Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 11. prosince 2006

Faktura nebo výpalné?

Zbabělci zaplatí

Na sobotu se chystala velká a důležitá soukromá akce.

Bylo jasné, že potřebuji sehnat vyhazovače. Můj oblíbený kulturista měl nějakou exhibici na Slovensku a já musela rozhodit sítě a poptat se po někom jiném.

Tamtamy se rozezvučely a ve středu se přišel ukázat takový zvláštní chlapík. Znám ho od vidění, protože takový zjev si člověk pamatuje.
Pěkně se představil, řekl, že má bezpečnostní agenturu a že v sobotu může přijít a o vše se mi postará.
Moji podmínku - být v obleku, přijal bez mrknutí oka a odešel se slibem, že v sobotu v 18.00 hodin bude stát v pozoru u vchodu.
Měla jsem z něj trochu rozpačitý pocit, ale času bylo málo, zaplať bůh za něj.
Ještě jsem chtěla obvolat místní známé postavičky a zeptat se na něj, ale ve fofru veškerého zařizování jsem to jaksi zazdila.

Sobota podvečer.

Pan ochranka se dostavil už po páté hodině, sedl si do kouta, nechal si udělat presso bez cukru a seděl.
Párkrát jsem s ním chtěla začít rozhovor o čemkoliv, ale narazila jsem jen na mlčení. U některých lidí  mi dělá problém rozlišit, když  mlčí, jestli je to proto, že jsou  tak chytří nebo proto, že jsou tak vylízaní.
Nezájem o konverzaci byl zřetelný.
Kolik mu asi může být let?
Při jeho vzhledu jsem zůstala v úvahách na údaji mezi 22-25 let. Měl asi 185 cm, ale díky své vazbě vypadal vyšší. Černé ulízané vlasy, sčesané dozadu, absolutně kulatý obličej, temné kulaté oči, jedno lehce šilhalo. Při pohledu zezadu měl zátylek výrazně širší než hlavu a sako se mu v ramenou povážlivě napínalo. Dlouhé štíhlé nohy, lehce do X. Celkově štíhlé tělo kontrastovalo s tím otylým obličejem a podbradkem.

Buvolí hlava.

To byla první asociace, která mě napadla. To jsem ještě nevěděla, že se to týká i jeho IQ.
Mimochodem, když jsem v pátek mluvila s kolegou o ochrance a on se ptal, kdo to bude, říkám: "Taková buvolí hlava" a chtěla jsem pokračovat, ale on to pochopil jako hotovou odpověď a řekl: "Jo, já vím kterýho myslíš."

V šest hodin se Buvolí hlava postavil ke vchodu a jeho úkolem bylo jenom vzbuzovat zdání, že lidé ve společenském oděvu s pozvánkou jsou vítáni a všichni ostatní , zejména rozpití týpci v riflích mají dnes možnost pobít se v jiném podniku.
Že Buvolí hlava neumí pozdravit, dokonce ani na pozdrav odpovědět, bylo nepříjemným překvapením, ale když jsem už počtvrté během večera slyšela:"Jestli sem vlezeš, zabiju tě hranou dlaně," hodně jsem znejistěla.
"Možná s nimi nemusíte tak zhurta...," snažila jsem se mu s úsměvem naznačit, že by to šlo i jinak.
"To nejde. Jak se s nima jedná po dobrém, tak si dovolujou."

Do půlnoci dal ještě tři kávy - supercloumáky, pak se někam ztratil a když se za čtvrt hodiny vrátil, měl špinavé sako a ze rtu mu tekla krev.
Hrklo ve mně. "Co se stalo?"
Nic neříkal, otíral si krev papírovým kapesníkem a zmizel na záchodě.
"Co to bylo?" dorážím na něj, když se zase postavil ke vchodu.
"Moc si dovolovali," řekl.
"Kdo?"
"Ti frajeři venku."
"To se nás přece netýká, oni dovnitř nechtěli. Vždyť jim nemohlo být víc než 17 let."
"Dělali si ze mě srandu. Kdyby neutekli, zabil bych je hranou dlaně."
Kapitulovala jsem. Je to debil.

Dnes mi donesl fakturu. Je na ní částka 8000 Kč.
Držela jsem ji v ruce a zatmělo se mi před očima. Za ty prachy by mi kamarád kulturista pohlídal 10 takových akcí. Co s tím? Hodit mu to na hlavu, že je to moc?
Co na to řekne?
Zabije mě hranou dlaně?

29 komentářů:

  1. Bárono, v každým případě je asi blbý, že jste se na výši odměny nedohodli předem, takhle je to teda nic moc:-(( Možná by s ním měl promluvit ten, kdo Ti ho poslal.

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,to byla smršť úkolů a vloudila se jedna chybka. Dobře mi tak. Jsem zbabělec :))) zaplatím.

    OdpovědětVymazat
  3. kdybys radši zavolala Chucka Norrise:)

    OdpovědětVymazat
  4. Báronemyslím, že jsi zbabělec, prostě si udělala chybu, to máš recht, ale já bych přesto zkusila toho kdo ho poslal. Kolik hodin bylo toho hlídání? Zkusila bych oponovat cenou obvyklou, atd.když tak mejlem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mykee,to by bylo ještě nul k té osmičce :)))Mod, účetní se nezapře ;) Poptám se na to.

