Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

čtvrtek 19. února 2009

Probuzení

...
Stává se mi v noci, že jdu zvečera spát s nějakou starostí a ačkoliv usnu, při každém otočení, stále mě probouzí ta zatracená myšlenka, uvrtaná v hlavě jako červotoč. Přesnější by možná bylo jako vývrtka. A když mám nějakou velikou radost, děje se mi to stejné. Jakýkoliv takový veliký emoční výkyv mi dokáže rozhodit spaní a já se ráno probudím a mívám toho plnou hlavu.
Dnes v noci jsem to měla zase.
Začalo to valentýnskou sobotou, kdy jsem si úplně puberťácky řekla, že si vyzkouším štěstí v lásce a šla si dát k terminálu sportky plnou sázenku náhodných tipů a šanci k tomu. Sice mi pak během dne nečekaně připlula crazzy kytka strašlivě přesrdíčkovaná, ale protože byla výhradně kamarádsko recesní, naději na výhru obrovského balíku jsem neztratila.
V kolotoči dalších událostí jsem na milou sázenku dočista zapomněla a ona se mi sama musela připomenout právě dnes v noci. Kdo psal scénář toho snu, byl mistr hororu.
Jednoduchoučký děj uměl postupně vygradovat natolik, že jsem málem přišla o poslední kousíček zdravého rozumu.
Já si totiž všechny paragony, které vyžadují úschovu a sázenky a podací lístky složím napůl do peněženky a doma je vyndám a roztřídím dle druhu na svá místa. Velikost peněženky mi jiný postup neumožňuje a v tom je ten kámen úrazu.
Ve snu jsem si šla ověřit tu vyhranou kulaťoučkou sumičku a prodavačka se podívala na přeložený tiket a řekla:"Na tohle vám Sazka stejně nic nevyplatí, to nesmí být přeložené."
Vykulila jsem oči, jak jen mi oční nerv a okolní okohybné svaly dovolily a nechápala.
"Je to v obchodních podmínkách," řekla ta slečna a aby demonstrovala, že je to fakt, se kterým se už nedá nic dělat, přehorlivě se začala věnovat zákazníkovi za mnou.
Týýý vole a nemám nic, byla myšlenka se kterou jsem se probouzela a chvíli se musela zamýšlet, co je už realita a co byl jen nablblý barevný film, který mi pouštěli v kině Spánek.  
Pomalu jsem se vyhrabala z příjemných peřin a šla raději chystat mlíčko Destruktorkovi, ale pohled mi padl ven, kde leží haldy sněhu, už ani nevím od kdy. To je nadělení, sníh mám ráda, k zimě patří, ale čeho je moc, toho je příliš a zrovna dnes mám tolik ježdění.
Jenže já jsem, přes všechny občasné nářky, svým založením velmi pozitivní optimista.
Vždyť mám obrovské štěstí, že jedu jen na pár úřadů a pak domů, protože by mohlo být i výrazně hůř, kdybych byla například hrobník a ráno by mi od majitele pohřebáku přišla esemeska, že v noci dovezl tři nebožtíky a ani jedna pozůstalá rodina si nepřeje kremaci.
A vykopejte do soboty tři hroby... no, kdo by nebyl štastný, že jen obyčejnej barmanka!
A s tou láskou to bude tak, že teď ještě nic, ale číhá někde za rohem protože jsem vyhrála jen 72 korun a dostala jsem je vyplacené bez řečí i na přeloženou sázenku, takže vlastně je vše OK.

32 komentářů:

  1. 72 korun...to máme...nápadníka s křivou hubou;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kamio,ááá sakra... co jiného dodat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Bárojá bych to sázení neriskovala, ono přece jen, mít o 72,-Kč horšího nápadníka?! nevím jesti se to vyplatí:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zase s krivou huboute ho treba nikdo nebude balit:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli mas vyhratpenize nebo na 2.strane dostat od osudu kus poradneho chlapa, tak oboje je vyhra - s prachama se da leccos podnikat a pritom potkat chlapa...A jestli budes obdarena chlapem, snad taky neco vydela:-)...

    OdpovědětVymazat
  6. gratuluju k vyhre :) ja sazim, kdyz je v banku vic jak sto mega - zadnej troskar proste! kdyz uz, tak vyhrat prvni :))

    OdpovědětVymazat
  7. Holka to ti nevím,jestli se dají investice odčítat:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Bosorrko, ideální by bylo potkat chlapa na poště a on by tam stál s výherní sázenkou a pak se jen zeptal, jestli ho chceš i tak nechutně bohatého;)

    OdpovědětVymazat
  9. To mi pripomína: \"A stejně tě mám ráda - i když jsi král!\" ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ještěrko,já sázím, když si vzpomenu, ale nebýt troškař je správná strategie. Ve všem :)

    Mod, to se časem samo spočítá samo. Kolikrát investuješ investuješ a na konci ti zbyde jen veliké mínus.

    čagi, lojzo, já bych se skoro bála s někým takovým si začít, velké peníze lidi neskutečně mění.

    OdpovědětVymazat
  11. Báro, ciste hypoteticky:prosakla bys na blog kdybys nekolik mega vyhrala?:-)Nebo aspon kdybys potkala toho Božského?:-))

    OdpovědětVymazat
  12. bosorrkonebo aspoň Mc Vysněného:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Bároale kdepak, já mám pravidelné zprávy o počasí!

    OdpovědětVymazat
  14. Báro,a na co toho chlapa vlastně potřebuješ? Jaká je pravděpodobnost, že ten nový by byl lepší než ten minulý, resp. stávající? :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Bosorko,čistě hypoteticky odpovědět neumím. Až taková situace nastane, zkusím odpovědět.

