Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 24. července 2008

V létě i zimě,

stále je na co koukat, jen si najít to pravé.

Poprvé se nad tím pozastavil kamarád nejmilejší loni, když jsem řekla, že spěchám domů na přenos Tour de France.
Odkdy se prý zajímám o cyklistiku, vždyť tam nikde není ani kousek motoru!? Ta otázka mě zaskočila.
Proč bych se měla zajímat o nějakou cyklistiku?
A to už byl ze mě vedle úplně.
Tedy já se o cyklistiku zajímám, to bych zase kecala, ale jen tak málo, jako je krátká cesta na kole ráno do obchodu a zpátky. A nebo když zapackuji o Alexino kolo, které ráda nechává opřené na úzkém chodníčku k domovním dveřím, hezky za rohem, aby ho člověk uviděl až ve chvíli, kdy na něj padá.
Tím je můj zájem vyčerpám.
Ale proč tedy sedávám každý rok a s nadšením sleduji Tour de France?
Je to totiž krása!
Od startu v Paříži, průjezdy malebnými francouzskými městy a městečky...Všechno je to živě, spousta reálií, fanoušci, kteří svá strategická pozorovací místa u silnice musí zaujmout minimálně 12 hodin před průjezdem závodníků a celého doprovodného cirkusu.
Letecké záběry těch úžasných míst, detaily památek a zajímavých míst přírody, vše poutavě glosované informovanými komentátory, letos skvělým Robertem Bakalářem.
Fantastická podívaná, ne nebudu si dělat legraci, že mi to jen trochu kazí ti zadýchaní lidé na kolech, na to jsou to příliš úctyhodné výkony, které tam ti hoši odvádějí, ale přece jen, není to můj hlavní předmět zájmu. Pokud by se mě někdo zeptal jak dojeli a kdo vede, asi bych nevěděla, ale co znám perfektně, to je trasa následující etapy.
Nádhera a vyvrcholení celého závodu je pak průjezd Alpami, mám to skoro tak, jako bych tam byla s nimi také, nechávám se unést těmi scenériemi, ve chvílích, kdy se jede horskými vesničkami, nikdo po mě nic nechtějte, nemluvte na mě, stejně bych vás neslyšela.
Ještě do neděle se mám na co dívat, celý červenec je pro mě měsícem poznávací dovolené ve Francii.
Letos je nachystaná novinka, kdo nestíhá přenosy, může si projet celou trasu i na svém PC, je to fajn, ale není to ono.
Škoda, že něco podobného neudělá Eurosport i v Rio de Janeiru a době konání karnevalu.
Je to sice podívaná zase z jiné krabičky, ale JUPÍÍÍ, to by bylo diváků!    

13 komentářů:

  1. Tak to je teda paráda, mrknu na to. Dík.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak cyklistika mi nikdy k srdci nepřirostla a kola mě zajímají jen na programech, kde sestavují speciální speciály různí mistří, ovšem to mě nebaví kvůli kolům, protože stejně ráda koukám jak se vyrábí nesériové motorky a auta.Báro, dneska je čtvrtek, tak nezapomeň:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Já se na Tour dívám úplně z toho samého důvodu jako ty, Báro. Když se blížili k Loiře, cítila jsem se skoro jako by jeli přes Ovici. Navíc mám v pelotonu jednoho známého, kluka mojí spolužačky,ta taky výborně jezdí, vyhrála letos na Adrenalin cupu horská kola a věnovala nám s Pekem vyhrané tričko. Ten kluk se jmenuje Adam Hansen, takže máme komu fandit, Kreuzingerovi a Adamovi;)

    OdpovědětVymazat
  4. No, já buřič. Mě teda cyklistika v TV zajímala naposledy, když se jel závod míru a pak jsem si venku hrál na Olafa Ludwiga. Než jsem to narval do pangejtu, ef kórs. Teď je jedním z mých cílů pořídit si docela dobré kolo a zajezdit si, víceméně ani tu krajinu tam nevnímám, protože TAHLE se musí prožít, vítr ve vlasech. U TV ten průjezd vidím, ale necítím.. tož tak:) Ale jsou i tací (že Peku), co se na mě připravují teoreticky sledováním Wimbledonu... a já vůl jim to svou nezodpovědnou hrou pak potvrzuju, že teoretická příprava je důležitá. Minule měl jsem našlápnuto na vítězství, ale při polosměči-polovoleji mi rupl výplet. Takže jsem navrhl remízu. Byla přijata...

    OdpovědětVymazat
  5. zuzi,jen mi nedošlo, že bych to sem mohla dát při začátku Tour de France a ne až teď, tak sorry.Mod,čtvrtek sice je, ale já musím dnes brzy spát, takže nic. Ten pořad s matorkami na zakázku mám moc ráda, to člověk jenom čumí.čagi, já to tušila, že v tobě najdu spřízněnou duši! Na Adama musím mrknout, K. je jasný.Kamio, když mě je skoro jedno, co má kdo ve vlasech, ať už je to vítr nebo iontový nápoj odhozený závodníkem vpředu, já si užívám tu Francii a krásné přírodní scenérie. Že bych to po Pekově vzoru spojila s teoretickým tréninkem jízdy na kole? Snad za rok, letos to už nestihnu. Sednu si na rotoped a jedéééém :-D

    OdpovědětVymazat
  6. pořad s motorkami na zakázku? kde a v kolik? :D

    OdpovědětVymazat
  7. Z podobnyho duvodume na fotbalu nikdy nezajima hra, ale kdyz uz se to na obrazovce objevi, tak se aspon pokocham peknymi chlapy...

    OdpovědětVymazat
  8. A me navicjeste zajima i ta cyklistika od dob nejakeho Anqetila. Z cestovatelskou vasni sleduji stejne jako Ty ten kolorit. Tour je velka a je to proste Tour. Tady ti moji Niebelungove me moc nechapou.Hezky den

    OdpovědětVymazat
  9. Bároahaaa, proto nic, žes musela spát! Já už se lekla........! :o)))

    OdpovědětVymazat
  10. sedmi,pohledám v prodramu a dám vědět, ono se to točí několikrát v týdnu podle nějakého schématu, ale já na to kápnu obvykle různě v noci.L., kochání se pěknými chlapy, to by bylo na další spot :-))Buteo, hezký pobyt mezi Neibelungy, třeba jim to časem dojde, nelam nad nimi zatím hůl.Mod, ráno se jelo na hřiby, tak proto nic, to je jasný! Se zbytkáčem v krvi bych nikam nemohla. Neboooj!

    OdpovědětVymazat
  11. Ty zakázkový motorky......neni to náhodou \"American chopper\"? Takovej hezkej dokument ze života rodinný firmy jménem Orange County Choppers... Ten pořad mam taky rád...

    OdpovědětVymazat
  12. Galahade,je to ono, jen musím kouknout, kdy se to vysílá. Není sice nad staré dobré veterány, ale tohle je zajímavé pokoukání,co všechno je možné.

    OdpovědětVymazat
  13. Kdy to dávaj,ti řeknu takřka přesně - každou chvíli...

    OdpovědětVymazat