Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 22. září 2008

Malý taťka

Zodpovědnost k potomkovi je třeba pěstovat od mala

Byl to vždycky řev jako o život. Přišli jsme někam na píseček a tam holčička s malým barevným kočárkem. Kdo někdy trhal své dítě od cizí hračky, tak ví, o čem mluvím. Štěpánek miluje vše, co má kolečka a jezdí to, a jako ročnímu batoleti je mu samozřejmě úplně jedno, co to je a hlavně čí to je.

Pokud má svůj den, potká někoho, kdo mu svoji hračku klidně rád půjčí. Třeba jako na jedné oPÉKačce, kdy mu hodný pán domu půjčil dnes už téměř kultovní kárku, co se v ní vozí polínka ze sklepa ke grilu. S nedostižně atraktivním dvoukoláčkem byla tak náhle zábava po většinu odpoledne. Jediné smutné na tom bylo, že kárka byla neprodejná  to ani za peníz převyšující cenu zahradního malotraktorku. Věci, udělané vlasníma rukama někoho z rodiny se prostě neprodávají, ale předávají se z generace na generaci, což ovšem chápu, já bych to nedala také.

Tak se stalo, že jsme odjížděli a mně v hlavě ležela otázka, kde já vezmu něco, co by mohl mrňous vozit a líbilo se mu to a nebyl to zrovna nákupní vozík z Tesca. Nechtěla jsem ho urážet fosforově růžovým barbínkovským kočárkem, vždyť je to sakra chlap! Dřevěný vozík v Ikea byl sice pěkný, ale kromě toho, že stál osm stovek (ale i to bych dala), byl vratký a tak divně se převažoval, že když Štěpánek trochu zabral, okamžitě se ta věc převrátila a práskla ho kovovým držadlem do vratkých nožiček. Zkoušeli to vůbec s nějakým dítětem, než to dali do prodeje?!
Nechali jsme tedy vozík vozíkem a dál hráli na pískovištích tu hru na:"Půjč holčice autíčko a ona ti půjčí kočárek."

A ve čtvrtek se to stalo! Byl to doslova VELKÝ čtvrtek! Vešli jsme nezávazně do jednoho hračkářství, kam mě nalákala cedule "VÝPRODEJ" a ono ejhle, měli tam za 90 Kč něco, co jsem se už chlapovi tak moc nemusela stydět koupit.
Mrňavé golfáče jsme doma doplnili o milovaného medvěda a na světě je hračka, kterou malý taťka nedal z rukou a vozil zodpovědně své nové dítě, i když venku mrholilo.
Od čtvrtka jezdí golfáče všude s námi, na kratší vzdálenosti neberu kočár, taťka cupitá vzorně vedle mě a s přehledem zvládá i nástrahy obrubníků a různých nerovností.
Občas se mu sice nožičky zamotají, to pak vyválí sebe i medvěda, ale to je tajné, to já nesmím říkat, protože medvěd je Alexin a ona by nám ho jinak nepůjčovala.

$$OBR365191$$

$$OBR365192$$

     

35 komentářů:

  1. Pro Modonu!Mod, vidíš tu bundičku? Je skvělá, díky moc :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Za málo peněz moře muziky. A vidím, že chlupáč je připoutaný. To je teda úžasná dvojka! teda trojka - když jdete pospolu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou squellé fotečky. Zdravíme Štěpánka.

    OdpovědětVymazat
  4. To vozítko,se určitě hodí k \"chlapovi\" i když zatím malému. Nemá to chybu.

    OdpovědětVymazat
  5. Hehe...Takový ponížení! (copyright starej Homolka:) Tohle by se chlapům prostě dělat nemělo... :)Když byl syn malej, vždycky protestoval, že nechce žádný pitomý hračky, ale \"woprawdowský wjecy\"! Museli jsme ho vždycky nějak ošulit. Wjecy nesměly být barevné a z plastů... Ale netýkalo se to jenom krámů. Třeba v cukrárně odmítl, znechucen názvem, zmrzlinový pohár Cipísek. Tak jsem mu objednal sice totéž, ale mrkaje na prodavačku, pod názvem Terminátor. To už bylo holt jiný kafe! :)

    OdpovědětVymazat
  6. @Teo,nezapomínej, že Štěpánkovi je teprve rok a něco! Terminátor, no, to je ta honba za senzacemi. Chudák loupežnický synek, jak k tomu přijde! :)Báro, tohle nemá chybu! Necháme jej volit mezi kárkou od Peka a modrýma golfáčema? jak by to asi dopadlo? ;-D

    OdpovědětVymazat
  7. Samuel to ma s kocarkama a vsim co ma kolecka uplne stejny! Nebrala bych to za zzenstilost ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Bárono jo, koukám, bundička vypadá fakt jak zquelle:-))Aura má takový kočárek v růžovém........:-)))

    OdpovědětVymazat
  9. A všimli jste si těch botek??

