Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 24. října 2007

Každý máme to svoje

šroubováky, kladiva, počítače, dívčí nohy...

Seděli spolu u stolku a zaujatě si povídali.
Dva sympatičtí starší pánové, oba určitě již přes šedesát.

"Vidíš ty holky, jak strašně chodí? Víc kulhají než jdou, skoro mám strach, že některá spadne."

"Pamatuješ si na tu černovlasou Slovenku? Ta chodila! Já už si nevybavuji jak vypadala, vím, že byla taková tlustá, ale měla v sobě zvláštní lehkost, ta chodila ladně jako šelma."

"Jo, to se nedá zapomenout, měla krásné pohyby. Té se vyrovnala málokterá. Já jsem měl nedávno krásný zážitek. Šel jsem po Václaváku a přede mnou vysoká černoška, to byla krása. Ta šla tak lehounce a pružně jako gazela. Našlapovala na vnitřní stranu chodidla a při každém kroku se neznatelně zhoupla, šel jsem za ní, dokud mi nezmizela do metra."

"Takhle přece chodila ta Aneta z Plzně. Ona měla vůbec krásné držení těla, uměla se tak elegantně prohnout, to ten její partner chodil jako velbloud, stejnou nohou i rukou, na něj se nešlo podívat."

"Nejhorší je, když seřadíš pět lidí a chceš, aby šli všichni stejně."

"Co pět, stačí dva!"

"Stačí jeden. Třeba ten učitel matematiky. Nebyl schopen zatančit polku. Jak prý má udělat krok-sun-krok, když má na tři pohyby jen dvě doby."

A tak to šlo celý večer.
Je kouzelné poslouchat dva taneční mistry...

25 komentářů:

  1. jojo, cernosky takhle chodej vsechny ;-) I ty nejtlustsi damy maji v sobe gracii a eleganci coz se o jejich bilych protejscich bohuzel rict neda

    OdpovědětVymazat
  2. Tak taneční mistři?Já tanečky moc nemusím, ale jinak plný souhlas s kolegy. Většina vás opravdu chodí hrozně /už mistr W. v Čochtanovi ../a výmluvy na tahání tašek s nákupy ? Kdyby jste všechny bez rozdílu věku, méně na sebe patlali/lepší políbit chleba se sádlem, než masku/, zatáhli bříška i břicha, vyply hrudníky /oba/, krásně rovně chodily, tak se přestanu honit po sadech a lesích za ptáky a celé dny budu pobývat na náměstí, kocháním se krásou ženského těla /těla, ne líčidla/.To jsem se zas k něčemu přiznal a hezký večer k tomu

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera:-)))Máma mi vždycky říkala, že chodím jak Chaplin, pokaždé když odněkud někam výjdu, vzpomenu si na to a zkontroluju si nohy, už dobrých 45 let:-)))Někteří lidé chodí jako Medvídci:-))

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, ženský neuměj pořádně chodit... ale některý ani kvalifikovaně klečet nebo ležet! :-P

    OdpovědětVymazat
  5. \"...udělat krok-sun-krok, když má na tři pohyby jen dvě doby.\" Polka ma desila už v tanečnej. A teraz som konečne pochopil, v čom je problém. Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  6. pravda, kazdej nemuze mit vsechno. ja treba taky neumim poradne chodit, ale zato mam jine kvality....hmmmm... ted si zrovna na zadne nevzpomenu, ale mam!

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, my zrovna začali na stará kolena chodit do tanečních. A hned na druhé hodině na nás vyrukovali s tangem. Byla jsem furt pokopaná, až jsem zjistila, že ten můj netančí ráz-dvá-raz-dva, ale ráz-dvá-krok-sun-krok. Ale jinak je to báječné a dnes jdem zas!

    OdpovědětVymazat
  8. Co se mi to tam samo udělalo za avatara? A co ten název? Doufám, že to není gravidní avatar?

    OdpovědětVymazat
  9. Připoměla jsi mi, Báro, větu našeho tanečního mistra z letošního jara. Jeden pár (ne my :D) hrozně voral tango, taneční mistr se k němu přitočil a hlasitým šepotem mu povídá: \"Vážený pane, vážená paní, vaše krásné nohy jsou plné zmatku\" a odplul pryč. Rozesmál jsem se na celé kolo a bylo po tangu...

