Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 23. března 2008

Dokázala bych ještě žít se svými rodiči?

Mám je ráda moc, ale co jsem nezvládla ve dvaceti, nezvládla bych asi ani teď.

Párkrát jsem se tady zmínila o krásném manželství mých rodičů a já kolikrát přemýšlím, jak je možné, že jim to tak klape už 46 let.
Asi to všechno neberou tak vážně.
Miluji jejich bohémskou domácnost, která je vedena úplně stejně jako to dělali Pejsek s Kočičkou.
Za všechno vysvětlování stačí taťkova legendární hláška:"Mamko, měli bychom vyprat, bude jaro, pak na to nebude čas."
Vůbec s tím praním je to občas legrace.
Od té doby, co mamka churaví se srdeční arytmií, převzal na sebe taťka domácí práce a protože si myslí, že ženské s tím moc nadělají a všechno to jde dělat mnohem jednodušeji, rychleji a efektivněji, dochází občas k různým katastrofičkám.

"Čí jsou to kalhotky?" ptala se včera mamka, když skládala prádlo ze šňůry.
"No, přece tvoje," divil se táta.
"Ale já nemám růžové kalhotky," bránila se mamka.
"Já za to nemůžu, že se všechno to prádlo v pračce tak SČUCHLO."

....

A pak už následoval jen výbuch smíchu.
Mně by čerti vzali a oni se tomu řehtali celý večer. Mám pořád ještě co učit.

21 komentářů:

  1. Copak?Míníš také vyrábět růžové kalhotky onou neotřelou sčuchávací technologií?

    OdpovědětVymazat
  2. Vše je o přístupu k problémůmKdyž mi bylo 17/hned po maturitě/neuměl jsem si představit dál žít pod pedantickým dozorem otce/že byl laskavý, vím až dnes a přepečlivou péči matky/. Dnes vím, že to byla 100% oboustranná tolerance po celých 50 let, co je pevně drželo spolu. Problémy viděli pouze v případech,když na jejich řešení neměli síly nebo prostředky a tak se vždy rozhodli, že se to řešit nebude a život šel dál. Dnes je mi líto, že jim nemůžu sdělit, že jsem si přece od nich něco vzal a že opravdu lze vše řešit a s úsměvem, bez ublížení a mračení se na toho druhého. Nemám na to patent. Podívejmě jenom na naše bloguje,kolik pohodových lidí vše řeší s úsměvem a kolika škarohlídům vadí naše pohoda. Přeji Ti veselé Velikonoce, ať o dceru projeví zájem lehounce vyšupat/spíš se uvést do povědomí paní matinky/ spousta pohledných a slušných mladíků a modrookého pomalu naučit uplést z osmi/pro začátek/.

    OdpovědětVymazat
  3. Bárojá bych s Tvými rodiči žít dokázala, protože nosím černé kalhotky:-))

    OdpovědětVymazat
  4. ja vytahla vcera celou varku ruzovou, nastesti u toho spodniho pradla a plin to nevadi,jen Samuel bude vypadat v bodickach jak holcicka :) Buteuv komentar je moc peknej, souhlasim ze je to o toleranci a respektu.

    OdpovědětVymazat
  5. Moje maminka měla svého času své rodiče také velmi staré, a tak za nimi jezdila vždy na týden a týden byla doma. Ten týden s otcem, to bylo žití naruby, nežli jsme byli zvyklí. Prádlo pak mělo barvy spíše kafebronz do zelena, nežli jenom růžové. Jídlo bylo vařeno na způsob eintopfu. Nikdy jsme nevyšli s penězi, když vládl táta. A přeci jim vydrželo soužití až pouhý měsíc před diamantovou svatbu. To taťka odešel navždy. Je to asi vše o toleranci. Nikdy z toho mamka nedělala závěry. Byla jenom ráda, že jsme ve zdraví přežili tátovo vedení a jelo se dál. Je fakt, že bych nejraději měla nějaký takový malý rodinný penzion, abychom mohli na stará kolena být nablízku s rodiči a přitom se nerušit. Už jsem pochopila, jakou roli hrál dříve \" výměnek\". Byla to ta nejlepší věc, se kterou se už teď nepočítá a myslí se rovnou na domov důchodců a podobně. Jak chybné, protože těm nejmenším nepřinese tato odloučenost od těch nejstarších v rodině nic pozitivního, spíše naopak.

