Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 28. října 2007

Kino? Kino... KINO!!!

Stará láska nerezaví.

Kino, kino, kino
Miluji filmy a miluji se na ně dívat v kině. Dokonce ani multikina mi nevadí, když se stihnu nerozhlížet a tudíž nevidět, kolik lidí kolem mě něco žere, drobí a nahlas křoupe.
Už mocktát se mi stalo, že stejná věc mě pak v televizi vyloženě zklamala. Chyběla tomu atmosféra a někdy to pokazil dabing, ne že by byl špatný, ale originál ja originál.
Jenže to vše má jeden háček.
Někdy nedávají film, který chci vidět, ale mám čas jít do kina, někdy nedávají nic, co bych chtěla vidět a jindy zase je na programu několik atraktivních titulů, jenže já mám práce nad hlavu.
Z takového stavu mohla vzejít jen jedna myšlenka. Pořídit si "domácí kino".
Úmyslně to dávám do úvozovek, protože to, co se mnohdy jako domácí kino prezentuje je akorát důvod ke křivému úsměvu.
Začalo moje pátrání, po tom,co vlasně chci, aby mě to dostatečně uspokojilo a nebyl to jen zbytečný krám do baráku.
Začala jsem sice od konce, ale někde se začít musí. Televizí.
Klasickou bednu jsem vyloučila jako první, i když tato má podle mě stále ještě nejlepší obraz, ale ve velikosti v jaké bych ji chtěla je to obrovská almara a asi i krok zpět proti vývoji. Plazma taktéž neprošla a po prostudování LCD televizorů a projití mnohých elektoobchodů, mi doba odezvy a s ní i děj bohatý na různé šmouhy nijak neučaroval. Navíc ty obří placky nejsou z nejlevnějších a já nemám doly na prachy. Logicky jsem musela začít uvažovat o videoprojektoru a bílé zdi.
Tam mi začaly hody. Poslední dobou se trh docela naplnil a ani náhradní methalhalogenidová výbojka už nestojí ty závratné sumy, co dřív, šetří ji i různé úsporné režimy, takže hurá do výběru.
Jaké rozlišení zvolit je také otázkou peněz, ale Full HD už začíná být dostupné i pro normální peněženky, tak proč se bránit kvalitě. Nebudu zabíhat do detailů, to by bylo na několik stran, ale podařilo se mi v úvahách vyřešit, kde by mohl být videoprojektor umístěn, aby nebyl za hranicemi korekčních možností přístroje, což byl v našem nešťastně řešeném obýváku docela problém. Vítězem mých úvah se stal Epson EMP-TW700 za nějakých 37 tisíc Kč, což je polovina ceny televize, na kterou se stejně moc nedívám.
Postupme dále, obraz je vyřešen, zbývá "jen" DVD přehrávač, AV receiver a reprosoustava.
DVD přehrávač v tuto chvíli může být i nějaký hodně jednoduchý, jen ne natolik, aby svou primitivností neokleštil 90% funkcí kvalitního AV recieveru. Já bych ovšem raději DVD rekordér, zvyklá nahrávat si sem tam něco na video, tahle funkce by mi asi scházela. Z nabídky současného trhu mi učaroval Panasonic DMR-EX87 (pevný disk 250 GB/430 hodin zápisu).
Velkou péči jsem věnovala výběru AV receiveru, protože bude srdcem celé hifi sestavy a musí mít nutně i možnost připojení takové archaické věci, jako je klasický gramofon. Tenhle požadavek zároveň s nutností automatické mikrofonní kalibrace mi pěkně zúžil výběr. Počet kanálů by mi bohatě stačil 5.1, vždyť v 7.1 je na DVD v celosvětové produkci zatím asi pět filmů. Protože na Marantz nemám, zůstal ve výběru Denon AVR-2307 za nějakých 25 tisíc, s hodnocením jako vynikající.
Už zde jsem musela uhájit svůj výběr v plamenné debatě na téma "jak je nejlepší mít vše od jedné značky", a to dotyčný diskutér ještě ani netušil, jaké chci reproduktory. 
Kdo mě zná, tak ví, jak moc už dlouho toužím po Aqéčkách (AQ Kentaur set 11), ale to jen proto, že nemám na Béwéčka (B&W).
Moc to rezebírat nebudu, bedny AQ a vůbec poslech všeho, si zaslouží, abych jim v nejbližší době věnovala samostatný příspěvek.

A k čemu jsem tedy, suma sumárum, došla, po návštěvě několika poslechových studií a mnoha hodinách studia parametrů všeho možného?
Že dál budu ráda chodit do kin či multikin, protože doma stále hrozí neustálé místní pracovní rušení a proto udělat si hezké odpoledne či večer výletem do kina mi stojí za to.

P.S. Jen tak mimochodem, když jsem to sečetla, hodilo mi to 98 tisíc... sakra! Za to mohu jít 816x do multikina nebo 1400x do jednokina, což by při mé frekvenci chození stačilo na 280 let.

$$OBR287809$$

27 komentářů:

  1. Hezký......a o čem, že to byla řeč?

    OdpovědětVymazat
  2. No a pak si sedneš, vložíš DVD s romantickým zamilovaným filmem a budeš poslocuhat prostorový fňukot hlavní hrdinky. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. A šlo by případně něco z toho využít pro OK 2-XY ? Hezký večer v kině

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem zpomalený.Jak to tedy dopadlo?Koupila hlavní hrdinka či nekoupila?

