Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 1. června 2007

Nesnáším plísně

a miluju ohňostroje a jiné to už nebude!

Jsem veselá, jsem veselá, jsem veslá .... ne nejsem... autosugesce nezabírá.

Zkusím to ještě jednou jsem veselá.... houby jsem naštvaná!

Nesnáším, když mi někdo nadává brzy ráno, když ještě spím. Ne, že bych to v jiné denní doby milovala, ale jako probuzení je to pro mě otrávený celý den.
A pak taky nesnáším, když mi někdo nadává za něco, o čem vůbec nevím, že se stalo.
A tak pomalu otvírám oči, zavírám uši, přetahuji si deku přes hlavu a dělám, že v té ložnici vlastně vůbec neležím. Ale asi to dělám nějak špatně, protože proud zvýšeného hlasu nepolevuje a já chca nechca tedy opuštím tu krásnou krajinu ranního snění a těžce se snažím z těch zvuků poskládat nějaká slova, jejichž smysl mi stále ještě uniká.

"Dobré jitro," pravím, jakobych nevnímala to, že už drahnou chvíli na mě někdo hučí.

"Všechno to vyhážu na kompost, škoda peněz a práce," zaznělo mi jako odpověď.

"Copak se ti přihodilo?" ptám se ještě jako hodná manželka, která nechápe, proč se na "dobré jitro" odpovídá větou o kompostu.

"Když se o to nechceš starat, tak se o to nestarej, ale pak se nediv, že ti všechno chcípne."

"Co mi chcíplo?" ptám se a přilívám tím nevědomky olej do ohně.

"Kdybys nechodila domů tak pozdě, tak by sis mohla všimnout, že už za okny nemáš surfinie, ale zdechliny."

Aha, tak konečně aspoň vím, co se děje, pomyslím si, ale rovnýma nohama vyskakuji z postele, abych se podívala do truhlíků, o čem je vlastně řeč. Uschnout nemohly, vždyť mají vody dost...

Ach, jo. Ta zkáza je opravdu velká. V každém z deseti truhlíků je zasazeno pět surfinií a minimálně polovina je jich úplně mrtvých. Zčernalé stonky, zvadlé listy i květy, nenávratný stav.
Co se stalo? Vypadá to na plíseň. Deště posledních dnů květinkám asi nepomohly.

"Stříkala jsi je?"

"Proč se ptáš, když velmi dobře víš, že ne." Co jiného odpovědět, když se na postřik chystám už pár dní a pořád nebyl čas.

"No, tak vidíš... " začalo známé kázání, které obvykle končí mohutným doporučením, co bych měla a neměla dělat.

Ano, měla jsem postříkat surfinie, taky bych měla umýt dlaždičky v koupelně a vyčistit předsíňový koberec. A já z toho nic neudělala a ještě chci jet večer marnotratně do Brna na Grandfinále ohňostrojového mistrovství, na které se těším už čtrnáct dní.

Takže jestli se ještě nestane nějaký zázrak, den je pokažený, odpoledne musíme s Alex udělat něco s těmi truhlíky, slíbila mi, že pomůže, ale v podvečer mě nikdo neudrží, JEDU do Brna, i kdybych po návratu domů měla mít kufry přede dveřmi !!!

37 komentářů:

  1. Dobrá rada drahá!Ale já mám jednu zadarmo. Jeď do toho Brna už rovnou s kufrem!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Moje nabítka stále platí i s výletem do Vaňkovky.... do Vetřelcova II. auta se vejde hned několik kufrů

    OdpovědětVymazat
  3. Gombo,možná se během odpoledne najde někdo, kdo mě i ubytuje :-))Alex, beru nabídku všemi deseti a děkuji!

    OdpovědětVymazat
  4. Báro,ani nevím, jestli mám napsat jak mi to roste a kvete.. i bez postřiku (to jsem nikdy nedělal!:) A takhle probudit mě, tak ty zvadlé surfinie by neletěly na kompost (tam by to byla škoda), ale budíkovi na hlavu, kde by z nich měl apartní slamáček plný hlíny! Ohňostroje... ach jo, škoda, že to není tady.. ovšem ohňostroj, to je něco šupa pro astronomy. Na Kraví hoře to dneska asi zavřou a jdou na Starobrno:(Alex: Jo, na takovou nabíTku bych taky kÍvnul:))))

    OdpovědětVymazat
  5. Báro,tak tohle po ránu taky znám...mamka na mě vždycky hučí, když jde o půl šesté do práce, já to ale většinou ještě zaspím a moc si toho nepamatuju, takže její ranní pokyny zůstávají nenaplněny.ohňostroje taky moc moc, asi zveřejním pár fotek z toho v Angers.