    OdpovědětVymazat
  6. Galahade,rozhodně nemíním. Tatínka zmátla ta reklama na \"color magic\", normálně by je měl zažalovat. /smějík od ucha k uchu/Buteo, my máme všichni spolu moc hezké vztahy, ale vím, že by se hodně pokazilo, kdybychom bydleli dohromady, což samozřemě nehrozí. Ale stáří se blíží a musí se počítat se vším a já bych ty své dva miláčky za nic na světě do domova nedala!Mod, tak to bys tam zapadla skvěle, protože taťka má neustále na praní stádo černých ponožek ke smokingu a když to není na celou várku, tak mamka do toho vždy něco hodila a on pak měl na černých ponožkách bílé žmolky. To je pak sundal ze šňůry a musel to vzít kartáčkem a dělal to tak celé roky a nikdy neřekl ani slovo.Spoon, i mě už se to povedlo. Stejně musím prát i v ruce, protože jemné mazlíkovy svetry a dupačky na 60°C s plenkami dát nemůže a na jednu várku je toho moc... vždyť já vlastně peru v jednom kuse.Elizo, vejminek je nejlepší, co by mohlo být, jenže dnes se žije jinak. Neříkám, že lépe. Ony ty staré pořádky měly něco do sebe.

    OdpovědětVymazat
  7. Bárojá taky moc scény nedělám:-) no a třeba teď z Kanárů jsem letěla bez kalhotek protože sem si je uklidila a už se mi ho nechtělo znovu otevřít:))

    OdpovědětVymazat
  8. Co máte furt s tím praním, sakra Drsoň!? Mně se prádlo nešpiní... vždycky ho mám v prádelníku čistý a voňavý. Tohle asi řešej jenom špindíry. Ne? :-P

    OdpovědětVymazat
  9. Mod,a mělas vůbec sebou nějaké?Hele aTeo, já to mám ještě horší než si myslíš, dokonce se i myju a voním.

    OdpovědětVymazat
  10. Teo,tak se mi zdá, že by ses měl podepisovat ne \"von Chucpe\", ale \"mama-serviced\"

    OdpovědětVymazat
  11. Bároměla, dvoje, v těch jedněch a přes ně jen ovázaný šátek, celá od písku, jsem si dokonce kupovala v luxusním krámu ty \" vietnamky\" od DKNY a brali mě docela vážně kupodivu:-)))

    OdpovědětVymazat
  12. Teono jo to víš, my se neuměly narodit a tak nemáme žádnou služebnou:-)))

    OdpovědětVymazat
  13. [12] To zase dramatizuješ... však já taky nemám žádnou služebnou. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Mod, určitě jsou tam prodavači zvyklí na zákazníky z pláže, stejně je určitě nejvíc zajímala tvá platební karta!A jinak jsme se narodily normálně, protože kdybychom chtěly mít tenhle full service bez starosti, tak bychom musely být chlap.

    OdpovědětVymazat
  15. Teonemáš? a jak je to tedy možné??:-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Bároale se stejnou platební kartou chodívám do obchodů i tady a přestože většinou nevypadám nijak obzvláště zaboudle, často mám pocit, že oni mají pocit, že žádnou nemám! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Mod, tady je to přece úplně jinak. Tady jsi stále ještě v obchodech jen potížista, pokud tě neobsluhuje přímo majitel nebo nějaký málokdy se objevující altriusta.A je úplně jedno kolik tam chceš utratit. Výjimku tvoří snad jen prodejci aut.

    OdpovědětVymazat
  18. [12] Jó, když si báječmou ženskou vezme báječnej chlap, tak mají báječnej život plnej báječnejch dnů bez útrap... ;)

    OdpovědětVymazat
  19. Teono vidíš, že sis vzpomněl jak je možné, že tam máš to prádlo čisté:-))))

    OdpovědětVymazat
  20. Bároano to máš pravdu, no říkám to právě proto, že to tu tak je, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  21. Mod, a nevím, zda to tady z těch lidí někdo dostane, když už se tak chovají i úplně mladé holky, které tu totalitní neochotu vůbec nemohly zažít. Nejspíš je to tu ve vzduchu.

    OdpovědětVymazat