Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 10. března 2009

Jak nám z Destruktora roste starý sprosťák

a jiné zážitky.

Březen by se také mohl jmenovat Nevímkamdřívskočit.
Pro mě šílený měsíc, ale jedno na něm je pozitivní, ještě příští týden je u nás poslední ples a pak už pohodička, jen malý běžný provoz a to je na zklidnění velmi potřeba.
Destruktor už začal jednotlivá slovíčka spojovat do dvouslovných vět, což je zase malinký pokrok k tomu, státi se celým člověkem a já se pomalu začínám smiřovat s tím, že se blíží doba, kdy na mě všechno vykecá.
Nejlépe babičce a dědečkovi, v tom byla malá Alex přebornice, celé dětství měla přezdívku "stará Blažková" a člověk si musel neustále dávat bacha.
Ale možná jsou kluci jiní a nemá cenu se strachovat dopředu.
Přelomovým momentem byla včerejší procházka.
To, že objevil, jak je skvělé zplna hrdla si zadupat v kaluži, to raději přejdu mlčením, neb jsem pak si při šikovném čištění bahnem obalených bot, zapráskala celou koupelnu a celé to nadělení uklízela dobře půl hodiny.
O čem se však zmínit musím je chvíle, kdy se zastavil u trávníku, na němž ležel přímo ukázkově točený exkrement od velkého psa nebo malého člověka, ukázal na něj prstem a krásně zřetelně řekl:"HOVNO."
Úplně podvědomě jsem vybouchla smíchy, ale to moc výchovné nebylo, tudíž jsem to dál nijak nekomentovala, řekla jen "fuj" a odtáhla ho jinam.
Vrtalo mi hlavou, kde na tom byl, u nás doma se tak nemluví, tam to slyšet nemohl, tak jsem z toho jelen, neb i chůva se mi jeví jako slušná osoba, která by tohle před mrňousem nikdy neřekla.
Tak nevím... ale tuším, že je to teprve začátek, tak jako u malé spřátelené Adélky, která si minulý týden celé nakupování, usazená pohodlně ve vozíku, nahlas zpívala:"Prdééél, prdééél, prdééél.." a tak pořád dokola, vydrželo jí to až na parkoviště k autu.

Celými minulými třemi týdny, se jako červená nit, vinula starost veliká - opruzeniny a opruzeniny.
Začalo to nenápadně při velikém průjmu a při veškeré péči se to svinstvo rozšířilo mazlíkovi až do třísel a nedařilo se mi to ničím udolat.
Zásyp, zinková mast, na radu léčitele med, koupele v heřmánku, panthenol ve spreji... všechno všecičko vyzkoušeno, ale teprve teď, posledních pár dnů mohu říci, že ta hrůza začala ustupovat a to jen proto, že ho nechávám co nejvíce "na volno", loužičky neloužičky.
Jako příjemný vedlejší efekt se projevilo to, že na vlastní oči viděl, jak se ta loužička dělá a že je prima ji udělat do nočníku. Neboť nočník mu za to zazpívá, akorát já nevím, proč si nočníkový výrobce vybral zrovna Happy birthday. Důležité je, že to nese své ovoce, ať už je doprovodná hudba jakákoliv.

A vůbec, venku svítí sluníčko a to mi dělá moc dobře. I ta žlutá růže, co ji mám tady na stole ve vázičce.

29 komentářů:

  1. Nam na opruzeninky pomaha Nivea-po prebalovani a to jak na Holku ,tak na Kluka.
    Ehm-co se tyka sprostych slov,dcera je rika v nejmene vhodnych chvilkach,zrejme slysi sveho otce za volantem :-))

    OdpovědětVymazat
  2. :)))) už se těším domu....

