíme s rodinou na různé veteránské srazy a burzy často, ale je tady se pořadatelům povedlo pro setkání vymyslet opravdu nádherné místo, které už jen svou atmosférou muselo nadchnout každého návštěvníka.

A nakonec jedna lahůdka z Ameriky

$$OBR137448$$ 

Žádné komentáře:

Okomentovat