Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 27. března 2008

Zase už mám pocit, že potkávám sama sebe na schodech.

Jako když se pustí video rychloposuvem.

Minule jsem psala o tom, jak bývaly knižní čtvrtky a ejhle, jdu dnes po náměstí a vidím kuřecí čtvrtky, no jo, časy se mění.
Minulý čtvrtek ráno se u sousedovy zídky objevila vyhozená celá pizza.
Vypadala moc hezky, nakrájená na šestinky, lákala k nakousnutí a byl to věru divný obrázek, jak na tom trávníku byla naservírovaná, jako kdyby čekala, až přijdou hosté a piknik může začít.
Ptala jsem se souseda, proč to nesnědl v kuchyni, on se zasmál, ale pizza jeho není, i když by si klidně dal.
Spadla někomu? Přišel snad někdo domů a s chutí si otevřel prázdnou krabici?
No to mu nezávidím.
Ale možná byla špatná, čichat k ní nebudu, abych to zjistila, však on si někdo pochutná, koček a psů, co jsou stále při chuti tady běhá dost.
Týden utekl jako obyčejně a já najednou koukám, ona je ta pizza na trávníku pořád.
Zkroucená, obrostlá nazelenalou kožešinkou a sem tam bílý puntík.
"Ani ty kuny ji nechtěly," povzdechl si soused, nabral ji na lopatu a hodil do popelnice.
Kovové víko se s charakteristickým bouchnutím zavřelo a mně přišlo, že se tam zaklapl celý ten uplynulý týden, který utekl stejně rychle, jako ty týdny předtím.

19 komentářů:

  1. to by me zajimalo, jak vypada takovej kureci ctvrtek..;) No a pizza... Urcite to nebyl recyklat?:)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, někdo nepřišel včas k večeři? Jednou jsme takhle měli ve WC míse pstruhy s bramborem a salátem, i s talířem:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Báro,a byla to pizza jako normální pizza? Nechci být nechutný, ale slyšel jsem výraz \"pizza\" v jiném smyslu. To bych se pak nedivil, že tam zůstala;-)Mod. musí mít vždy něco extra:)

    OdpovědětVymazat
  4. Skrytá kamera?Jako študáci jsme si užili spoustu srandy sa zamčenou ocelovou pokladnou, přišroubovanou k chodníku na odlehlém místě. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mykee, Kamio,byla to normální pizza, žádný recyklát!!!To spíš Mod, mě přivedla na nápad, že tam opravdu mohlo dojít k nějakému \"nedorozumění\". Já totiž pořád nechápu, kde se tam vzala.

    OdpovědětVymazat
  6. aTeo,skrytá kamera by byla dobrá, kdyby tu pizzu nechali v krabici. Takhle myslím nebylo co filmovat. Ale s ocelovou pokladničkou mohla být legrace!

    OdpovědětVymazat
  7. No to třeba ON přišel večer domů a na stole piza, chtěla mu udělat radost nětradiční večeří, ale on NATO \" Piza? kupovaná piza, no to si děláš prdel mámo, dyť to by ani pes nežral!\" otráveně odchází ukrojit si okoralou nivu. Ona, naštvaná, otívá okno a mrkne pizou na trávník před domem.On po týdnu \" No prosím, nejen pes, ale ani ty kuny!\"

    OdpovědětVymazat
  8. Tak takhle to chodilo v soužití mých prarodičů, Mod, neustále něco lítalo oknem ven:)

    OdpovědětVymazat
  9. Teda u nás nic nelítá, ale mohlo by začít, možná, že by to bylo prima osvěžení.Ale stejně, Mod, jsou to věci, kudy se ti toulají myšlenky takhle o půl druhé v noci.

    OdpovědětVymazat
  10. Říkal jeden kamarád, že si takhle jednou sedí v obýváku a kolem okna mu prosvištěl telefonní seznam:) A já jednou viděl i letící televizi z okna, to jsme prohráli s kýmsi na MS v hokeji:))

    OdpovědětVymazat
  11. Kamio,na tohle jsou dobré vysoké domy. U nás na dědině tomu chybí ta výška a to je houby zážitek, vyhazovat něco z přízemí nebo z prvního patra maximálně.

    OdpovědětVymazat
  12. Aneb jak padlo v Saturninovi:\"Neskákejte! ...je to nízko...\"

    OdpovědětVymazat
  13. Nám jednou ze třetího patra vypadla mísa s chladícím se pudingem a sousedka v přízemí celá udivená hleděla, co jí to teče po skle ... ale už nevím, jestli to byl čtvrtek. To fungovaly ještě ty knižní ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Magrátko,pokud po skle teče ještě puding, tak to je dobré. I když bych se asi lekla. *smích*

    OdpovědětVymazat
  15. [15] Tak to já bych se naprosto vIděsil! :))

    OdpovědětVymazat
  16. vIděšený Kamio,puding na sebe umí brát nejrůznější hrůzostrašné podoby, tak si dávej bacha!

    OdpovědětVymazat
  17. Este ze je soused jax tax poradnyto u nas u zidky u popelnic a pobliz baraku polehava takovych pizz a jinych pochutin cely jidelni listek. lezi tam tyden, vesele plesnivi, pokud jim pocasi dovoli a pak prijedou popelari, kopnou ty drny pod kontasy a zase odjedou:-)ale dobra zprava je, ze ta plisen je neklamnym znakem toho, ze je tady jaro! pac meze uz osychaji a salamy, ty se zelenaji!;-)

    OdpovědětVymazat
  18. lexulko,to jaro!!! To je ta dobrá zpráva!

    OdpovědětVymazat