    OdpovědětVymazat
  3. Pitiol-na opruzeniny!Jinak já nevím, zatím, jak ukecané jsou holčičky, ale kluci DOST:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Kamarádova mrňavá dcera při nákupu v jakémsi obchodě.Prodavačka jí podala lízátko - ty jsi hodná holčička.
    A holčička prodavačce: \"Děkuju ti ty prdelo!\"

    OdpovědětVymazat
  5. ...
    Nepředbíhej, všechno má svůj čas. Nejdřív z něj bude mladej sprosťák... :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Cheorchio,tou Niveou jsem začínala adoktorka mi pak řekla, že ať se pak nedivím, že se to tak rozjelo. A předtím jsem byla s tou mastí úplně v pohodě, tak já ti nevím...

    Ahoj Blažková, my už se na tebe také těšíme, jen ty buchty budu dělat pro tebe ještě jednou. Vidím to na linecký koláč mřížkový s marmeládou, jo?

    Mod, hlavně ne ychtiol, nebo ichtyol? :-)

    Gombo, toťka na Hané je \"prdelo\" normální slovo, ne? :-D

    Teo, já bych skoro řekla, že éru mladého sprosťáka už máme asi za sebou.
    Bohužel se silně ostýchám říci důvod, proč si to myslím.

    OdpovědětVymazat
  7. Báro, vybavila se miscénka kdysi před x lety: asi 2-letá blonďatá holčička s lokýnkami v bílých načančaných šatičkách, hotový andílek.. andílek běží, běží, ou, velký pád - andílek vyřkne historické \"kuap..a\", zvedne se a peláší dál.. nezapomenutelné. Snad Tvůj drahoušek neutkví v podobných vzpomínkách :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem po tomto víkendu taky starý sprosťák:-)
    Adámek přijel s totálně popkousaným obličejem, od Matese, normálně na levé straně od čela až po bradu snad 10 kousanců. Tak mu povídám \"Adame, když Ti někdo ubližuje a nechce přestat, normálně mu dej pěstí, přece se musíš bránit!\"
    No a když je Filip přivezl domů, tak mu už za 15 minut volala Adéla, že sem řekla, že má dát Matějovi pěstí.

    OdpovědětVymazat
  9. tak s nocnikem my zatim neslavime uspechy, zato dvouslovnou vetu pouzil dneska prvne a bylo to \'mami NO!!\' s vyraznym zasermovanim ukazovacku. Psi hovinko si drobecek rozslapl vcera, pekne pres celou (terenni vzorkovou) botu, a navic si rano rozrazil hlavu protoze si nabehl na otevrene dvere do koupelny (ze same radosti ze jdeme ven). Ale to jsou jen takove drobnosti...:))

    OdpovědětVymazat
  10. Sabe,to musel být zážitek! Rozesmát mě hned po ránu, tomu říkám dobrý skutek, díky!

    Mod, ty sis stále ještě nezvykla, že vždycky uděláš jěště něco hroznějšího, než by se dalo očekávat? Fakt ne?

    Spoon, u nás jsou to též s nočníkem mohutně oslavované náhody! Samovi za mě pohlaď pochroumanou hlavičku, že to za chvíli už nebolelo? ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak u vás jsou kaluže?U nás zatím ještě taky, ale jstli to bude pokračovat takhle dál, tak ty sněhové závěje nerozežene ani náruč žlutých růží v každém rohu...
    Copak se to počasí zbláznilo? A zrovna ve středu? :-|

    OdpovědětVymazat
  12. Mikine,řekla bych, že tohle je nejdelší komentář, který jsi mi sem kdy prsknul. Začnu se zamýšlet nad možností odvolat Komunikačního Minimalistu :-)))))

    OdpovědětVymazat
  13. Báro, to mě těší,rozesmát Tě.. andílek se jmenoval Barunka a právě jsem vylučovací metodou dospěla k závěru, že to bylo před 26 lety.. no vida, co udělá s pamětí jedno h..

