Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

úterý 21. dubna 2009

Třetí kočár

ó, my se máme!

Dostala jsem mailem huláka.
Prý co dělám, že nepíšu a cituji:"Občas Ti tam juknu, očekávaje nových zpráv - a vono nic. Polepši se!"
Tak já se tedy tímto polepšuji a sděluji, že se máme dobře a že jsem to zase psychicky nevydržela a koupila Destruktorovi a hlavně sobě nový kočárek.
Ano, vím, na co skoro dvouletému drobkovi kočár, když si už dojde skoro všude sám?
Jenže co s osobou, ujetou na kočárky, která je navíc totálně vytočená na tu hrůzu, ve které vozila Destruktora doteď.
To bylo tak.
Když je někdo majitelem POLOvičního auta jako já, musí být při výběru kočáru obezřetný, aby si nekoupil něco, co pak do auta vůbec nesloží.
Cam Apollo mě loni nadchl tím,jak je lehoučký, jak se složí a rozloží jedním pohybem a jak hezky se s ním jezdí.
Vadilo mi sice, že mám dítě sedící předemnou ve směru jízdy, takže na něj vůbec nevidím a že se tam nedá nějak hezky pohodlně posadit, pořád tam chudák Destruktorek vypadal jako nepatřičně pohozený.
Snažila jsem se vysledovat, jak to mají maminky se stejným modelem a opravdu nebyla chyba u mě, ty děti tam prostě divně pololeží, ať děláte co děláte.
Neustálým povytahováním Destruktora jsem ho během procházky pěkně rozčilovala a ani mně to žádnou radost nepřinášelo. To, že byl otočený po směru jízdy začne být chuťovka, ve chvíli, kdy proti nám fouká silný vítr (i prudkou chumelenici jsme zažili) a první to schytá malý mrňousek.
Zatoužila jsem prudce po změně.
Co bych v tu chvíli dala za to, kdybych ho mohla otočit a ochránit alespoň trošku svým tělem. V obchodě mi řekli, že kočárů s přehazovací rukojetí je jako šafránu a pokud se mi takový podaří sehnat, tak to jistě bude nějaký výběhový model, který nikdo nechce, protože mechanismus přehazovacích rukojetí je nejčastějším zdrojem reklamací.
To mě docela otrávilo, ale stejně jsem se po jiném kočárku nepřestávala ohlížet.
Apollo šlo do temného kouta v garáži a raději jsem i  zimě jezdila s našimi bezva golfáčemi Espiro.
Před pár týdny jsem ale potkala naprosté zhmotnění svých snů (stále je řeč o kočárku).
Ten zázrak se jmenuje Avanti Kombo a referuji o něm s jistým zpožděním úmyslně, protože než ho začnu vychvalovat, chtěla jsem s ním mít ujeto pár kilometrů a zažito pár zkušeností a i teď si trvám na svém, je vynikající.
Destruktor v něm sedí pevně rovně, otáčet si ho, díky jednoduché přehazovací rukojeti, mohu jak chci, skládá se dobře, zabere v kufru ještě méně místa než Apollo a je elegantní a hezký (což může být jen můj názor, to je mi fuk).
Dostala jsem ho v Kika, původně stál nějakých 4600, ale nachomýtla jsem se tam v rámci nějaké akce a dostala ho za polovinu. A to ani nezmiňuji, že je do něj i korbička pro miminko, takže slouží i jako hluboký, což já tedy už asi nevyužiju.
Ale bude se pak lépe prodávat.
A tak si pěkně jezdíme, já už jsem v klidu, mrňousek také a designérům od firmy Cam bych jen ráda vzkázala, aby při vývoji sportovnívch kočárků vycházeli z ergonometrie malého dítěte a ne vodní želvy.
$$OBR400270$$


 

27 komentářů:

  1. Baro, ten kocarek jevazne moc hezky, jen by me zajimalo, jak se s nim zataci. Teda, ja su zvedava, jak bych byla v tom, nebo co. Ona Silvie ted prisla s napadem, ze prej potrebujeme do rodiny jeste jedno dite, takze kdyby nedejboze doslo k nejhorsimu, aspon uz budu vedet, co shanet. Taky jsme si uzili s kocarkama Peklo na Zemi...
    Byt tebou, kocarek bych neprodavala, ale schovala ho pro Alex. Kde ona pak bude co shanet, az se rozhodne, ze je doba na mimino. ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. My sme měli kočárek normálně s přehazovací rukojetí a vydržel akorát tak dvě děti, ke konci se na něm sypalo úplně všechno. Dneska na kočárky zírám - kotoučový brzdy, péra, divže to ještě samo nevaří kafe. No ale naše děti taky v\\rostli \" v horších\" kočárcích a rozhodně nemám pocit, že by byly nějak ochuzený:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Bárohodně podobný tu stojí už skoro 2 roky nepoužívaný za mýma dveřma, nemuselas čekat na slevu, mohlas ho mít zadarmo, kdyby mě napadlo, že.....:-))

