Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 14. března 2007

Na chvilku v cizím životě

Nádherný den a nad hlavou jen slunce a modré nebe počmárané od letadel.


Všední nákup s vozíkem mezi regály, v hlavě seznam chybějících potravin a najednou se zastavuji a dívám se na muže kousek ode mě. Vybírá si z bedniček cizokrajného ovoce a to, jak zkušeně si počíná, mě upoutává. Plody, které mnohdy ani neumím pojmenovat bere do ruky, zkouší poklepem, jiné pečlivě prohlíží a to, které bych odvrhla jako divné, dává on spokojeně do vozíku.

Zaujal mě.

Je to kuchař nebo labužník nebo jen dobře vytrénovaný svou ženou, či svým přítelem... ach, ty mé představy...
Bezmála s stydím za to kilo cibule, co si zatím vezu. Tedy přihazuji avokádo. Co s ním budu dělat... snad se dočtu na internetu.

O dva regály dál, zastávka u vína.
Tady se vyznám také, vidím, že slabost na těžká chilská vína má stejnou.

U sýrů už je zřejmé, že se nebude jednat o běžnou večeři... z chladícího pultu si vybírá to nejlepší. Vlastně nevím, jestli je to nejlepší, ale rozhodně to nejdražší.

Vysoký, černá luxusní bunda, perfektní manikúra.

Nespěchá a já taky ne. Moje obrazotvornost si pohrává s myšlenkou na to, jak přijde domů, vyndá svůj fajnový nákup a začne chystat nějakou specialitu. Možná jen tak, sám pro sebe... třeba mu náhodou po dlouhé době vybyl jeden volný večer, kdy nemá žádné povinnosti a chce si ho užít způsobem pro mnoho lidí nepochopitelným.

Sobecky si do své představy nepustím jinou ženu... anebo ano, dovolím mu ji. Přijde a budete mít spolu krásný večer... možná už má v autě pro ni květiny.

Ani nevím, co mám nakoupeno, něco jsem do vozíku naházela jen tak automaticky, asi to, co obyčejně.
Od pokladen jedeme skoro zároveň, každý ke svému autu, on nic netuší a já se vracím zase zpět do svého života.

43 komentářů:

  1. Báro,to je moc poetické(narozdíl od času zveřejnění, ten je prozaický až hanba:) Nepotrpím si na těžká vína, když tak Portské, na francouzská vína nedám dopustit. Cizokrajné ovoce kupuji jen sporadicky jednou za půl roku čistě ze zvědavosti. A co z toho vyplývá? Že já jsem to nebyl:))

    OdpovědětVymazat
  2. Kamio,těší mě, je jsi vysoký a máš perfektní manikúru :))A na čas nekoukej, nezamhouřila jsem dnes v noci oko...(ani jedno)

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,to je mi líto. Já jsem ještě v čase 0:00 byl na kurtu a dohrával čtyřhru, takže s tím množstvím spánku jsem dnes také na štíru...

    OdpovědětVymazat
  4. Kamio,ještěže jsi napsal, že to bylo na kurtu :DA já jsem na ty probdělé noci zvyklá.

    OdpovědětVymazat
  5. Detektive...Moc zajímavé, jak si všímáš detailů a ještě zajímavější jak je dokážeš popsat a připojit k nim svoje představy a odhady... Jinak co se týká spánku měl sem noční a přišel sem v 6 ráno tak snad teď půjdu na kutě... Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  6. Tome,já si takhle ráda hraju a zejména, když jedu nakupovat po práci (to bývá někdy mezi 2.-3. v noci do Tesca) tak je zábavné sledovat, co lidi v tuhle hodinu zrovna nutně potřebují.. Onehdy mě zaujel pán, co kupoval 10 pytlů zeminy... asi potřeboval dosypat do rakvičky..Přeju Ti dobrou noc

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,6:3 7:6 6:7 zvítězli jsme:)Ten chlápek s tou zeminou, to je teda šupa. Ve dvě ráno jsem v třebovickém Tescu potkal Jarka Nohavicu... že by to bylo na článek? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Kamio,já jsem už uvažovala, že ty noční nákupy jsou hutný materiálek, jenže bych si to musela asi zapisovat. Ač trávu nehulím, ta paměť... ta paměť...

