Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 7. listopadu 2008

Neznámé pocity

...

A je to tady.
Vytahuji ze schránky nové číslo Motoržurnálu a těším se, jak si při dopoledním čajíčku počtu.
Ale ještě před tím rychle prolistuji, mám jakési indicie, že by tam mohl být můj článek o brněnské MotorTechně.
JO! Až jsem se lekla.
Čtu známé věty a cítím, jak se červenám. Ono to totiž není jen tak. Až do dneška jsem své bláboly viděla jedině na obrazovce monitoru a tam jsem nad texty neomezeným pánem.
Stačí mé jediné kliknutí tlačítkem a slova, pocity, myšlenky, všechno je okamžitě z tohoto světa pryč.
Tady, v časopise, je to jiné.
Jakmile je to vytisknuto, bude to zde napořád, mohu se stydět jak chci, nikdo to už zpět nevezme.
Ten, kdo si čte můj blog, dělá to o své vlastní vůli, nic ho to nestojí, když chce přijde, když mu to nesedí, už se nikdy neukáže a všechno je v pohodě.
Teď poprvé jsem se ale dostala do "placené zóny". Kdo si chce počíst, musí dát svou stokorunu a je na redaktorech, aby naplnili časopis ke spokojenosti čtenáře.
Nebudu zapírat, mám z toho trému a také jsem trochu rozechvělá....zkrátka jsou to jiné, dosud nepoznané pocity.
Napadá mě, jak je asi autorovi knihy, když ji drží poprvé v ruce, ještě teplou z tiskárny, když se na ni dívá za skem výlohy knihkupectví. Jak mu asi je, když pak vidí stoh oněh výtisků zaprášený v rohu prodejny Levné knihy, no, tohle naštěstí řešit nemusím.
Počáteční červenání se pomalu mění v maličkou radost, né, kecám, mám velkou radost a děkuji všem, kteří si to přečtou a na chviličku je to pobaví.   

15 komentářů:

  1. Gratulujem! Len smelo pokračuj! Myslím, že by som sem chodil nakúkať, aj keby to tu bola platená zóna. Takže verím, že obavy mať nemusíš. (povzbudivý žmurk)

    OdpovědětVymazat
  2. Do háje,a pak že jsem společenská nula co nezná žádnou celebritu :-))))Napíšeš mi autogram? Ale vážněji, jsi dobrá že jdeš se svou kůží na trh. Půjdu si to koupit páč si myslím že to bude stát za to.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se připojuji ke gratulacím! Je to určitě jiný pocit vidět svá slova na papíře a vědět, že papír nemá dylít:) A jak říká Uko Ješita a staré japonské přísloví - nemusí pršet, jen když kape!

    OdpovědětVymazat
  4. To je fajn, co říkám fajn ... je to úžasné! Směle pokračuj :)

    OdpovědětVymazat
  5. gratuluju. ten pocit musi byt moc prima!

    OdpovědětVymazat
  6. Báro,sákryš, jak to, že kdejaká vesnická barmanka už má MJ doma a pan redaktor v Práglu furt nic! To jsou poměry... Ale ono je to celkem běžné, pošta u nás funguje stále takhle otřesně. Sranda je, že k vám jde zásilka přímo, tedy rovnou na vaší pobočku. Ve \"stolici\" se to ke mě plazí přes 4 (slovy čtyři) pražské poštovní úřady!!! Ach joo... Jinak gratuluju, vítej v redakčním týmu! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Stydlivě děkujiza gratulace a v Kamiově duchu bych jen dodala \"Kolik třešní, tolik višní\".Motoneználku, určitě si to kup, ale ne kvůli mé prkotině, je tam kopec jiného zajímavého čtení. Z nejrůznějších časů a rozličných zemí :-)Vojto, mohu vám v redakci třeba leštit kliky a ořezávat tužky. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Báro,jaký ořezávání tužek - kdo dneska píše rukou? Možná ještě tak vyklepávat drobky svačin z klávesnic, když písmenka přestanou fungovat. :-DStran vlastního vytištěného: NIKDY po sobě nic nečíst v okamžiku, kdy to proběhne rotačkama! Toť má dobrá rada. A pokud už teda číst, tak jedině ve vypolštářované cele, až budeš hlavou tlouci o zeď... ;-) P.S. díky za editaci, to byla srašná vostuda! ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. VELKA GRATULACENevim,jak MOC se blahopreje k takovemu otistenemu textu,ale citim,ze to pro Tebe MOC ZNAMENA,takze kdybych mela tisic ruzi-posilam je :-))p.s.: probehla patricna oslava na baru?

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý začátekslibné kariéry. Časopis jsem dosud neznal, takže ani ten pár na krásné barevné obálce a přiznám se, že ani tu značku. Takže jenom gratulace a jdu se držet svého kopyta, tedy voglů. Hezký den a úspěšně publikuj

    OdpovědětVymazat
  11. Vojto,ořezávání tužek tedy jen obrazně, ve skutečnosti bych vám mohla třeba chodit pro svačiny.Mimochodem, vypolstrovanou celu dnes mohl potřebovat skoro v každé profesi.Cheorchio, malinké přiťuknutí proběhlo na baru dnes, ale jinak žádná sláva :-)Buteo, nevím, taky to může být jen taková labutí píseň a tím bych se mohla opět dostat do středu tvých zájmů, když jsi přes ty fógly.

    OdpovědětVymazat
  12. Šykovná (c) - ať hodí kamenem, kdo o tom pochyboval!

    OdpovědětVymazat
  13. Báro,teprve včera(!) mi pošta ráčila doručiti MJ, takže jsem konečně uzřel Tvůj slavný report, pěkně zalomený, v barvách, s obrázky... Pěkné, pěkné - uděluji ústní pochvalu! :-D Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  14. Gombo,dík. Kdo má copyright na \"šykovnou\"?Modona?Vojto, to šel ten MJ pěšky, ne? Texty pod obrázky jsou pak dílem redakčním, modýlek Octavie nemá chbyu!

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,sem přece říkal, že pošta u nás stojí za stolici! Mám pocit, že nejen pěšky, ale ještě to vzal zkratkou přes Černou pri Čope!

    OdpovědětVymazat