    Mod, být informovaná o počasí je skvělé, pokud chceš investovat třeba do pomerančů ve Švédsku.

    Sabe, kdo tu mluví o chlapovi? Já mluvila o lásce :)

    OdpovědětVymazat
  16. me se zda, ze osklivy chlapi jsou mnohem vetsi vyhra nez hezci. po tech strasne jedou vsechny zensky a jsou z nich tim padem nafoukani machisti.

    ja ted potkala nekolik pomerne osklivejch chlapu s vybornym charakterem a charismatem! takze kriva huba neva!

    OdpovědětVymazat
  17. Taky bych řekla, že moc sněhu může být jedině na škodu.

    OdpovědětVymazat
  18. ad16 Tak to jo,doporučuju dalšího psa, popř. jiného domácího mazlíka :-) PS. nezklamou..

    OdpovědětVymazat
  19. sonjo,přesné! Takový muž musí pro mě mít charisma, musím k němu cítit jakýsi respekt, vážit si ho a totéž bych měla cítit z jeho strany, že jsem ta \"jeho\". Pak je to fajn.. huba, nehuba.

    Mod, moc sněhu nebrat, sněhové jazky, závěje, všechno je pak složitější. Někdy ani auto nenajdeš, někdy se ztratíš celá..

    Sabe, nejosvědčenější jsou akvarijní rybičky :D

    OdpovědětVymazat
  20. Báropokud se mi někdo chce ztratit, sníh k tomu nepotřebuje, ještě nikdy jsem nikomu nebránila ve štěstí.

    OdpovědětVymazat
  21. hele ja mam posledni dobou taky prapodivny sny, ani se mi je nechce davat na blog aby me nejakej psycholog nerozebral na puzzle :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Spoonrozebrat by te dokazaly i amatersti psychologove z komentaru blogu :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Mod,kdyby bylo vše tak přehledné..

    spoon, u tebe je malý zázrak, že vůbec ještě spíš ;)

    Bosorrko, asi by to amatérsky dovedli, ale nejsem si jistá, zda o to autor blogu stojí. Kolikrát je \"dobrá rada\" jen dalším schůdkem k deptání autora blogu. Nemám ráda tyhle diskuse, kdy se pár jezinek pustí do osobnosti pisatale blogu a rozcupují ho na hadry. Z jakého titulu?! Už jsem takhle viděla i pár blogů zaniknout.

    OdpovědětVymazat
  24. Je fakt, že někdy u někoho čtu tak urážející komentáře, že se divím, jak se s tím srovná. Jak nevím, ale srovná. Myslím si, že blogy zanikají z jiných příčin, ne z nepříjemnejch komentářů. Já se s tím setkala ojediněle a nikdy to nebyl nikdo koho \"tady znám\", vždy jen nějaký \"šmírák\" ... a jen si krátce odpliv ...

    OdpovědětVymazat
  25. zuzi,jasně, určitě to není obvyklé a běžné rušit kvůli odezvám v komentářích blog, ale taková Ann, dříve od protinožců a pak po návratu domů by mohla povídat, ostatně její blogy,(autralský i dnešní) jsou zablokovány myslím dodnes (viz odkazy na ni u Rowdyho).
    I blogy píšou jen lidé a co člověk, to nějaké myšlenkové pochody a důvody... :) a někdy je to jen nedostatkem času nebo únavou materiálu.
    Ojedinělí deptači a plivači, ať jdou k čertu ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Ann znám, ale je na můj vkus příliš afektovaná a mám k ní ambivalentní vztah, stejně jako k Mirce. (nedávno jsem našla její blog opět odheslovaný ...)Ale stejně tam i tam někdy chodím číst, protože je to provokující čtení. Každé zboží holt má svého kupce :)))

    OdpovědětVymazat
  27. Na chvilku se vzdálím a už se to tu zase řeže;-) Tak je to správně! Á propos - někdy bych chtěl potkat tu, co řekne: \"Tady máš několik desítek mega, jeďte s kámošem kolem světa!\" A aby neměla křivou hubu.... :-)))

    OdpovědětVymazat
  28. Náhodou Mirka píše dobře, taky dělá odstavce třeba a tak:-), člověk to prostě musí číst jako povídky, a ne jako Mirku.

    OdpovědětVymazat
  29. Kamio,nechci být nositelka špatných zpráv, ale potkat tu, co ti řekne: Tady máš pár mega a jeď s kámošem kolem světa je asi sc-fi nejtěžšího kalibru. :-)))))
    Ale tvá druhá podmínka je splnitelná v pohodě, tu určitě potkáš ;)

    zuzi, já jsem Ann ráda četla, byl to pohled do světa který neznám.
    Mirku čtu asi tak, jako se dívám na impesionistické obrazy, kolikrát vystihne atmosféru, až na dřeň.

    Mod, jo, takhle jsem to myslela, já taky někdy nepíšu \"za Báru\" ale jen tak řadím myšlenky. Bohužel, to je jedna z věcí, které už na tomhle blogu nebudou.

    OdpovědětVymazat
  30. Bárono jo, pro psaní není nic smrtonosnějšího, než autocenzura:-(

    OdpovědětVymazat
  31. Kamio, kolem světa - samozřejmě jen za zábavou;)
    Autocenzura, sebereflexe... k tomu mě taky pořád někdo nabádal a poslední kapkou bylo, když si odbarvená blondýnka z mé fotky přečetla aTeův koment:) Holt když se na blog dostane nevyžádaná ješitná duše...

    OdpovědětVymazat
  32. čagi,autocenzura mi to hodně ztěžuje. Ale ty o tom jistě víš sama dost.

    Mod, ani mi nemluv!!!

    OdpovědětVymazat