Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 3. června 2008

Prý, mělo by popršet,

slyšela jsem říkat souseda a musela jsem zahnat chuť sundat ho dobře mířeným šutrem.

Ač mnoho měsíců očekávané, stejně mě překvapilo rychlostí a intenzitou nástupu.
Léto milované, nemusím za Tebou jezdit bůhví kam, mám tě ráda i zde, pod stínem košatých stromů, u sklenice oroseného čehokoliv a pokud mě náhodou chceš udolat a upéct v autě bez klimatizace, dobře víš, že si ti to nepovede, stačí jedna životodárná sprcha a jsi zase mé oblíbené roční období.
Ráno čerstvé a chladné, cítím vždy ten příval energie a pak spousta myšlenek na to, jak strávit den, zda u vody nebo v přírodě.
Kolem půl osmé návrat do reality, myšlenky na bazén převálcovány myšlenkami na práci a pak jen snaha utrhnout si mezi povinnostmi chvilku a alespoň si někde na stinné terase vlídného podniku vypít sklenici ledové tříště, svlažit ruce ve vodotrysku při přebíhání od jednoho úřadu k druhému nebo se pomaloučku projít v obchodě chladnou jogurtovou uličkou.
A při tom všem myslet na to, že jednou.... jo jednou se hned ráno seberu, vezmu Štěpánka, velkou deku, chladící tašku s pitím a ovocem a pojedeme se vylepit někam, kde je pěkná tráva a modrá voda a z reproduktorů neřve agresivní rááádio.  

$$OBR342697$$

19 komentářů:

  1. Jéé zrovinka dneska ráno v pět.(no dobře tak v 8) Když jsem věšela prádlo. Jsem si říkala jak je to supr.Ta chladnější rána, teplé dny a vlahé večery.... jak já to myluju...Ps.máte super botky.Já jsem na palici při shánění vyhovujících bot pro Abu.

    OdpovědětVymazat
  2. Abu,stejně jsem zvědavá, jak to s těmi botičkami bude v dospělosti, první botky jsme kupovali v jeho osmi měsících a č.19, tohle už jsou dvacítky a ještě nezačal chodit :-))

    OdpovědětVymazat
  3. No, Abu má v roce a půl 23...

    OdpovědětVymazat
  4. Bárotak už to konečně dodělej, sbal tu tašku a poď na to koupání:))Hej holka mám tu jedny prakticky úplně nové celokožené sandálky č.21, Filip je koupil předloni Gremlinům v číslech 21 a 22, ale ty menší byly od začátku malé a Aura už nosila vloni rovnou ty větší, takže jsou prostě úplně nepoužité. Ti je pošlu,co říkáš? byla by škoda je vyhodit, nejsou z Vietnamu ale od Bati:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mod,koncem příštího týdne bude doděláno a tak bych si pro ně přijela. Poštovné je drahé :-))Abu, tos mě uklidnila, já myslela, že mi roste obříček.

    OdpovědětVymazat
  6. BároOK:-) prý má být krásně první 3 týdny června:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mod,a to ani nevíš, že já umím přijet, i když je škaredě :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Zdarec palec! Nechci provokovat, ale vydatně popršet by teda mohlo... :-P

    OdpovědětVymazat
  9. No obříka máme my.Jak chodil v teplákách a mikče tak to nebylo vidět.Ale teď co jsou obnažené oudy tak ty buřtíky vyniknou :)

    OdpovědětVymazat
  10. Co mě mrzí, že se asi už nikdy nenaučím téhle originální kombinaci bezprostřednosti, milosti, nakažlivému úsměvu a dětské radosti nad maličkostmi jak předvádí Štěpánek. Kdyby se mi to povedlo, všechny ženy mi budou ležet u nohou.. ;-) Tak je to možná i lepší takhle, co bych dělal se všema? ;-D

    OdpovědětVymazat
  11. @Teo,my všichni víme, že CHCEŠ provokovat, ale kdybys neprovokoval, tak bychom se určitě lekli, že se ti něco stalo nebo jsi churavý a to bychom nechtěli!Docela se divím, že sis Kamio nerýpl, že mám opět a zase velmi militantní perex. To bude asi tím, jak sis představil, že ti leží všechny ženy u nohou... ale fuj, to by tě nemohlo přece dlouho bavit :-))Kamio,

    OdpovědětVymazat
  12. Dneska už pršelo, a to jsem chtěla k vodě, jsem i ráno kvůli tomu vstala a ono bouřka.. Strašný

    OdpovědětVymazat
  13. jé, to bych taky ráda... btw moc to Štěpánkovi sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  14. misa_lasko,a přes den to proběhlo celou republikou a před chvíli zde dopršelo, pročistil se vzduch a soused je spokojený, jen Alex musela s bráchou spěchat fofrem z procházky domů.sedmi, plánuji, že bych si takhle mohla užít sobotu... uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,máš opět velmi militantní perex;-))))

    OdpovědětVymazat
  16. Oh, Come on... teplota 28°C začátkem června? To pravé, rozpálené léto opravdu nemusím. Spokojil bych se s celoročním pohybem okolo 17°, to by bylo fajn... člověk je furt spocenej, v knihovně se nedá dýchat (protože se kvůli knížkám moc nevětrá), doma je chladněji než venku...Jsem holt jarní člověk, co se dá dělat (úsměv).

    OdpovědětVymazat
  17. Kamio,možná jsem celá taková agresivní, kdo ví...sunfreedom, jarní člověk má dobře našlánuto k tomu, aby se stal alespoň smířlivý k létu *chlazený pivový mrk*

    OdpovědětVymazat
  18. že mají ty děti čím dál tím větší nohy? K nám když přijdou synovi kamarádi, je to v předsíni jak v přístavu...

    OdpovědětVymazat
  19. Alenec,mají! Dneska jsem v obchodě potkala paní s chlapečkem, byl o měsíc mladší než my a nožičku větší o řádný kus. To bych chtěla vidět jeho tatínka, asi pěkný vazoun :-).

    OdpovědětVymazat