Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

sobota 5. května 2007

Bičem přes záda

a brala bych to popořádku, jak tam seděli a čuměli.

Našla jsem Gombovo skandální odhalení a protože mám k němu i pokračování, tak si ho nemohu nechat pro sebe.
Těch rozkošných vozítek jelo asi deset a je možné, že to byla zase úplně jiná skupinka mířící na nějaké větší velorexové rojení.
Byli z Trenčína a okolí a pokud by se někdo divil, jak to mohu vědět, tak to, prosím, vím docela přesně, protože na malém městě se ví všechno.
Alex jela včera večer na noční, má teď praxi na zdejší interně a vyjela si trochu dřív, aby měla čas koupit si v Bille něco na svačinu.

(Jéé, jak se jmenuje to jídlo, co jí člověk na noční po půlnoci? Třetí večeře...? Nultá snídaně..? Zůstanu u svačiny, ale moc se mi to nezdá.)
 
Ve chvíli, kdy chtěla zahnout k obchodu, najednou kouká a rondel je celý ucpaný, nedá se tam vjet, všechna auta stojí a nic se neděje.
Jsa horkokrevnější než zdejší domorodé obyvatelstvo (přece jen, 25 % mojí české krve se občas nezapře), zajela ke krajnici a vyskočila z auta, podívat se co se děje.
On tam v zatáčce, chudáček, ležel převrácený na boku, Velorex kabriolet.

A tak nešťastně, že přes celý jízdní pruh. Pro jeho řidiče chvíle absolutní bezmoci, kdy s rukou přiraženou pod autem, nemohl se ani pohnout. A ti, co se pohnout mohli, jen mlčky ve svých autech sledovali, co se bude dít. Ani jeden z nich nevystoupil, aby snad, nedej bože, nemusel někomu pomáhat...

Alex u něj byla první a jediná.
Naštěstí si karambolu svého kamaráda všimly i osádky zbylého konvoje, které jely před ním, a už přibíhaly z druhé strany na pomoc také.

Vrátit autíčko zpět na tři kola problém nebyl, ale s pohmožděnou rukou problém byl.
Nakonec odjížděla Alex od Billy do nemocnice ne se svačinou, ale s pochroumaným  nešťastným klukem na předním sedadle a ostatní kamarádi za nimi, všichni na chirurgickou ambulanci.

Tak ať tě to, chlapče, dlouho nebolí, a pamatuj si, že na třech kolech musíš do zatáčky pomaleji.

A vy, lhostejní bastardi, co nikdy nikomu nepomůžete, modlete se, ať se vám nic nestane, mohli byste dopadnout mnohem hůř! Zejména, když narazíte na stejného, jako jste vy!

73 komentářů:

  1. Bárojojo, klasický a odvěký problém, lhostejnost, případně na straně druhé příliš mnoho iniciativy. Pravda,, situace kterou popisuješ je zralá k okamžité a rychlé reakci, nicméně v těch ostatních, ne až tak akutních, já už se taky moc nezvedám, nakonec,přečti si své motto v záhlaví:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mod,to je pokaždé trochu jiná situace, jak se zachovat. Tady to bylo jasné, zrovna tak jako před časem v MHD, kdy tam spadl starý děda a i potom ho nikdo nepustil sednout, až na žádost řidiče.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, dyť povídám, že tahle situace byla zralá:-)Kolik je to asi let, necelých 6, moje pesa Tina byla malinká a já s ní byla ještě věčer čůrat a když jsem šla ulicí k domu, vidím, že se dolů šourá takový postarší chlap, vypadal , že mu není zrovna dobře a pak u nás před domem vpodstatě upad. No a já úplně intuitivně, že mu pomůžu jako (protože já zvedám i opilce, neb jeden nikdy neví, kdo je opilý a kdo třeba nemocný že), no a když jsem se k němu sehla, stříkl mi do obličeje slzný plyn, štěně to naštěstí nechytlo, ale v nemocnici na pohotovosti jsem skončila tu noc já.