    OdpovědětVymazat
  10. Kam.jasně, Auřinka je má bílorůžové a teta Kára biločervené:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tybrďo, vzornej taťka už od mala!Opět hlasuji pro to, abychom Štěpánka a Monču dali dohromady! ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Zuzi, Johnny,já jsem mrňouska s těmi golfáči nazvala nositelem dobré nálady, protože každý, kdo šel okolo se koukl a usmál, někdo i se smíchem okomentoval.abu, také se Štěpánkem zdravíme!Wu, je to s malým legrace, to je fakt :)

    OdpovědětVymazat
  13. Buteo,důležité je, že se to líbí mu, ale ta Pekova kárka...Teo, já tohle zažila už s mobilem, kdy atrapa byla přijata s naprostým nezájmem. Věřím že i na finty typu \"Terminátor\" asi dojde také.Kamio, myslím, že by to bylo jako s tím mobilem. Opravdická kárka by určitě zvítězila. Dala bych golfky a kárku vedle sebe a vím téměř jistě, po čem by se vrhnul.

    OdpovědětVymazat
  14. spoon,nepovažuji to za zženštilost. Na pískovištích je tatínků... Jen ať se ti naši hoši připraví na to, že praní, žehlení a péče o dítě není nic, co by měli ignorovat.Mod, to by byl obrázek, kdyby si Štěpánek a Auřinka vyšli spolu se svými kočárky :-)))))Kamio, botky Adidas, Nike či Puma jsou asi tak o tři, čtyři stovky levnější než značkové botky přímo pro děti, třeba Elefanty.Katchabo, jestli má Monča kočárek, tak jistě bude atraktivní kamarádka... bereme!

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,[15] já to vím taky. Naložil by golfáče do kárky a upaloval z vrátek:))

    OdpovědětVymazat
  16. Kamio,já se tady kácím smíchy! Jo!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Tak pockat!Jak to, ze \"maly tatka\" nema na vozeni vlastniho medveda? Jinak nas Tom mel prakticky stejny kocarek, ale ruzovy s fialovymi kolecky a nijak mu to nevadilo. ;o)

    OdpovědětVymazat
  18. krásnej :)a taťkovi to moc sluší :P

    OdpovědětVymazat
  19. [11] Kamio,ty NÁÁÁJKY jsem rovněž ocenil palcem nahoru ,-)

    OdpovědětVymazat
  20. Gombo,Jsem se musel usmát, jak jsem viděl tu fajfku. To jsou tak bomba fotky... :)

    OdpovědětVymazat
  21. Gombo a Kamio,raději se mrkněte, jestli někde neuvidíte obyčejné české gumáky číslo 23! To by bylo terno, nááájky mají na každém rohu, ale gumáky...

    OdpovědětVymazat
  22. No jasně, já tady uvidím gumáky třiadvacítky, koupím je a než sem dojedeš, bude mít Štěpánek šestadvacítky:)

    OdpovědětVymazat
  23. Kamio,já si tam dala rezervu, teď má 21

    OdpovědětVymazat
  24. aTeo, finta Terminátor mě dostala :)Báro, myslím, že časem určitě seženete i něco mužnějšího, ale tohle je stejně super :)

    OdpovědětVymazat
  25. Dewberry,už se rozhlížím po nějakém maskulinním sporáčka a pračce. Ani terminátorská žehlička by nebyla k zahození...

    OdpovědětVymazat
  26. Obyčejná ženská,s medvědem byl problém, ten co má Štěpánek z kočárku vypadává. Proto sestra byla tak laskavá a vhodného medvídka zapůjčila ze svých bohatých zdrojů.

    OdpovědětVymazat
  27. Už má ten kočárek skoro měsíc a stále ho velmi baví.

    OdpovědětVymazat
  28. A bude ho bavit ještě dlouho, vsadím se!

    OdpovědětVymazat
  29. Kamio,akorát tak ve třiceti by bylo žádoucí vyměnit medvídka za mimino, ale to už se nedožiju.

    OdpovědětVymazat
  30. Ve třiceti, jo? Hmm, měl bych se zamyslet;-)

    OdpovědětVymazat
  31. Kamio,to už známe, ty se zamyslíš a je z toho hrnek z kvantových vlnek :-D

    OdpovědětVymazat
  32. Mno jo, to zase jsem moc četl po autobusech Briana Greena a nezamýšlel se:)

    OdpovědětVymazat