    OdpovědětVymazat
  9. taky děláme podobné nákupy :) Lev výtečně vaří, ale nakupuje nerad, tak to vybyde většinou na mně. Akorát nevím, kam budu jezdit, až nám po Carrefouru zavřou i Delvitu... btw můžeš zkusit server www.labuznik.com, tam určitě bude nějaký recept na avokádo ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Avokádomě velmi překvapilo a díky neznámému si ho určitě koupím zase. Samotné je hnusné, ale vyčetla jsem v noci spoustu receptů, jeden vyzkoušela a SUPER. Jen se s ním zachází spíš na slano, to mě překvapilo. A ještě jeden objev - žlutý meloun Galia - vynikající bez úpravy.

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,takže noc strávená s avokádem:) Taky nehulím a ta pamět, ta paměť ... mohl bych romány napsat \"Já a paměť\", ale nejde to... ta paměť:))

    OdpovědětVymazat
  12. Ta paměťJedna známá si zapisovala na papírky vždycky, když v jejím okolí někdo řekl něco, co jí přišlo zajímavý nebo srandovní. Akorát nevím, co s tím potom dělala. To bylo ještě dávno v časech předblogovacích :-)

    OdpovědětVymazat
  13. mnam,treba te chtel ohromit?? potom sel, vratil to zpet, koupil si lahev vavrince a hermelin??

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,až tak to s tím avokádem náročné nebylo, ale překvapilo ;)Magrátko, něco takového dělá naše mamča. Píše si deníček, takový ten co může číst každý, a pak nás tím kolikrát hodně dobře pobaví.Pajo, ten vůbec nevěděl, že existuju. Ale tvá teorie se mi moc zalíbila.

    OdpovědětVymazat
  15. avokado?avokado s dijonskou horcici....pomoc!pomoc!pomoc!jeste ted to citim na jazyku:(

    OdpovědětVymazat
  16. Baro,taky si takle rada pohravam se svou predstavivosti:) Pred dvema lety jsem pravidelne brigadnicila v noci v brnenskem Tescu a opravdu je velmi zajimave sledovat, jaci lide tam chodi a co nakupuji:)Cagi! Neprozrazuj! To je prece na clanek!

    OdpovědětVymazat
  17. Lucko,já tuším, co tam mladí kluci nakupují:))

    OdpovědětVymazat
  18. takžlutý meloun miluju! s avokádem zkušenost zatím nemám, ale někdy ho musím vyzkoušet :) bára teď bude zkušený avokádokuchtík, tak určitě ráda poradí nějaký ozkoušený recept ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio!Budes se asi divit, ale mladi kluci vetsinou v tu dobu spi!

    OdpovědětVymazat
  20. Lucko,tak teda staří vetší dědulové co si kupují... nebo to kradou? To snad néé!! :))

    OdpovědětVymazat
  21. Kamío,necháš jí!;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Jsem noční pták, po nocích bývám vzhůru a udělám nejvíc práce. Také bych po nocích chodila nakupavat do Tesca, ale po 23 hodině už u nás nejezdí od něj autobus. Pěšky je to daleko a auto mi ten můj nepůjčí. Že by jel se mnou nehrozí. Po 22 hodině má půlnoc a nakupování ho nebaví. Asi si myslí, že jídlo se v ledničce rodí samo nebo co.

    OdpovědětVymazat
  23. Galahade,Kamio už asi jiný nebude. Jen je trochu mimo současný obraz, neboť dnešní mladá dáma si to pro jistotu nejlépe koupí sama.