    OdpovědětVymazat
  6. Někdy se to stane, že člověk dostane vynadáno hned poránu a neví vlastně proč a zač :-)) Ale časem se to vysvětlí, vytmaví, případně vyhnije a nemusí to být ani přelitá kytka.

    OdpovědětVymazat
  7. R.nesnáším vyhnívání A TY TO VÍŠ:-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Báromyslím, že je nejvyšší čas, aby si Tvé okolí uvědomilo, že těhotné ženy by neměly nejen drhnout dlaždice a čistit koberce, ale zejména by neměly pracovat s chemickými postřiky, že!!:-))btw,cože to ta Alex vlastně studuje?

    OdpovědětVymazat
  9. Jeď se vydovádět do Brna a na ty poprděný kytky se vyprdni. Čekáš, tak si dělej jenom dobře :o) jo, a já také nikdy nestříkám.

    OdpovědětVymazat
  10. OTvšimli jste si, že britští vědci si zase mákli?http://web.volny.cz/magazin/styl/clanek/~volny/IDC/68656/odbornici-potvrdili-na-velikosti-nezalezi.html

    OdpovědětVymazat
  11. No......by mě zajímalo, jestli si britští vědci uvědomují ten dalekosáhlý dopad na psychickou pohodu mužů \"obdařených\"...

    OdpovědětVymazat
  12. Rowdy, ten odkaz visí jenm tu nebo ho trousíš cíleně na ženské blogy?

    OdpovědětVymazat
  13. R.,to jsem si nevšiml:) Ale to jsou oni, naši britští vědci ... kolik tam dávají na vědu procent HDP? :)

    OdpovědětVymazat
  14. zuziosvěta se musí dělat systematicky, dokud je o čem :-))))))

    OdpovědětVymazat
  15. Mojí ženě se tohle stát nemůže. Vstává totiž vždycky dřív, než já. ;)

    OdpovědětVymazat
  16. @Teomyslíš jako, že tím pádem jí nezajímají tvoje intelektuální hodnoty?:-)))(viz odkaz Rowdyho)

    OdpovědětVymazat
  17. tak nevim jestli ti chlapi sou vsichni TAK CHYTRI, to kazani, ty trapny dotazy, na ktery vsichni znaji odpoved, ale presto se zepta, ohuuu....uz se opakuju ve vsech komentarich, ale proste se to posledni dobou hodi: NASRAT (jak rika kamos z Kosic;))

    OdpovědětVymazat
  18. Jééé,já se někde koukám na barevné hvězdičky a tady je taková zábava :-)).Kamio, klidně mi napiš, jak Ti to roste a kvete, já nejsem ta povaha, že bych toužila po tom, aby ti chcípla koza, když mě taky! A přidej i foto.čagi, tomuhle ráda předcházím tím, že když někdy musím brzy z domu a něco chci po Alex, tak už vím, že nejjistější je požadavky sepsat a papír položit na místo, kde snídá. Pokud se ovšem probudí dřív, než já se vrátím.Mod, to s těmi postřiky mě vůbec nenapadlo! Geniální. Asi to bude tím, že se vůbec necítím jako \"hájená\" osoba.No a Alex tedy jak tak koukám, evidentně nestuduje češtinu ! Nadávala jsem ji za \"nabítku\" a její odpověď mě úplně odrovnala:\"Kde je chyba? Já jsem si v pravidlech to \"í\" hledala.\"A z toho \"t\" byla nesmírně překvapená, když je přece \"nabízeT\" ... :-DDŘehtaly jsme se pak půl hodiny. Asi stejně, jako když ve svých patnácti došla k překvapivému objevu, že Evžen Oněgin nebyl ruský kosmonaut!

