Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 23. září 2008

Nechtěla jsem, ale musím

mediální slávu nemá blogger každý den :-)

Začne-li se člověk nějak aktivně projevovat na internetu, obvykle na sebe nějaké zpětné vazby nenechají dlouho čekat.
Můj vstup do sféry bloggerské nebyl výjimkou. Nedávno jsem odstartovala třetí rok psaní svých nahodilých myšlenek a za tu dobu mi tenhle způsob existence přichystal i pár hezkých překvapení.
O jedno milé překvapení si mi postaral i pan Vojta Švarc, redaktor mého velmi oblíbeného periodika, Motor Journalu, časopisu, který čtu vždy od první do poslední stránky.
To bylo tak:
Všimla jsem si někdy během léta, že na mé stránky občas zajde někdo z adresy http://vojta.i-veteran.cz a protože jsem jezinka zvědavá, šla jsem se hned podívat, odkud tenhle větřík vane.
Jaké bylo moje veliké překvapení, když jsem přišla na stránky člověka, kterého "dobře znám" ze stránek Motor Journálu a v odkazech měl link na můj blog.
Přiznám se, až jsem se lekla!
Ježyš(c), jestlipak jsem někdy při svých pozvánkách na různé veteránské akce nezapomněla uvést zdoj, jestlipak jsem někdy nenapsala nějakou technickou blbinu... uf, uf, stát se může ledacos... ale pak jsem pochopila, že pokud snad ano, bylo mi to laskavým nadhledem pana Švarce patrně odpuštěno.
Nedalo mi to a prohodili jsme s autorem těchto bezva stránek pár slov a bylo mi naznačeno, že v zářijovém čísle Motor Journalu mám  čísti obzvlášť bedlivě.
S netrpělivostí sobě vlastní jsem hypnotizovala prázdninové dvojčíslo 7/8, aby už zmizelo z poličky v "mojí" trafice a nahradilo ho číslo 9. Jaké bylo mé zklamání, když 7/8 už bylo dávno pryč, půlka září v tahu a nikde nic. Prostě Motor Journal, tak jak ho vždy vidívám skoro všude, tentokrát nebyl nikde!
Jedny boty jsem prošoupala při obrážení trafik, ale marně. Až včera v Brně se mi zadařilo a mladý pan prodavač se dlouho upřímně smál, když viděl, jakou máme s Alex radost, že nám požadovaný časopis vylovil kdesi z útrob svého pultu.
Jako obvykle jsem to listování vzala odzadu, četla pozorně a nic! A až jsem došla na úplný začátek, málem mi časopis vypadl z ruky, neb úvodník nesl název Barmanka Bára.

Asi bych to tady tak nepitvala, ale on ten úvodník vůbec není jen o mně. On je hlavně i o dalších lidech z blogosféry,  o lidech mně milých a proto si dovoluji dát ho sem v plném znění, protože je to i o vás.

Pane Švarci, děkuji!

$$OBR365444$$

$$OBR365445$$

$$OBR365446$$

$$OBR365447$$
    

29 komentářů:

  1. Závidím :)a upřímně přeji. Chápu taky radost a děkuji za napravení reputace blogerů. Jsem sice proti Tobě Blogerský nováček, ale taky jsem si ten \"můj prostor\" oblíbila. Držím palce. jen tak dál! P.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky pěkně :-) Gratuluju... Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak se takové periodikum shání. Já si občas přečtu Železniční magazín, který je snad jediný časospis svého druhu u nás, ale v Pardubicích ho vede jen jedna trafika a to jen občas... Tohle taky nevypadá na nějaký mainstream, nebo se pletu?

    OdpovědětVymazat
  3. No jooo......to člověk nesmí lézt na blogy na lidé.cz:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Petisee,nemůžu si odpustit povzdech \"kdybych měla tolik času, kolik ho nemám, to by bylo prima!\" Mám v šuplíku tolik věcí ke zpracování, ale doby, kdy jsem tomu mohle věnovat 2,3 hoďky denně, zmizely ve chvíli, kdy se narodil Štěpánek a nevypalá to, že se to v nejbližší době změní, ale dělám, co mohu!Johnny, mrkni semhle http://www.motorjournal.cz/ a nech si poslat pár čísel nebo stačí jen jedno a ručím ti za to, že dopadneš jako já a budeš se těšit na každé nové vydání. Obdivuji pány redaktory, že stále objevují nová témata, dobové snímky, články a vše je psáno velmi čtivě a vtipně, o kalendáři zajímavých akcí ani nemluvě. Víš jak na mě p.Švarc přišel? Hledal co psali jiní o akci Rotující setrvačníky :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Je to i o nás! :)Báro, tak to gratuluji také!! Velmi!! Kdysi na začátku jsem si taky pročítal Tvůj blog a byl to on, který mě přesvědčil vstoupit v blogosféru. Pravda, jak jinak bych mohl já vstoupit, než přes výkřik z \"Kurvaserské trilogie\":\"Teď bych jim tam tak hodil pytel sraček\"(Kdo nevěří, tak http://jdem.cz/ad733)Je super vědět, že někdo ty naše výštěky (terminus technicus by Liška z Břevnova) čte a dokonce ohodnotí kladně. A ty naše značně inteligentní diskuse! (například jestli má sněhulák koule a kam dává mrkev) Pro mě to tady všechno završilo Chucpe. Teď už tady nic moc nechybí (ale můžu se mýlit).Děkujeme, pane Švarci, hlavně za Báru:) (Máte štěstí. Kdyby totiž technické podrobnosti probírala se mnou, tak byste tady tak dlouho nebrouzdal, jelikož moje technické znalosti - stejně jako u pana Horníčka, končí přibližně u skoby:)

    OdpovědětVymazat
  6. Galahade,tak tam nelez! Zůstaň pěkně na bloguje.cz a nezlob.

