Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 20. listopadu 2006

Mám bratra!

Nikdy jsem ho neviděla, ale teď vím, že je milý


Už jsem se několikrát zmínila, že jsme velmi malá rodina. Několik generací jedináčků po sobě jdoucích má za následek, že když se pak mají pořádně oslavit nějaké narozeniny a pozve se veškeré příbuzenstvo, všetně toho vzdáleného, tak je nás osm.
Někdo by mohl  namítnout, že huráá, alespoň nemusíme kupovat dárky 100x do roka a nemusíme se s nikým  dohadovat, kdo zdědí kredenc po babičce, ale ta frustrace malou rodinou tu prostě je.

Pak se ovšem musí hledat náhradní řešení.
Ne, nebojte, nechci si koupit vašeho dědu, ani zhýralého bratrance. Ani ne vašeho úspěšného bratrance (i když o tom by se možná dalo uvažovat..).

Šla jsem na to od lesa a řekla jsem si, že si svého bratra zhmotním zde na blogu. Prostě bych o něm psala, jako že existuje a všichni (včetně mě) by si mohli myslet, že ho fakt mám.
Mohl by být hlavním hrdinou mnoha úsměvných historek, mohla bych s ním řešit peripetie jeho života a následně se s ním hádat a usmiřovat, klidně by mohl mít i svoji vlastní rubriku. Třeba by rád občas něco i napsal. Hlavně o politice! Politickými úvahami si totiž tenhle blog  špinit nechci, ale občas bych ráda něco vykřičela do světa a v tu chvíli by mohl zaskočit vzdělaný bratr, a bylo by to pěkně na něm. Takže poslední měsíc jsem před usnutím přestala počítat ovečky a začala vymýšlet bráchu.

Není to žádná legrace. Přece nestvořím nějakého hňupa!

Můj bratr by mohl mít tak 27-28 let, vím jistě, že je ještě svobodný (aby ty zážitky s děvčaty nemusel tajit před manželkou), je 185 cm vysoký (teda nevím po kom, ale to jedno),
vzhledově je to takový nenápadný typ, ale má moc hezký úsměv a pěkné zuby.

Velkou fušku mi dalo jeho zaměstnání. To není jenom tak, rozhodně bych nechtěla nějakého frajírka manažera, co má patent na rozum, neomylný vkus minimalisty, teréňáka Volvo XC90 a létá na zápasy anglické ligy.
Ten by mě určitě neměl rád. Já jsem taková obyčejná a to by se mu nelíbilo.

Nejraději bych měla nějakého počítačového šílence, co zná každou novinku, staral by se mi o kompjútr a vysvětlil by mi ty miliony věcí ze světa nul a jedniček, nad kterými mi kolikrát zůstává rozum stát. Jenže to by neprošlo, protože každý, kdo má alespoň jedno oko vidí, že mám "typizovanou" šablonu, ve které si neumím nahradit tu fotku cizí paní za jiný "osobnější" obrázek a zpřehlednit komentáře, aby bylo alespoň první slovo tučnějším písmem a každý komentář odskočený o jeden řádek, protože takhle se v tom guláši ani prase vyzná. A přitom, já mám ty komentáře tak ráda!
A kdyby mi to brácha neupravil, tak mi na toho programátora nikdo neskočí.

Pak jsem probrala ještě fůru profesí, což mi zabralo hodně večerů, neboť já usínám rychle a moc toho zase vymyslet nedokážu (co se týká těch oveček, znám jenom ty první tři a psa, pak už vždycky spím).
Jak to dopladlo?
Je ekolog. Nevím přesně, co je jeho náplní práce, ale vím určitě, že má rád přírodu, hodně fotí, je ochoten nechat se přivázat na komín chemičky a mít z toho problémy s policajty a když jede do Bulharska, tak moře ani nevidí, ale má kompletně prochozené Rodopy.
Je dost individualista, rád se toulá po horách a sbírá minerály a pravěké zkameněliny. Obléká se obyčejně, ale nesnáší uměliny a miluje, když jeho bundy mají hodně kapes.
Má svůj jednopokojáč po naší babičce, ale na jídlo chodí k rodičů a mamka mu stále pere, ale já mu za to nadávám, protože už je dost starý na to, aby se o sebe postaral sám. Ale přitom, mu nosím buchty, kdykoli peču, protože vím, že je má rád.