    OdpovědětVymazat
  10. Alenec,tak to doufej:) Poněvač to tak vypadá, že jsi v tom;)Báro, já chodil k Chlopčíkovi;) A ten měl podobné průpovídky. Spíše teda k ženským. A často se to netýkalo tance:) [1] Spoon, to jo, ona koule sama o sobě je esteticky čistý objekt a to nepotřebuje ani pohyb:) Ale živit takový tvar, aby zůstal takovým tvarem, to bych teda nedělal!

    OdpovědětVymazat
  11. Spoon,nehledě na to, že mají v klouby v kopru..:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, někdo umí chodit, nekdo umí v tom chodit (v čem, to si doplňte sami). A pak jsme my ostatní, co chodíme proto, abychom se dostali odněkud někam, a na estetiku kašleme (no dobře... Strašně rád bych uměl chodit elegantně, nebo dokonce tančit - ale ty hrozny jsou stejně kyselé, tak co...)

    OdpovědětVymazat
  13. fetisizmus na chodzu? same novinky sa clovek dozveda.

    OdpovědětVymazat
  14. k těm pánům bych si rád přisedl, usrkával pivo a jen je poslouchal... Myslím, že by se jednalo a velice příjemně strávené chvíle...

    OdpovědětVymazat
  15. Pro příklad není třeba chodit daleko. Helena Růžičková se, například v Homolcích, při tanci jen vznášela. Baletní zkušenost na ní byla vidět i když její váha už rozhodně baletní nebyla.

    OdpovědětVymazat
  16. spoon,často žasnu, je to vidět i ve filmech.Buteo a co nám za to nabídnete vy, pánové?Mod, neustálá kontrola je nutná! Aby pak někdo neřekl, že neumíme ani klečet*ha ha ha, padá ze židle a jde se učit kvalifikovaně ležet*Lojzo, není zač, po třech panácích to stejně jde samo.pájo, já si momentálně také na nic nevzpomínám, ale určitě bychom něco našly, když, tak se někoho zeptám.Alenec, Aleko, já to každému vřele doporučuji, si ty taneční ještě v dospělosti zopakovat. Je to úžasné!Kamio, navíc Chlopčík je pěkný chlap a ví to o sobě, což je trochu ke škodě věci *mrk*Justas, důležité je v tom umět chodit!Tome, to není fetišismus, to je spíš profesionální deformace!Ra, byl to moc pěkný večer, to máš pravdu.Šnečku, víš, že já si na tu Helenu v Homolkových také vzpomněla? TAk to bylo moc pěkně vidět.

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,Chlopčík že je pěkný chlap?! Tak to jsi mě teda dostala...! No, budu se tvářit, že jako chlap to neumím posoudit:))

    OdpovědětVymazat
  18. Kamio,tak mi to bylo řečeno. Můj typ to není.

    OdpovědětVymazat
  19. jo, tanečky taky nic pro mě, jsem děsný dřevo :) a chodim taky divně... onehdá jsem se dozvěděla, že známí mě poznávají už z velké dálky, protože tak děsně jako já prý nikdo jiný nechodí :D

    OdpovědětVymazat
  20. ještěrko,však nová identifikační policejní metoda vychází z toho, že žádní dva lidé nechodí úplně stejně, takže je to v naprostém pořádku, jak tě poznávají.*hopsající mrk*

    OdpovědětVymazat
  21. Báro,to by mě zajímalo jak budou identifikovat ty, co nechodí... třeba na vozíčcích nebo s fofrklackama...tedy...s francouzskými holemi... :)

    OdpovědětVymazat
  22. Kamio,kolika procenty se tahle skupina lidí podílí na bankovních loupežích, aby byla nutná následná identifikace chůze dle záznamu kamer?

    OdpovědětVymazat
  23. Báro,na bankovních loupežích by taky mohli, vždyť přes počítače proteče peněz! ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Hezký odposloucháníčko,......milá všímavá barmanko! *úsměv*

    OdpovědětVymazat
  25. Kashiko,kdyby moje hlava děravá vždy nepouštěla všechno jedním uchem tam a druhým ven, tak by tu bylo kolikrát veselo. Jenže to by nešlo, je lepší, když barmanka nevidí a neslyší.

    OdpovědětVymazat