    OdpovědětVymazat
  4. Nebo 2.To bylo v březnu 2004, sjíždím u nás v ulicích takovou úzkou příkrou a na obrubníku sedí mladý kluk (20) od krve, nohama tak 20 cm od kola auta. No já zpomalila, resp. spíš přizastavila, protože intuitivně nevíš, jestli ho třeba někdo nesrazil a neujel, nebo co se to stalo. No a v tom momentně mi někdo druhý otevřel dveře spolujezdce a vyčóroval mi z tašky peněženku, tašku s dokladama a mobil, travlo to asi 2 vteřiny.Můj muž mi pak řekl, že jsem idiot, že to je úplně typická situace na okradení, policajti mi řekli, že si z toho nemám dělat hlavu, protože k 9ti z 10ti okradení dojde v naprosto typické situaci.

    OdpovědětVymazat
  5. Mod,to je síla!!! To vypadá, jakoby ti někdo tajně zaplatil kurz \"Odvykneme vás dělat dobré skutky\".S těmi krádežemi, či pokusy o ně zkušenost mám, ale pořád jsem stejně blbá a nosím někdy v peněžence nesmyslně moc peněz, to už lepší nebude.

    OdpovědětVymazat
  6. Báromám i mnohem těžší kalibry:-)))No,peněženka-peníze- odnaučíš se až třeba krátce po sobě o 2-3 příjdeš, já byla nepřítelem platebních karet, teď u sebe nemívám nikdy víc než pár stovek a všechno platím kartou. A s cizíma lidma se ani nezastavuju, ani nebavím, protože třeba paní v obchodě a \" Myslíte, že se tahle bunda a tepláky k sobě hodí?\" znamená jen jedno, že jsem z druhé strany bez peněženky:-))

    OdpovědětVymazat
  7. TakJenom se tím nedat odradit a pomáhat dál. Dobrý skutek se člověku dycky vrátí.Jinak to bylo i jednou v novinách, jak novináři v Brně nainscenovali, jak herec mlátí manželku, nebo starší kluci jednoho mladšího, starší pán měl infakrt a všude kolem chodili lidi a jenom se dívali a nikdo nepomohl.A byl u toho v diskuzi takový vtipný příspěvek, že to by se v Praze nestalo, protože tam je plno cizinců, kteří by jim pomohli :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rád - neradmusím se přiklonit k MoMo. Viděl jsem před lety v obchodě barevnou spoluobčanku hrabat se v cizí kabelce. Nahlas jsem na to upozornil. Cikánky (další dvě dělaly zeď) vypadly z obchodu se zcela zřejmými gesty směrem ke mně. V obchodě na mne hleděli jak na exota, nikdo ani necekl. A okrádaná? Přejela mne od hlavy k patě pohrdavým pohledem a ani nepoděkovala.Měl jsem tenkrát oboustrannou bundu, poslušen náhlého impulsu jsem si ji obrátil. Venku za rohem na mne čekala smečka \"spoluobčanů\", naštěstí mne nepoznali :)

    OdpovědětVymazat
  9. Případ od případu, podle specifiky situace. Známá zastavila, kousek okénko a mobil v ruce, \"mohu vám zavolat pomoc?\" a rovnou mohla studovat najednou zdravá záda a volat policii. Kolega švagra našeho souseda na blikání za ním, zastavil a šel se podívat co tam vzadu má, a nic neměl a ani auto už neměl.

    OdpovědětVymazat
  10. Ondrobohužel je to tak, že čím víc takových zkušeností si vyryješ na pažbu, tím menší je ochota se zastavit: a máš pravdu, dobrý skutek se vždycky vrátí nějakým potrestáním:-), ale možná je to o tom, že \" co tě nezabije, to tě posílí\":-)))

    OdpovědětVymazat
  11. To joNa takové situace si holt člověk musí dávat pozor. Ale já jsem spíš myslel, že až se někdy ocitnu ve špatné situaci já, tak doufám, že se najdou lidi, kteří mi taky ochotně nesobecky pomůžou.

    OdpovědětVymazat
  12. Já tomu říkám noční oběd...Jak tak koukám, Alex je obdivuhodně činorodá bytost...:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Nedávno jsem zahlédl auto,podivně sesuté na krajnici jedné okresky. Říkám si: \"A sakra, průser!\" Tak jsem zastavil, popadl baterku a lékárničku a mažu poskytnout případnou první pomoc. Když jsem si posvítil dovnitř, krve by se ve mně nedořezal. \"Boha, veď oni tuná jebů!\" Klasickej vopruz. Než jsem zhasl baterku, ještě jsem stihl zahlédnout vztyčený ukazovák. Vyložil jsem si to tak, že jsem prostě jednička...