    OdpovědětVymazat
  14. Sabe, me jsi vcera rozesmalatim andilkovskym slovnikem a dnes tim, ze se andilek jmenoval Barunka... ;o)))

    Baro, pokrok se neda zastavit. Jde mu to moc dobre. ;o)

    OdpovědětVymazat
  15. No tak to musel někde slyšet, žejo. A taky to musí mít propojené s tím objektem, jinak by to nikdy neřekl... naučí se horší, neboj:)

    OdpovědětVymazat
  16. [7] Báro, jenžetohle se stalo v Praze ,-)

    OdpovědětVymazat
  17. Stará Blažková, to je přesné... nejhorší je být v pubertě a mít sestru v ukecaném věku. Práskla na mě vždycky všechno.

    OdpovědětVymazat
  18. Sabe,není nad rozkošné andíliky :-)))))

    Oby, přemýšlela jsem, kdyby to šlo, ve kterém období svého života bych chtěla \"zůstat déle\" a zase jsem skončila jako správná mamina. Byla by to ta léta, kdy jsem čekala Alex a kdy byla úplné miminko. To byl můj nejkrásnější kousek života...tedy zatím.

    OdpovědětVymazat
  19. Kamio,že bude hůř, to je jasné. Můj deníček jen zachytil, kdy to bylo POPRVÉ :-D
    Ale kde na tom byl, to ještě prověřím dobře mířeným dotazem na Alex!

    Gombo, v Praze je to průšvih, cha chá..

    čagi, záleží, kolik výživného materiálu jsi jí poskytovala!!!

    OdpovědětVymazat
  20. bojím se,že příjde chvíle a ty se mě zeptáš... Ale dobře víš, že já ho učím jiná slova (ratatyrung, albatros, alexandra, apod.) h**** je moc jednoduché slovo!
    Ano, mřížkový koláč a marmeládkou, by se mi líbil :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoooj Alex,já vím ...kondenzátor, vychylovací cívka.. Hele a máme nová kolečka a chce s nimi i spát, ještě je za poslední tři dny nedal z ruky!

    OdpovědětVymazat
  22. Oby, to mě těší..Barunka - ne tato autorka, tu jsem jako mrně nepotkala :-) - byla jedinečné dítě - jedno z nejkouzelnějších, co do vzhledu, a jedno z nejsprostších, co do prvních slůvek.. asi díky těm paradoxům zůstala nezapomenutelná..

    OdpovědětVymazat
  23. Sabe,nevíš, zda to Barunce nezůstalo do dospělosti? S tímhle by to dotáhla daleko! :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Moje beruskazatim zadne sproste slovo nevytasila, ale zasi sinechtene vyrabi sprosta slova z normalnich.. Misto čepice rika pičice, misto lupínky pičiny, místo sněhulák čůák.. (takze na snehu často pokrikuje: táto, čůáka!). :-)

    OdpovědětVymazat
  25. bossorko,už aby sníh nepadal nebo by se mohli lidé divit, kdyby Berušku slyšeli :-D

    OdpovědětVymazat
  26. I já přispěchám se svou troškou do mlýna... Nějak se mi nelíbilo, jak se Vampír choval a tak jsem mu řekla, že dokud se neuklidní, zůstanu v koupelně a ať jde pryč a vrátí se, až bude v poho. Vampír třísknul dveřmi, došel za manžou a tam prý pokrčil rameny a řekl zcela zřetelně: to je v prd..i! :-D Jojo, taky nevim kde to mohl pochytit!

    OdpovědětVymazat
  27. Gleep,vaše pokroky v řeči jsou úchvatné. Mnozí s touto slovní zásobou projdou celým životem a žádná jiná slova jim nechybí. Doufám, že ti naši se ještě něco k tomu naučí slušného.
    Ale s odstupem času myslím, že šlo o nějakou náhodu, už se to od té doby neopakovalo.

    OdpovědětVymazat
  28. No, tak na tu hlášku nezapomněl, zrovna mi jí několikrát zopakoval. Jenže já neumim zachovat tvář hráče pokeru, takže Vampír se směje ještě víc a používá jí o to víc ;-)..... A na můj návrh ať říká, že je to v háji řekl: v háji a v prd..i taky! Tak já nevim :-D

    OdpovědětVymazat