    OdpovědětVymazat
  6. Báropoptej:-)) rozhodně bych s vážným obličejem tvrdila, že mi na FÚ řekli, že mi takový \"výdaj\" neuznají v téhle výši, protože se nejedná o cenu obvyklou.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já nevím Báro. Připadá mi to horší než moje nedávné setkání s pitbuly.

    OdpovědětVymazat
  8. Držim palce při vyjednávání. Aspoň to zkus. Ale sleduj hranu dlaně !

    OdpovědětVymazat
  9. 8 litrů - a nebyl to náhodou právník? :-)

    OdpovědětVymazat
  10. SB,nebyl, ten by si vzal 20 !

    OdpovědětVymazat
  11. Helazd,Ti pitbulové mají podobný pohled :)Magrátko, příhoda stará teprve dva dny, ale už se u nás ta věta začíná zabydlovat ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to je hodně drsný. A uměl ještě něco jiného, než zabít hranou dlaně? Třeba zabít hranou druhé dlaně? Připadá mi to jako ta gorila, co od patnácti cvičí, aby se dostala k URNě, a když jí nevezmou, protože má jen tři třídy základy, založí si agenturu :-)

    OdpovědětVymazat
  13. sunfreedom,jako kdybys ho znal! Dneska jsem zjistila, že jeho agentura má JEDNOHO zaměstnance (tedy kromě něj) a ten chodí celé dny v jedné obchodní pasáži sem a tam a občas srovná nákupní vozíky :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Hihtak ochranku jooo ? Já bych byl levnější :-X

    OdpovědětVymazat
  15. Pokojíííku,já hlava dubová!!!! Jak jsem mohla zapomenout na mistra v oboru?! Neomluvitelné!!!

    OdpovědětVymazat
  16. Bárojojo advokát by stál za 10 hodin 20 a ještě navíc 19% DPH:-))))))))) a před akcí by ti ještě naúčtoval \"převzetí a přípravu\":-)))

    OdpovědětVymazat
  17. Mod,a stejně nelituji, že nejsem právníkem ! :))))

    OdpovědětVymazat
  18. Báro...radit...to já nemůžu.Zaplatila bych totiž bez řečí.Nezapomeň nás informovat, jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,to je docela síla. Koukejme na to ale s humorem. Dokážete si představit tuhle hlášku v nějakém filmu? A zahrál by to Srstka... Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na Mazaného Filipa, kdo jste viděli, určitě znáte hlášku (myslím, že ho hrál Čtvrtníček?!) - \"Roztrhni si kušnu hákem\":) No jo, ale z filmu ti nepřijde faktura na osm litrů... teda je to síla...

    OdpovědětVymazat
  20. Už se to řeší. Možná bude sleva! :))

    OdpovědětVymazat
  21. Heh...onehdá...je to už dýl...jsem postával u vchodu do jedný knajpy, pokuřoval, nikoho si nevšímal... až posléze mi známá svěřila to malé tajemství, že se jí hosti u baru ptali, proč si pořizovali vyhazovače. No - mam metr devadesát, okolo devadesáti kilo... ale neumim zabít hranou dlaně... ale to nikdo nemusí vědět, takže kdybys potřebovala, dostavím se... třeba i s Matildou;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Doufám, že teď nějakou dobu se obejdu bez vyhazovače, neboť mi celkově služby tohoto druhu nedělají moc dobře. Mám pocit, že tihle lidé konflikty spíše přitahují.. :)))

    OdpovědětVymazat
  23. Oni je nepřitahují......oni je vyhledávají...

    OdpovědětVymazat
  24. 2galahadvidím,že máš jako spisovatel tu jejich mentalitu dobře zmáknutou :)

    OdpovědětVymazat
  25. galahade,zase chceš podrbat za uchem, kolego Eda McBaina? ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Za uchem se drbu sám obvykle......bo to málokdy někdo udělá za mě. Ale jestli se ti chce, tak mě klidně podrbej;-)

    OdpovědětVymazat
  27. No pekne, pekne. Chyba samozrejme v te nedohodnute cene, to bez debat. Zajima me, zda byla nakonec ta sleva (pokud se to teda nedoctu v nekterem z dalsich clanku)... ale helpnout bych ti sel taky, klidne do baru, ale klidne i na branu :o) Mam dva metry, sice nemam jeste 90 kilo, ale zato umim taky zabit hranou ruky (i te druhe) :o)

    OdpovědětVymazat
  28. Jo, abych nezapomel - 8000 za cca 6-8 hodin na brane je fakt vydridustvi. Zkusil bych mu rici (i kdyz si uvedomuji, ze je to jiz davno pryc), ze za takovouto cenu ho jiste svym znamym nedoporucim. Jinak, kluci, co je znam, bevou za sluzbu na brane 1000kc (na ruku), za sichtu :o) Coz mi prijde jako cena tak akorat.

    OdpovědětVymazat