    OdpovědětVymazat
  14. No......a pak poskytuj první pomoc. By měla existovat nějaká speciální varianty výstražnýho trojúhelníku, nazvěme ji třeba \"přepadla nás souloživá\", která by varovala uvědomělé řidiče a uchránila je před trapasem obdobným tomu aTeovu...

    OdpovědětVymazat
  15. galahade,že by kosočtverec? ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Ondro,s tím vracením mi to vázne. Často beru stopaře, teda spíš lidi z naší vesnice, když jim ujede autobus a vždycky se s nimi loučím \"na oplátku\". A pak se klidně stane, že jdu těch 5 km a dojdu až domů, protože mi nikdo nezastaví. Asi nejeli ti správní :-))Mod, na maloměstě bych si s kartou mohla leda škrábat námrazu z předního skla. (Mimochodem jde to s ní moc dobře.)

    OdpovědětVymazat
  17. Galahade,takže tentokrát to měla bez nočního oběda ráno pak dala dvakrát snídani :-))@Teo, ten kosočtverec jsem chtěla říct já!!! Ale měli zajet na polňačku a ne aby vyvolávali závist u okolojedoucích řidičů! To gesto je výhradně \"jsi jednička\", pokud si ho někdo vykládá jinak, je divný.

    OdpovědětVymazat
  18. Buteo,kolega švagra našeho souseda... nad tím jsem musela hodně přemýšlet, ale dala jsem to nakonec :-)))

    OdpovědětVymazat
  19. Každýdobrý skutek bude po zásluze potrestán, říká klasik. Některé vaše příběhy jsou fakt šílené. Taky pomůžu, ale už si dávám pozor, pár podobných \"zářezů\" už mám na kontě taky. Jednou se to ale vyplatilo. Paní na nástupním ostrůvku se skácela k zemi, měla tak kolem 50. Lidi pohoda, chodili kolem, že ... paní se po chvíli probrala sama (ještě že tak!), ale musel jsem jí pomoct, naštěstí zornice reagovaly, všechno OK, takže jen bezvědomí. Pomohl jsem jí na nohy a doprovodil na polikliniku, říkala, že se jí to stalo poprvé a moc mi děkovala. Ta, co ji dva metry přede mnou srazil grázl autem při vystupování z tramvaje (ještě tomu přitnul, aby projel, než lidi vystoupí/zastávka bez ostrůvku), už mi poděkovat nestihla... tenkrát jsem přišel o dvě hodiny později do práce a jak mě šéf viděl, tak mě poslal domů..

    OdpovědětVymazat
  20. Kamio,to se těžko vydýchává, takové šoky. Mně kdysi vypadla k nohám paní z druhého patra... jenom to tak křuplo, pomoci netřeba. Ale se nám ta debata nějak žvejkla..

    OdpovědětVymazat
  21. Teo,[15] Kosočtverec může být... ale pouze v případě, že je v něm vidět i jedna úhlopříčka...ideálně ta svislá...;-)

    OdpovědětVymazat
  22. [21] eh, to je moc prvoplánové...

    OdpovědětVymazat
  23. Báro,to jídlo se jmenuje nočeře...

    OdpovědětVymazat
  24. Galahade,s tebou by to musela být v autě teda sranda ;-). Rowdy, dle dlouhodobého pozorování tvé osoby už vím, kde má Ústav pro jazyk český detašované pracoviště!

    OdpovědětVymazat
  25. 2 @teo, galahad: úhlopříčku bych v případě inicializace tohoto režimu umisťoval horizontálně...2 Bára: a bude hůř, počkej až vydám nová Pravidla!

    OdpovědětVymazat
  26. Teo...[22] Ano je... a tím také pochopitelné pro všechny;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Galahade,ale aby to nevedlo ke srocování davu čumilů nebo dalších zájemců... mi se to stále nějak nezdá :-))

    OdpovědětVymazat
  28. Báro......to by mohlo. A právě proto by měl být přítomen orgán (myslim státní), který by davu vysvětlil, že se má rozejít, bo tady neni nic k vidění...