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji, mooooc hezké, užívej si slávu, zasloužíš si ji! A... díky za záchranu blogerské cti :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Čéče voe Báro,dyť ty seš hotová celá brita! Píšu si do poznámek: příjemné čtení, vlídná slova, krásné věty, dáma je fakt dobrá... Tak mám najednou pocit, že odlesk té slávy dopadl i na mě... ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Kamio,a já ti nevěřila, že jsem někdy mohla napsat něco tak vulgárního, jako je výraz \"pytel sraček\"! Leč gůgl mi vygůglil, že fakt JO. Ale to byl citát, to se nemůže přece počítat /smajl klečící na kolínkách a lomící ručičkama a prosící, aby se na tento starý exces zapomnělo/

    OdpovědětVymazat
  10. felixo,díky, už se začínám pýřit.Teo, honem se mrkni do zrcadla, jestli jsi zkrásněl, já myslím, že rozhodně :-P

    OdpovědětVymazat
  11. Taky ráda zabrousím k toběa je vidět, že mám dobrý vkus.

    OdpovědětVymazat
  12. [9] Báro, máš recht, to se nepočítá. No a i kdyby to citát nebyl. Hele, někdy prostě tam to sprosté slovo být musí, jinak by to ztratilo glanc. Vždyť to přeci říkal už i Werich.ˇAle nesmí to být prvoplánově. Pak to působí lacině... To jsou ale známé pravdy, tak si tady nebudu cintat pentli a už zalezu do svojí galaxie;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Elizo,já k tobě také ráda chodím. Tam na těch tvých interiérech, tam je vidět dobrý vkus!Kamio, nikam se svinovat nemusíš, jsi tady rád viděn.

    OdpovědětVymazat
  14. Báro, mně se stalo úplně totéž, co panu Švarcovi, když jsem k tobě poprvé přišla - přestože jsem se o akci Rotující setrvačníky rozhodně nezajímala :)

    OdpovědětVymazat
  15. Gratulujem, mediálna slávica! ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Dewberry,já to také znám! Kolik bylo blogů, které mě tak chytly, že jsem je vzala se čtením ode dna, měsíc po měsíci. Ahoj Lojzo! Dík ;-)))

    OdpovědětVymazat
  17. Gratulace, Baro!Kazdemu podle zasluh, no ne? ;o)

    OdpovědětVymazat
  18. [17] Každému podle zásluh? Tak to snad raději ne... páč konkrétně mě by pak někdo moh´ legálně nakopat do podzadí. :p

    OdpovědětVymazat
  19. Každému podle zásluh, to u mě platí hlavně když něco vyvedu... a to je každou chvilku :-)

    OdpovědětVymazat
  20. smysluplne zformulovat par vet...to je presny. Ted co jsem docetla Terezy Bouckovy knizku (jednim dechem) mam asi latku vysoko, slo mi to \'po srsti\'. Ale druha knizka (o Nigerii) jde naopak \'proti\' proste mi vadi slovosled, stylistika, navaznosti, absence point... Nevim jestli je to tim ze ziju v zahranici a na cestinu mam vic \'analyzujici\' pohled ale nektery veci se proste cist NEDAJ.Tvuj blog je samozrejme z te prvni, exclusivni kategorie. (a uz vim proc i me roste navstevnost, kdyz se ke mne proklikavaj lidi pres medialni hvezdu) LOL xx

    OdpovědětVymazat
  21. spoon,to se mi stává, že občas něco přečtu jedním dechem a pár knih jsem odložila po prvních stránkách, protože to vůbec nešlo. Ovšem tvůj blog byl jedním z těch, které jsem objevila a přečetla opravdu poctivě celý, protože ten mi šel hodně \"po srsti\" :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Nazdárek,blogéři, blogérky a blogérčata. Děkuji za poděkování ;-), ale ty naše \"bobkové listy\", jak MJ nazývá pan šéfredaktor, nejsou bohužel žádný plátek mezinárodního věhlasu...Pravdou je, že jsem objevil \"nový svět\", o kterém jsem neměl téměř tušení, a který mne opravdu zaujal. A v takových okamžicích to obyčejně končí tím, že si střihnu úvodníček. Do \"baru\" už chodím celkem pravidelně a využívám ho i jako rozcestník. Takže, kdo není na Báře, ten jako by nebyl! :-DPsavce zdravípisálek Vojta

    OdpovědětVymazat
  23. O panu Švarcovi jsem sice ještě neslyšel(mia pulpa) ale \"......ta dáma je fakt dobrá\" klidně podepíšu.

    OdpovědětVymazat
  24. Nazdárek Vojto,i pro mě to byl velký objev, vstup do takového světa. Trochu mi to připomíná situaci, kdy si dáš na střechu vícepásmovou anténu a otočíš knoflíkem přehledového přijímače. A najednou se ti otevře éter plný lidí a zjistíš, jak to kolem žije, signály z půlky světa... i to jsem si zažila a stále okouzlena zjišťuji, že některých hobby není úniku ;-).Motoneználku, že ty nečeteš Motor Journal?! Dávám ti týden k nápravě :-D

    OdpovědětVymazat
  25. Motoneználku,vždyť, ač jsem to nečekala, pan redaktor dokonce píše i o tvé nejmilejší značce:http://vojta.i-veteran.cz...eny.pdf:-))

    OdpovědětVymazat
  26. Jejepřehlídla jsem tak zásadní článek sakra!

    OdpovědětVymazat
  27. Mod,obávám se, že se vůůůůbec nic nestalo

    OdpovědětVymazat