    OdpovědětVymazat
  19. Rowdy,[10] ty myslíš, že by s tímhle mohly souviset i neadekvátní reakce? Když oni tam zapomněli uvést nějakou orientační tabulku, aby bylo jasno!Děkuji za komentář spokojenému Galahadovi :-))Zuzi, truhlíky jsou přesázené a jestli to zase chcípne, tak se na vážně vyprdnu! On to za mě letos odkvete Kamio.@Teo, poučena z chyb, vstala jsem dnes opravdu také dřív!Leni, kámoše z Košic pozdravuj, je to chytrý muž!

    OdpovědětVymazat
  20. Báro......ale já nejsem spokojenej... Co já si teď počnu, když na tý velikosti teda nezáleží?!

    OdpovědětVymazat
  21. Galahade,jednoznačně teď budeš muset oslňovat slečny něčím jiným, třeba novým kolem.

    OdpovědětVymazat
  22. Ale to je taky velký...

    OdpovědětVymazat
  23. TAKY velký?No já raději končím diskuzi, abych se do toho nějak nezamotala :-))

    OdpovědětVymazat
  24. Galahade,nechci být šťoura, ale já vždycky říkám, že každý nejvíc mluví o tom, co mu nejvíce chybí... A potvrzuje se to mi to v životě (neříkám, že teď a tady:))))

    OdpovědětVymazat
  25. baro: a co kdyby misto nadavani po ranu neco udelal ON??jinak po vzoru leni, ale s alexinou gramatikou rikam NASRAD...nenech se vyvest z miry!!

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio......já tu mluvím o psychický rovnováze, o kterou britští vědci připravili pány s... řekněme problémem diametrálně odlišným od toho, který jest předmětem jejich zkoumání... Nic víc nehodnotím...Báro... já se...mmmm...tooooo...noooo... ukecnul...

    OdpovědětVymazat
  27. Báro, a proč se automaticky předpokládá, že to budeš dělat ty? Myslím, že by ses teď měla držet od jakékoliv chemie co nejdál a od rozstřikovačů chemie obzvlášť... to by přeci mohla polovička vědět, ne? ;) A od uklízecí chemie taky, pro jistotu...

    OdpovědětVymazat
  28. pájo, jen co se spolu zase začneme bavit, tak si to vyříkáme! Možná...galahade, galahade...sedmi, vždycky jsem to dělala já. Přes kytky je totiž ženská. Chlap je přes kleště a kladiva. Co na tom, že to nikdy moc neplatilo. Ale já nechci být za ublíženou. Truhlíky jsou přesázené, jen místo deseti je jich šest.

    OdpovědětVymazat
  29. co říkáš na grandfinále? já jsem to sledoval z balkonu (nejlepší výhled na Špilberk široko daleko..;) a teda viděl jsem lepší... ta barevná paleta mi nějak nešla přes oči..

    OdpovědětVymazat
  30. mykee,za kolik prodáváš místa na balkóně?Je pravda, že to bylo trochu žluté, ale mně se to hodilo k té hudbě. Bez hudby bych asi nechápala ty pomalé části.Loni zase pršelo...

    OdpovědětVymazat
  31. no jo, mas recht... hudbu jsem neslysel, tak to nemuzu posoudit celkove..:) priste mrknu nekam na net a muziku k tomu pustim;)

    OdpovědětVymazat
  32. mykee,nemusíš na net, hudba k tomu jede vždycky na rádiu Hády. Ale co to bylo za skladbu, to mi nějak ušlo.

    OdpovědětVymazat
  33. Zajímavý úkazMám dojem, že naši manželé jsou bráchové. Mám zakázáno cokoli pěstovat... MSFP.S. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné.:)))

    OdpovědětVymazat
  34. Ježyš(c)!!!On takový chlap existuje ještě v jednom exempláři?! To je jobovka!

    OdpovědětVymazat
  35. Tedy Báro, vždycky když něco takového čtu nebo slyším, napadne mě: Fajn, že jsem rozvedená.I když je mi jasné, že až spolu zas začnete mluvit, budeš to vidět trochu jinak a já bych si zas třeba řekla : Sakra, ta Bára se má.Ale zrovna tohle výše uvedené mi v mém rozvedeném životě fakt nechybí.

    OdpovědětVymazat
  36. Heli, nic není bez plusů a mínusů. A taky se hodně těžko mění zajetý život. Ať už se vdát nebo rozvést.

    OdpovědětVymazat