A taky vím, že má rád mě a že se na něj mohu naprosto spolehnout.

Škoda, že neexistuje...
 

14 komentářů:

  1. co dělá brácha zítra v osm?

    OdpovědětVymazat
  2. Bárotakhle jsem si kdysi vymyslela sestru, to mi bylo nějak mezi 14-15 ti:-)) No máma mi pak ten deník zabavila a asi ho má dodnes. Je to asi tak rok co na mě křičela, že jsem už tehdy byla děsně prolhaná.Moc hezký článek:-)

    OdpovědětVymazat
  3. zobrazit info o stránce - média - ta fotka v záhlaví se jmenuje laetitia01.giftak si její název v šabloně (tipuju že v css27978.css) přepiš na svoji fotku, nebo psa, bratra, ufona...a nezapomeň v šabloně doplnit za jednotlivé komentáře tag [br] kvůli odřádkování, nebo je uzavřít do odstavců [p] ... [/p], to slití dohromady je nemilá vlastnost této šablony.

    OdpovědětVymazat
  4. odřádkovánísorry, já to nedočet celé - viděl bych to v šabloně do \"#komentare div.komentar\" na přidání margin-top: 0.5em;máš tu měnič stylů a tam jsem trochu zmaten

    OdpovědětVymazat
  5. muris - zítra ráno v osm bude ještě určitě spát, hrozně nerad vstává. To máme společné. A v osm večer bude v kině, rád chodívá v úterý na filmový klub, ale neříkal, jestli jde sám nebo s někým ;)Mod, netaj sestru, sem s ní! Co dělala za ta léta od Tvých 14ti a jak se má dnes? :))brum brum - vyzkoušíme, uvidíme...jestli se to povede, pochválím Tě u bráchy ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Tvůj bratr je mlaďoch, ale pokud bys netrvala na tom věku, mám z něj hodně... :) Jenže já už dvě sestry mám. Nechceš některou? :)))

    OdpovědětVymazat
  7. Sharkane,ten věk jsem střelila těsně před třicítku, protože ho chci zatím svobodného, a kdyby měl víc, tak by si někdo mohl myslet, že se třeba nechce ženit, protože je sobec a já nechtěla, aby si o něm lidi mysleli něco špatného :)))Sestru ... nevím, když já kamarádila vždycky spíš s klukama... ;)

    OdpovědětVymazat
  8. mnooo :) já taky ráááda chodím do kina :-))

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tenhle brácha by byl fakt super, mohla bys mu taky radit co je která ženská, co se kolem něj točí, zač! Že tato je pěkná mrcha, co si dělá zálusk na jednopokoják a tahle druhá zas jde jen po receptu na ty tvoje skvělé buchty:) Perfektní téma!

    OdpovědětVymazat
  10. muris - jak se chodí s virtuálním chlapem na rande?Kamilic - No jo, jenže teď, když jsm to proflákla, že je virtuální, tak vlastně chudák umřel, ještě dřív, než se zrodil. Nehledě na to, že jsem mu v tom fofru zapoměla dát jméno :(

    OdpovědětVymazat
  11. to je genialni. nenechej ho umrit, vypada jako dobrej sympatak. na jmeno bys mohla vyhlasit anketu...

    OdpovědětVymazat
  12. pajo-ostrovanko, už jsme se s bráchou dohodli, že občas se tady ukáže...když už mi dal takovou práci :))

    OdpovědětVymazat
  13. žjuva :-)hih, díky že ses stavila :-)jako mohla bych to udělat podobně, což ;-) jenže já bych chtěla i nějakýho skutečnýho, nebo skoroskutečnýho :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Happy,já bych taky chtěla skutečného bráchu, jenže rodiče jsou v důchodu... jako realista si myslím, že už mám smůlu :)

    OdpovědětVymazat