Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 14. října 2007

Rozdrážděte psy, přijela babička.

...vzpomínková...

Mnohokrát už to tu padlo, a nejen u mě, ale i u jiných, že babský kolektiv je šílená mlýnice na drby, pomluvy, intriky a zbytečné kecy a proto je lépe něčemu takovému se vyhnout.
Celý život se mi to s menšími výjimkami dařilo a daří se mi to i teď, kromě jedné potrefené učitelky, nemám ve své blízkosti nikoho, kdo by mě od rána do večera ničil svými psychovýplody.
Žiju dle osvědčeného "přej a bude ti přáno", o nikoho se nestarám a totéž očekávám i od druhých.
Nejtěžší doby mám rozhodně za sebou. Nikdo už nedokáže být stejný kalibr, jako moje, dnes již studená tchýně, podle níž se snad dělaly karikatury ke všem podobným tchýním světa.
Ona byla nejlepší.
Naprosto přesně si myslela, co si myslím a nebyla žádná dvojka, za její myšlenkové pochody by se nemusel stydět ani zkušený konzument LSD.
Ve chvíli, kdy prohnala své úvahy se sobě podobnými vrstevnicemi na návsi u studny, přicházela pravidelně o těžké milióny, protože to, co ona denně s bravurou sypala ze svých mozkových závitů, producenti kasovních trháků v Hollywoodu nebyli schopni ze svých scénaristů vymlátit ani jezdeckým bičíkem.
Dnes už je pokoj, jen sem tam, přiletí vlaštovka, či jiný pták s nějakou kravinou, ale to už se dá ustát, mávnout rukou a jít si svou cestou, aniž bych se musela držet za hlavu.
Když nejde o život, jde o houby.

41 komentářů:

  1. Báromoc hezká bajka:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Baru...\"...moje dnes již studená tchýně...\" je krásnej slovní obrat. Kampak sis dala tchýni chladit?

    OdpovědětVymazat
  3. Mod,jó o tchýni, to mi jde.Galahade, to ty ještě nemůžeš vědět, ale tchýně a uzený jsou nejlepší studený.A tímto bych také ráda řekla, že vím, že jsou i skvělé maminky od synů, už jen proto, že se mě to 3 měsíce týká také *veselý mrk*

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsi zapomnělana studené pivo.Co Ty seš to za barmanku?*chichi chacha*

    OdpovědětVymazat
  5. Gombo,studené pivo se v tom hezkém pořekadle nevyskytuje. Nerýmovalo by se to.

    OdpovědětVymazat
  6. no tedááá!!!Tchyně pivo uzený,nejlepší jsou studený!

    OdpovědětVymazat
  7. Gombo,právě jsi krásně demonstroval, že už jsi zdravý jako řípa! Gratuluji, bylo to akorát, zítra už je pondělí.

    OdpovědětVymazat
  8. Hlavně, drahý Gombo,u piva je to to přeci samozřejmý! ...netoliko u tchýní a uzenýho...

    OdpovědětVymazat
  9. Galahade,zrovna dneska po mně chtěl jeden pán teplé pivo a už tohle slovní spojení mi nahání husí kůži, tak jsem mu nabídla čaj.

    OdpovědětVymazat
  10. U nás v hoíspoděna vesnici, když jsem byl ještě malý chlapec, tak tam měli ohřívadlo na pivo. Bylo to skleněné, plnilo se to teplou vodou a pak se to strkalo do půllitru s pivem. Někteří štamgasti to vyžadovali ...S čajem by Tě hnali, Báro.Ber to jako inspiraci, třeba to v této sezóně bude kasovní trhák. Ani z něho nebudu chtít %. Akorát až pojedu kolem, můžeš mi nabídnout pivo. Nealkoholické (Zubr nealko je prý nej nebo Bernard). A studené.

    OdpovědětVymazat
  11. Soráč,v hospodě, nikoli hoíspodě ,-)

    OdpovědětVymazat
  12. Gombo,já mám toho Bernarda a všichni řidiči si ho velmi chválí, já to moc nepoznám, ale když to říkají...Ohřívátko na pivo je HNUS!!!*brrr smajlík*

    OdpovědětVymazat
  13. Nealko Bernardajsem ještě nepil - jen jsem to slyšel od našeho skladníka, který si ho každé ráno nosí do kuchyňky do lednice.*kukuc*Ohřívátko jsem taky nepoužil, ale - co Ty víš - v dnešní době se dá střelit kdejaká hovadina. Nemusí se strkat do piva, stačí, když je budeš prodávat!*smích*

    OdpovědětVymazat
  14. Mně je tohle protivné, a proto s mnohými lidmi nelze najít společnou řeč. Jsou ale i výjimky ... někdy se stanou neuvěřitelné věci. Ovšem to jedu ve velkým a napíšu to zatepla sem :o)))

    OdpovědětVymazat
  15. Gombo,ale bilboardy s tím zeleným plešatým satyrem a heslem \"s čistou hlavou\" jsi kolem dálnice určitě viděl, že jo?Já bych ta ohřívátka prodávala k vystydlému čaji.

    OdpovědětVymazat
  16. bledá závistPři představě, jak zítra klušu do babince, je mi lehce ouvej.

    OdpovědětVymazat
  17. Chvilku jsem přemýšlela nad kometářem 13, a tipuji na ZUZI. Nějak mi to k tobě, zuzi, sedí. *mrk*jenio, nepropadej panice, on i jeden nedobře naložený chlap umí vymyslet ledacos!

