Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 22. října 2007

Vem si mě

a tak jsem si ho vzala

Tři měsíce za námi a pochvala paní doktorky za váhu 6,10 kg, doma pak upřesněna i délka (stále ne výška) 64 cm. První krabice vyřazeného malého oblečení a první zkušenosti s tím, kde oblečky nakupovat a kde ne.
Stávám se sama obětí své posedlosti nemít dítě oblečené v něčem, co je mu velké a do čeho "doroste", jak mi vždy vnucují v obchodech. Mám ráda, když jsou mu košilky a dupačky pěkně akorát, aby se to nich nezamotával a nebyl z toho nervózní a já taky ne. A tak se mi lehko stane, že koupím něco a za dva týdny (to je ta lepší varianta) je mu to malé.
Poté, co jsme dostali nějaké dupačky darem, už vím, že nikdy nevkročím do ťamanských obchodů, protože ony darované dupačky odtamtud  pocházejí a vyznačují se tou skvělou vlastností, že během prvního či druhého praní jim zrezví zapínací druky a rez pěkně a neodstranitelně ozdobí látku okolo. Takto vylepšené dupačky a kabátky se nehodí pak ani jako hadr,  jsou na to moc malé.
Ráda bych občas něco koupila v Tescu, neboť zdařilá značka Cherokee pamatuje i na miminka a jejich věcičky jsou moc pěkné, ale tady mi to hlava trochu nebere, proč mají všechna trička a body s KRÁTKÝM rukávem?! Jestli mají v Anglii takové vedro, tak to my tedy ne a je mi to líto, protože takhle to mrňouskovi koupit nemohu, zmrzly by mu tlapičky, máme doma studený odchov.
Taky musím trochu koukat na nápisy, pouze má nepozornost mi dovolila donést domů overálek s obrázkem a nápisem:"My first friend is little wurm" a teď to vypadá, že kamarádíme s nějakými malými červy, ještěže babky na dědině tou angličtinou moc nevládnou, co by si o nás pomyslely.
Společně s Alex jsme zavrhly cpaní našeho miminka do riflí a maskáčových bundiček, protože toho si v životě užije ještě moc, zatímco dupačky si ve třiceti už asi neobleče, jak prohlásila Alex a já s ní souhlasím a vesele cáluju prachy za dementní čepičky s ušima.
S překvapením mi došlo, že jsem ani jednou nevytáhla peřinky do kočárku, chodili jsme celou dobu v zavinovačce a na to béžovou malou deku a teď v zimě dám akorát teplejší deku, nahoru i dospod a milé peřinky už si nevrznou.
Třeba to někdy užije Alex, Vetřelec2 chce 16 dětí.

Následující fotodokumentace jasně ukazuje, že chystání na nějakou profesi je v tomto věku trošku předčasné, i když... kdo ví, možná se děťátko tváří, jakože spí, ale podvědomí pracuje a pečlivé ukládání ke spánku do rozestavěného Kaipana přinese v dospělosti své ovoce.
$$OBR286002$$

$$OBR286007$$

Přes den doma skoro oko nezamhouří, pouze v autosedačce ukolébán jízdou
a tak si hodně hrajeme a povídáme, to by mě tedy zajímalo, jestli mu občas nelezu na nervy.
$$OBR286005$$

$$OBR286003$$

$$OBR286006$$

24 komentářů:

  1. 16?To z ní chce mít Marii Terezii?Nov každym případě - má-li tyhle ambice, měl by pomalu začít dělat na realizaci...

    OdpovědětVymazat
  2. Galahade,slyšel jsi o tom, že na to musejí být dva? Zatím je V2 jediný, kdo si dokresluje do projektu svého nového domu dětské pokojíčky.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo takhle......já bůhví kde získal dojem, že to schvalovacím řízením už prošlo... Tak to pak jooooo *smích lehce přidušený*

    OdpovědětVymazat
  4. A s tou zkratkou......jsi mne přivedla k nápadu. Vetřelec2 budiž překřtěn na Vergeltungswaffe 2

    OdpovědětVymazat
  5. Galahade, já bůhví kde získala dojem, že V2 nemáš rád. *vesele se zubící*muris, tradiční metodou hurááá do toho!Jedna reakce na dotaz, kde byla autorka tohoto spotu na tak blbém nadpisu:No, mohla bych nalhat, že to vyprodukovat generátor náhody, ale řeknu pravdu, poradila mi to Alex, ve své vrozené láskyplné škodolibosti jako náznak, jak jsme k mrňousovi přišli. Původně navrhovala \"chcete mě?\".