    OdpovědětVymazat
  5. Galahade,to nic, nikdo ti tu nenadával, neboj.Teo, právě na to jsem se těšila. A jinak mohu říct, že strach, že se stanu vidiotem byl naprosto zbytečný, z těch všech kazet jsem viděla dvě. Co po mě kdo chtěl za tituly, nic tam nebylo, jen v seznamu ten tvůj film a když jsem ho hledala fyzicky, tak už byl asi ukrade. Stojany řídnou, já mám v šuplíku 50 Kč za jednu oficiálně prodanou kazetu a to je celé, větší fiasko jsem v životě ještě neviděla. Ještěže to není moje starost.Buteo, jen jednou v životě jsem odešla z kina v půlce, že se to nedalo vydržet, myslím, že to byla nějaká hodně nepovedená parodie na western.Gombo, nekoupila, jsem ve fázi mlsání a vybírání, což je nejlepší etapa z celého takového procesu. Vidím to tak, že se na to stejně vybodnu a doma se ocitnou jen ty reprobedny. Pokud vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. takže asi nakonec lepší zůstat u toho dobrého starého kina :)

    OdpovědětVymazat
  7. Bárotak já mám problém si pustit i obyčejný TV přístroj, protože vždycky je něco zapojeno přes něco, i třeba to O2 se musí ovládat ovladačem O2 a ovladačem-šťouchátkem TV jen pouštět a už to je můj konec.Domácí kino se na mě taky zkoušelo, máme \"bednuL jak bedna a k tomu basovou bedýnku a neskutečné množství malých bedňulinek, všechno je to vypojené a odpočívá to v pokoji, protože když jsem u prvního filmu 120x vstala a šla se podívat za dveře, na balkon a vedle do pokoje, co je to tam za hluk, to ještě Filip vydržel, ale když jsem to dělala už u pátého filmu..........:-))))

    OdpovědětVymazat
  8. To je moc dobře......vzhledem k tomu, že už i u sebe jsem obviňován, že neumím jíst banány, je Tvůj bar oázou klidu, o níž bych nerad přišel... *mrk*

    OdpovědětVymazat
  9. Mod,kamarád si koupil tak složitou sestavu, že nikdo se nesmí dotknout žádného ovladače, protože neustále visí ve vzduchu hrozba technika, že jedním tlačítkem se dá vše zablokovat a nikdo neví, které je to tlačítko... každý den nosí historky o svém domácím kině a já už z toho nemůžu. Poslední báchorka z pátku je o tom, jak mu bezdrátová reprosoustava ruší bezdrátový internet.Galahade, tady si může jíst každý babány jak chce. Dokonce si klidně může sloupnout jeden dílek šlupky a vyškrabovat si ho lžičkou a budeme ho tady mít také rádi, i když budeme dobře vědět, že je to zvrhlík. (Tak totiž nejraději jím banán já.)

    OdpovědětVymazat
  10. Bárobanán, no tos mi připomněla jednu dnešní veselou historku:-))))))))

    OdpovědětVymazat
  11. eavenkrásný avatar, škoda, že se u Tebe na blogu nedá komentovat bez cenzury, chtěla jsem ti okomentovat Libušku, ale vzdala jsem to:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Eaven,já taky!Mod, s banány jeden nikdy neví...

    OdpovědětVymazat
  13. Ježíši, jaký banán zase? Banánů dostala Slávie 7 na Arsenalu:) Bohužel.. Taky uvažuji nad domácím kinem, ale je to taková hudba budoucnosti, jelikož nejdříve je třeba pořizovat jiné, BANÁNnější věci... :)

    OdpovědětVymazat
  14. Kamio,pořiď si italskou manželku a budeš mít domácí kino v jednom kuse!

    OdpovědětVymazat
  15. Kam.ale nic, Gremlini se hádali o banán, jako z které strany ho oloupou, finsky se hádali, no nic:)))

    OdpovědětVymazat
  16. Mod.,no tak to jo, já myslel, že jde o nějakou lechtivinu;)Báro, k tomu si pořídím ještě několik kamer a nový trhák ve světě reality show bude na světě;)

    OdpovědětVymazat
  17. Mod,blogy se nese obří spor, z které strany loupat banány a nejlépe to prý loupe Galahad! http://ty_vis_kdo.bloguje.cz/609626-paka-vs-drzatko.phpKamio, ne tak nahlas, ať ti někdo nevyfoukne copyright!

    OdpovědětVymazat
  18. [17] A to je právě to, co si ty dvě ne a ne a nenechaj vysvětlit...

    OdpovědětVymazat
  19. Čumím!Zprvu seriosní debata o způsobu konzumace produktů kinematografického průmyslu a najednou pozvolna...banány! Á jé!

    OdpovědětVymazat
  20. to Mikina to já dokonce nadhodil, zda by nešlo z toho něco využít pro kolektívku, jak jsem chodil ke kolegovi na OK 1 - AIR. Místo toho CIKITA.

    OdpovědětVymazat
  21. 2buteoČlověče, já Ti vůbec nerozumím. A Tvoje chyba to nebude. Asi nemám dost informací. :-(

    OdpovědětVymazat
  22. Galahade,to bude chtít bananas párty!Mikine a takhle já to tu mám furt. *mrk*Buteo, asi nedalo...

    OdpovědětVymazat
  23. Baru...s těmahle dvěma pohromadě? To bude show teda...

    OdpovědětVymazat
  24. projektor máme, můžu doporučit :) od té doby chodíme do kina jenom na filmy, co stojí za to vidět na velkém plátně. problém je, že takových moc není... btw kdy jsi šla poprvé do kina od porodu?

    OdpovědětVymazat
  25. Galahade,myslím, že bys byl roztrhán a rozmetán po okolí.sedmi, tos mě dostala. Od porodu ani jednou... ach, ach.

    OdpovědětVymazat