    OdpovědětVymazat
  18. No jo, předseTchyně... :)

    OdpovědětVymazat
  19. Báro,úmyslně je míjím se sklopeným pohledem, nemusím vidět úplně všechno

    OdpovědětVymazat
  20. Teplý pivo?To mi připomíná jednu scénu z MASH. Kdosi tam obcházel táborem a pořvával: \"Teplý pivo, studený párkyyy...\" Ježyš(c) mně je blbě!

    OdpovědětVymazat
  21. a když se tak zamyslíš chlape, nechybí ti občas ta tchýně?

    OdpovědětVymazat
  22. Teo,hezká slovní hříčka.Gombo, se sklopeným zrakem já míjím jiné jevy.Galahade, NECHLASTEJ před ranní směnou!

    OdpovědětVymazat
  23. Báro,Když nejde o život, jde o houby... Třeba ta Tvoje tchýně nejela v LSD, ale v lysohlávkách;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Kamio,to bude tím, nejsou houby jako houby. Ale ji bych tipovala spíše na olizování ropuch.

    OdpovědětVymazat
  25. Já nechlastal...mě se udělalo blbě z představy, že piju TEPLÉ PÍVO...

    OdpovědětVymazat
  26. :-)Olizování ropuch a ohřívatko na pivo...hemží se to tady eklhafty. S maminkami jsem se naučila vycházet, jak s tou mou, tak s Pekovou. Každá má něco do sebe. Moje mamka je konzervativní kombinace kritiky a ironie a Pekova maminka skvělá kuchařka, která mi u oběda zpívá Internacionálu:-)))

    OdpovědětVymazat
  27. čagi,ani nevzpomínej:)) jak mě Pek brzdil při jedné drobné debatě s lehce politickým podtextem. Naštěstí jsem to záhy pochopil a obětoval svůj názor na oltář všeobecné pohody;)

    OdpovědětVymazat
  28. Galahade,tak to jsme tři. Čagi, halucinogenní účinky ropušího jedu je slušný elkáč ve chvíli, kdy si člověk představí, jak jí líže po zádíčkách... ale dá se tomu i zasmát, stejně tak jako mamince, co zpívá Internacionálu. Já vyjdu s kdekým, ale co je moc, to je moc. Já se moc snažila ji tolerovat, ale bylo to utrpení.

    OdpovědětVymazat
  29. Kamio,všeobecná pohoda je i mým cílem, proto se o určitých věcech vůbec nebavím. Jen se modlím, ať se při nějaké sešlosti k politice nikdy nedostanou mí a Pekovi rodiče:-)

    OdpovědětVymazat
  30. no vidíš a to jste mohli vydělat miliony.:-)

    OdpovědětVymazat
  31. Báro,jestli byla tak jedovatá jako ta ropucha, tak se nedivím. Když o tom přemýšlím (fuj), tak by pro mě bylo asi snesitelnější jednou olíznout záda ropuše, než vypít tupláka ohřátého piva...fuj fuj!

    OdpovědětVymazat
  32. m.i.c.h.i.02evidentně chyběl dobrý agent-manažer.čagi, to je dobrá volba, protože při téhle možnosti je ještě naděje, že se ti zjeví krásný princ.

    OdpovědětVymazat
  33. bernarda jsem ochutnala nedávno a byl lepší než birel, a ten mi z nealko piv chutnal dosud nejvíc. Pokud jde o tchýně a jejich fabulace, musím bohužel říct: Kam se moje tchýně hrabe na mou matku! Kdoví, jestli bych byla ještě vdaná, kdyby ještě žila. Jenže když se člověk /ženská/ snaží vyhnout se chybám svých předků, buďto je stejně opakuje, nebo dělá přesný opak, a to asi taky není úplně to pravé. Chjo.

    OdpovědětVymazat
  34. Ali,nedalo mi to, abych Bernarda neochutnala a JO! je dobrý, klidně bych si ho dala zas, což se o spoustě piv říci nedá.A jaká budu já tchýně...? To ať se časem vyjádří jiní. Budu se snažit nedělat jiným to, co nechci aby dělali mně.

    OdpovědětVymazat
  35. no tak to jo, ale vesnice je vesnice, ta jiná nebude, hollywood přišel o dobrý trhák a babička o dobrý prachy, ale co by s nima dělala na starý kolena? podle mě bys z těch peněz nic neviděl:D

    OdpovědětVymazat
  36. Já, Ty a Alex?v takovém případě by nevadilo, že jsme jen tři, neb sestava je to nadmíru silná *mrk*

    OdpovědětVymazat
  37. Nekteri lide maji obrovskou fantazii a neboji se sve vyplody verejne produkovat. Zajimave je vsak to, ze tito lide svym fantaziim casto naprosto a bezmezne veri. To by vyzadovalo hlubsi psychologicke prozkoumani.

    OdpovědětVymazat
  38. Galahade,v tomto případě jsem myslela tebe, sebe a čagi. Ovšem Alex by se určitě přidala. Tak to jsme čtyři.Frankie, to mohlo být dědictví,jééé!Krollis, já to říkám pořád - případ pro psychiatra.

    OdpovědětVymazat
  39. Jo......takže tři mušketýři. Dobrovolně se hlásím ke krycímu jménu Porthos...

    OdpovědětVymazat
  40. Tak jo,Porthosi, to se mi bude dobře pamatovat podle portského vína, to já ráda.

    OdpovědětVymazat
  41. Výborně Baru......to já - podobně jako Porthos - rád žeru *smích*

    OdpovědětVymazat