    OdpovědětVymazat
  24. Oli, to by mohla být pro některé muže nejvyšší forma trestu. Být vytažen uprostřed noci z postele a jet do megagigamarketu nakupovat :))ještěrko, dobrý nápad. Trochu jsem laborovala a jak budu mít chvilku, tak mohu nabídnout dva avokádové recepty, co nám chutnaly. A žádný není s dijonskou hořčicí.

    OdpovědětVymazat
  25. Nepíše se - dobrýmy - tvrdý ?

    OdpovědětVymazat
  26. Galahade,to já holt musim;-)Báro: No nepovidej! Tak to rozhlásím, ať ti dnešní mladí muži též něco ušetří:)) A propos - jak ví velikost, to se už neptám. Nenene!

    OdpovědětVymazat
  27. Kamio,a o čem se tu vlastně bavíme? ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Báro,o teniskách! Nebo ne?! :))

    OdpovědětVymazat
  29. Kamio,taky jsem si myslela. A už k tomu mám i příhodu. Ach jo, já dneska zase nic neudělám...

    OdpovědětVymazat
  30. Avokáda rád - a samotná, ale musejí být měkká na pohmat (pokud jsou měkká i na pohled či dokonce na poslech, jsou fakt prošlá...). Ale člověk si na ně musí zvyknout a zjistit, že ta tukovitá nevýraznost je vlastně zcela OK... mmm!Jinak vysloveně doporučuji kaki (churma) - čím přezrálejší, tím lepší - a varuji před kiwanem (na řezu vypadá jako vetřelec, ale chutná mnohem hůř).

    OdpovědětVymazat
  31. zcr,já když jsem si přečetla, jak jsou avokáda hodnotná, tak jsem byla ochotná jim tu \"tukovitost\" odpustit.Může něco chutnat ještě hůř než vypadá vetřelec???

    OdpovědětVymazat
  32. Báro,budeš se divit, ale může - například jiný vetřelec .o)Kiwano je drahé a chutná trochu jako hodně nezralý banán střihnutý okurkou (z ní má hlavně velká tvrdá semínka). Prostě za hodně peněz špatná muzika...

    OdpovědětVymazat
  33. zcr,no sláva:) Za hodně peněz špatná muzika jako to Kiwano, to rozhodně stojí za to pořídit pro tchyni:))

    OdpovědětVymazat
  34. Galantni hade:)Dekuji za podporu! Ale Kamio uz se nezmeni a navic my se tim oba dobre bavime! :)

    OdpovědětVymazat
  35. zcr,tak Kiwano tedy raději ne. Pokud mi ho ovšem jednou nekoupí zeť...A toho vetřelce, co jsem měla nachystaného dnes k obědu daruji milým obyvatelům azylového domu v sousedství.

    OdpovědětVymazat
  36. doufám, že je upraven na azalce, nebo alespoň na bazalce .o)

    OdpovědětVymazat
  37. zcr,krásné azalky by byla velká škoda.Temhle by byl zdobený kompostem. Poté, co nám ti milí lidé ukradli nerezová dvířka od rozvaděče na plyn (1,30m x 0,50m)!

    OdpovědětVymazat
  38. tak oni rozeznají už i nerez... zachvíli bude z plastu muset být ouplně všecko...

    OdpovědětVymazat
  39. zcr,my jsme z něj nestihli ani sundat tu krycí fólii! Slušná úměra za 3500.- koupíš, oni za 50,- prodají

    OdpovědětVymazat
  40. No jo, ona to byla docela vrata - počítám tak O.7-1.0 plech; stejně docela pálka. ceny polotovarů (o celotovarech nemluvě) jsou t.č. nehorázné...

    OdpovědětVymazat
  41. Barotak mám z toho všeho pocit, že ta jeho večeře bude pro jiného muže :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Mod,je to klidně možné, budiž jim přáno :)

    OdpovědětVymazat