    OdpovědětVymazat
  29. Galahade,no... ha ha ha... to by se těm dvěma (nebo třem, nevím) v autě určitě moc líbilo ;)Mě osobně by to teda dost rušilo :-)))

    OdpovědětVymazat
  30. Proč jako?...výstražnej trojúhelník má tušim přesně danou vzdálenost, na jakou se za vůz na silnici umisťuje. Tak ten kosočtverec by měl tu vzdálenost řekněme dvojnásobnou a ten orgán by stál u něj... Víš?

    OdpovědětVymazat
  31. Aha!já myslela, že by byl za zadním sklem :-))). Tak to už jsem v klidu.

    OdpovědětVymazat
  32. no, já nevím,kdyby stojící orgán byl někde daleko za autem, to by se v tom autě asi nic nedělo... To by ten orgán s tím kosočtvercem na volném prostranství nevzbuzovali pohoršení?

    OdpovědětVymazat
  33. to nééé,řeč byla o státním orgánu, soukromý orgán by byl přece v autě! :-))

    OdpovědětVymazat
  34. Báro......a bůh ví, kam by se ještě soukal;-)

    OdpovědětVymazat
  35. Já ne......to všechno orgán;-)

    OdpovědětVymazat
  36. Ja jsem zas pomahala jednomu klukovi potom, co se naboural (usnul za volantem a strelil to do stromu tesne vedle me, sla jsem tehdy z maturitaku)V prvni chvili me prekvapilo, ze je uz osetreny a zafacovany, kdyz jsem mu pomahala z auta:-)(pokousal ho totiz ten samy den nejaky pes, chudak mel den blbec). Rikal mi pak Andeli, ale co mi to bylo platne, kdyz jsem s nim musela trcet tri hodiny na policii a pak jsem jeste malem doma dostala, ze me privezli policajti z maturitniho vecirku.

    OdpovědětVymazat
  37. cagi:Ale to je přeci vědecky dokázaný, že když se to sere, tak důkladně...

    OdpovědětVymazat
  38. Galahade,to je úplně nejhorší, když začne zlobit orgán...;)čagi, typické na dobrotu na žebrotu ale i tak, chudák kluk ...

    OdpovědětVymazat
  39. i tohle britsti vedci vyzkoumali?

    OdpovědětVymazat
  40. Baru, nemohu posoudit, mě ještě žádnej nezlobil... Ale z doslechu vím, že to někdy může stát za to...Jen - bavíme se o orgánu státním nebo soukromym?cagi, no že váháš! Britští vědci už toho vyzkoumali tolik, že jako jediní na světě o sobě mohou zodpovědně prohlásit, že už dnes toho vědí víc, než zítra! A když něco neví, tak jdou za Nohavicou a ten všecko najde v knížkách;-)

    OdpovědětVymazat
  41. Galahade,já už jsem se v těch orgánech tak ztratila, že už mi dočista splynuly...

    OdpovědětVymazat
  42. Baru......pokud byly orgány kompatibilní, myslím, že jejich splynutím se vůbec nic nezkazí:-)

    OdpovědětVymazat
  43. Zírámkam se vám ta diskuse dostala, nicméně ono to stejně pořád koresponduje s nadpisem... \"Bičem přes záda\" by možná byla jen poněkud tvrdší forma kompatibility :))

    OdpovědětVymazat
  44. Kamio,z toho si nic nedělej, já se přestala orientovat už někde po 40. komentáři :-)))

    OdpovědětVymazat
  45. Báro,aha... no, já se snažil, zasekl jsem se u těch výstražných horizontálních troj a více úhelníků, nějak nemám dneska den:))

    OdpovědětVymazat
  46. Kamio,jednoznačně oceňuji snahu. A co se týká chápavosti, každý den není posvícení :-))

    OdpovědětVymazat
  47. Jaký posvícení???Vo čom to mluvíte?:-O

    OdpovědětVymazat
  48. Galahade,to se tak říká... přeloženo do srozumitelné češtiny, někdy to člověku myslí a někdy ne ;)

    OdpovědětVymazat
  49. Asi si to přijdu přečíst odpoledne....Teď mě postihlo to \"někdy ne\"

    OdpovědětVymazat
  50. Galahade,já to nechtěla říkat tak naprudko, ale já tím trpím poslední dobou docela často ;) Tak si z toho nic nedělej, zejména když víš, že odpoledne už to bude lepší.