    OdpovědětVymazat
  6. Baru......já? Já toho člověka přeci vůbec neznám... *intenzivně dělá blbýho*

    OdpovědětVymazat
  7. Báro,mohl by si ve třiceti obléct dupačky, proč ne? ;-) Jedny mu nech! Ten zájem, ta péče, takové krásné fotky...asi mu závidím nebo co:)

    OdpovědětVymazat
  8. Podle zahraničních filmů, ve kterejch se vyskytujou mimina, bych řekla, že maj všude pořád tropy, protože všimni si, že tam jsou miminka imrvére nahý jenom v plínce a s kočárem ve filmu nevidíš jedinýho člověka!

    OdpovědětVymazat
  9. krásnej prcek! a ode mě si takový pochvaly važ, já totiž míma vůbec nemusím (zatím!) *úsměv*

    OdpovědětVymazat
  10. \"...ale podvědomí pracuje a pečlivé ukládání ke spánku do rozestavěného Kaipana přinese v dospělosti své ovoce.\" Určite. Minimálne averziu na kaipany. A možno na garáže všeobecne. (škrípavý škodoradostný smiech s ťažko utajovanou závisťou)

    OdpovědětVymazat
  11. Kamio,dupačky mu asi nenechám, ale u čepice s ušima asi budu váhat.Duno, miminka ve filmech jsou nereálná, až to bije do očí. Ale možná jim stačí to teplo ze silných reflektorů, to já teda doma nemám.Ještěřičko, velmi si vážím! Za to ti vyfotím nějakého koníčka, až k nim zase půjdu.Lojzo, jestli bude mít averzi na vše kolem aut, tak udělám JUCHUCHU a bude módní návrhář!

    OdpovědětVymazat
  12. Jediné co mi moje maminka pořád opakuje je, že jsem měl dupačky moooc rád, takže kdybych měl možnost¨, oblečuje si je klidně i teď :D jinak moc pěkné mimčo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Báro, koníčky beru, těším se!

    OdpovědětVymazat
  14. pěkný mimčo...kdo ví, kdy si já takové pořídím

    OdpovědětVymazat
  15. niko, mimča se ne-po-ři-zu-jí !!!

    OdpovědětVymazat
  16. nie? a ako teda sa dostanu az k niekomu domov?

    OdpovědětVymazat
  17. ještěrko,blbý je, že se neradi fotí. Ve stáji se bojí blesku a mimo stáj se jich bojím já.Teo, jak je tedy odborný název? Jak se dostanou domů, to vím, přivezla jsem si ho autem, ale jak se pořizují, když se vlastně nepořizují...

    OdpovědětVymazat
  18. teda baro! ten vyrost!!my taky nedelame nic jinyho nez vyrazujem maly veci, a prestoze jsou mu teprv 4mesice, uz nemuzu kupovat ani velikost 6-9 (mesicu) ale 9-12! Ty bodicka s kratkym rukavem se tu davaj pod sleeping suits (kdyz mas bavlnenej).My mame i par teplejsich, protoze nepouzivam sleeping bag ale jen decku. Panacek se naucil spat na boku a obcas ho najdu rano i na brise tak at ma prostor k prevalovani :)

    OdpovědětVymazat
  19. spoon,díky za vysvětlení, já používám body s dlouhým rukávem a k tomu polodupačky a spací pytel také nemám a asi mít nebudu, máme peřinku, tu má rád.

    OdpovědětVymazat
  20. jé, to teda utíká... já se v tom teprv začínám orientovat :)

    OdpovědětVymazat
  21. sedmi, já mám pocit, že se vůbec nestíhám orientovat, spoustu věcí zjišťuji, až jsou za mnou.

    OdpovědětVymazat