    OdpovědětVymazat
  51. Báro...já to nevím, já v to doufám... Nicméně zdá se, že mé duševní schopnosti byly na dnešní odpoledne zarezervovány pro potřeby sjednání výhodné koupě Jaguaru XKSS :-) Takže tak;-)

    OdpovědětVymazat
  52. 1:24Takovej hezkej červenej skládací... Kamarád z jednoho takovýho zrovna staví D-type...

    OdpovědětVymazat
  53. Galahade,pomalu ale jistě začínám nabývat přesvědčení, že je daleko praktičtější, když ti krasavci stojí raději ve vitrínce než v garáži (nebo v hangáru).Vím o čem mluvím :-))

    OdpovědětVymazat
  54. Nepochybně......za Jaguar XKSS v měřítku 1:24 snad nebudu muset povinně ručit...;-)A jestli se mi povede, tak k němu přibude ještě Bentley 4.5l \"supercharged\" z roku 1930:-)

    OdpovědětVymazat
  55. Jééé,ty si teda užíváš! Vidíš, další výhoda! Víš jakou musel mít v reálu spotřebu?!:-))

    OdpovědětVymazat
  56. Nehoráznou Baru......nehoráznou...

    OdpovědětVymazat
  57. A což teprve jeho předchůdce Bentley 6,5l zvaný Speed Six (1926-1930), který vyhrál dvakrát Le Mans!Fakt, bych ho živit nechtěla ;-)

    OdpovědětVymazat
  58. Rodinný auto......na benzín mu přispívá celá rodina...

    OdpovědětVymazat
  59. Hmmm, tak takové rodinné auto neznám. Takové co máme my, tam to funguje tak, že je moje, ale jezdí s ním všichni a protože je moje, tak ho krmím výhradně já! A meju a luxuju taky!

    OdpovědětVymazat
  60. Báro,tu poslední větu z [63] klidně napiš ještě jednou... rajská hudba pro mé oči a mou fantazii!!

    OdpovědětVymazat
  61. Kamio,pro někoho rajská hudba, pro někoho, třeba pro mou peněženku je to destruktivní randál. Je zajímavé sledovat, jak jsou na sobě závislé zdánlivě nesouvisející věci. Třeba mé výdaje za benzín a vzdálenost bydliště toho kterého Alexina přítele.

    OdpovědětVymazat
  62. Báro,to je jasné, že naplňování nádrže udělá vítr v kešeni, zvláště když Alex se nemůže rozhodnout zda zvolit toho z Aše nebo toho druhého z Košic:)) Já ale hovořil o poslední větě:) Že jako existuje ještě někdo (kromě mě), kdo luxuje auto... :))

    OdpovědětVymazat
  63. Kamio,nějak se toho sezamu z baget čas od času zbavit musím :-)). I když teď už to není tak aktuální jako ještě před pár měsíci. Jogurtový nápoj má kromě spousty výhod i tu, že nedrobí!

    OdpovědětVymazat
  64. Kamio......já jsem si jist, že Alex je vůči Báře o něco solidárnější, než ty a potenciální partnery si vybírá v poněkud užším geografickém okruhu...

    OdpovědětVymazat
  65. Báro,JOGURTOVÝ NÁPOJ v autě?! Nééé!!!!! Nepřesvědčil by mě ani třešňový šmak...:)Galahade: Geografický prostor pro Alex je dán takto:Hranice geografického okruhu Alex (km) = 50 * množství paliva v nádrži (ltr) / průměrná spotřeba (ltr/100km).

    OdpovědětVymazat
  66. Kamio,čeho se děsíš? Už jednou jsem ti vysvětlila, že jsem si značku auta vybírala podle inteligence vestavěného držáku na nápoje... tudíž naprosto bezpečné. To není jako když nám kdysi v pravěku vylil někdo ve vypůjčeném starším Escortu mléko a odsoudil ho tak k totálnímu zvrakování. Galahade, solidární je, ale zase na druhou stranu velmi ráda řídí!

    OdpovědětVymazat
  67. Ráda řídí?Já téměř vůbec... mě volant dostatečně znechutil už instruktor v autoškole...

    OdpovědětVymazat
  68. Galahade,\"ráda řídí\" je slabé slovo. Cpe se mi k volantu v jednom kuse... nechápu, po kom to má ;)

    OdpovědětVymazat
  69. Baru......mě jedna možnost napadá...:-)

    OdpovědětVymazat