    OdpovědětVymazat
  4. \" ... a ne vodní želvy.\"To měl Cam Apollo i bazének, filtraci vody a topné tělísko? :)))

    OdpovědětVymazat
  5. chi, mohla jsi se zeptat dalšího kočárkovýho maniaka ;) je jeden moderní konstrukce, fakt vychytaný a navíc se zatáčecími aretovacími předními koly... peg perego uno (zvažuju ho stále, uvidím ale jestli nebudu nakonec potřebovat tandem...)

    OdpovědětVymazat
  6. No tak to jsem zklamaný, kde skončilo mé oblíbené Apollo 13! Nicméně i tenhle model vypadá dobře a když s ním máš už najeto tolik kilometrů... hele, jsou gumy tubeless? ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Kamioto jako jestli je to nepíchací provedeni kolecek? To je velka pomoc..
    Baro - gratuluji k nalezeni hledaneho..tak den pekny kus polib pak pod brizou, aby ti vydrzel v dobre kondici:-)Jo, mluvim o kocarku:-)Urcite ho jeste uzijes, na dojezdy s unavenym Destruktorem a odvoz tasek s piskovym aj. vybavenim bude fajn.

    OdpovědětVymazat
  8. Oby,zatáčí se s ním dobře, nemá sice ostruhová kolečka jako jiné modely, ale neva, někdy to bylo spíše na obtíž, hlavně v terénu. Silvie by určitě nějaké miminko uvítala, to je výzva :-))

    Sejra, já už to vidím tak maximálně rok a jsme bez kočáru, tak snad se nic nerozsype. Ale i Alex jezdila na svou dobu v komfortu, který teď Destruktor opravdu neměl. To se muselo napravit.

    OdpovědětVymazat
  9. Mod,rozverně mě napadlo, že ti pošlu seznam, co ještě potřebuji na mrňouse, ale nakonec z toho nic nebude, řekla bych, že na nejbližší dobu máme všechno. Ale kdyby ti doma něco překáželo, tak dej vědět, člověk nikdy neví ;-).

    Gombo, jistě by to šlo doplnit snáze, než dokázat, aby se mrňous nesesunoval každých 50 metrů z kočárku dolů. Jediné chytré tam byly dva prolisy v pultíku u rukojeti na dvě plechovky s pivem :-D.

    Sedmi, Peg Perego nemá pro mě nejdůležitější věc, přehazvací rukojeť, ale jinak vypadá hodně dobře, hlavně mám pocit, že se v něm dobře sedí a to je důležité. A do města dobrá manévrovatelnost.

    Kamio, to byla další podmínka, aby to nemělo nafukovací kolečka, ale plastová, abych nezůstala někde mimo civilizaci bez pumpičky :-). Jo Apollo, co se dá dělat, já ho měla ráda, ale kdybys v něm D. viděl, tak bys pochopil...

    Bosorko, zajisté! Už mám vyzkoušeno, že se do něj vejde i Tatra a kolečka a veškeré pískové vybavení :-)). Rozhodně lépe než pod golfáče.

    OdpovědětVymazat
  10. No vida, pak že se nic neděje! A von novej kočárek! :-D Kterej nezdvořák měl tu drzost si stěžovat? :-)
    Jen jsem, to přiznávám, úplně nepochopil ten odkaz na \"huláka\". Asi budu už moc starý. :-( Nebo málo infantilní! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Výběr kočárkuto je kratochvíle, kterou bych si nejradši ušetřila. Když jsem se do toho ponořila, hučelo mi v hlavně z těch kritérií, rukojeti, kolečka, váha, polohování a kdesicosi - je to málem dobrodružství, co nakonec člověk koupí.
    Na první jsme vybrali Jané v růžové barvě, věděli jsme, že to bude holčička. Sladěný fusak růžovočerný, sladěné všechno. Na případné druhé jsem nějak nepomyslela, takže klouček už má smůlu, protože podruhé jsem to podstoupit nehodlala - jezdí také v růžovém:) Naštěstí u golfek jsem se poučila a jsou zelené:)

    OdpovědětVymazat
  12. v(d)ěčné témaObčas na tento pěkný blog nahlédnu, tak dnes zanechám i písemnou stopu na toto věčné téma:-) Počet kočárků považuju za jeden z nejtvrdších testů manažerských schopností rodiče.

    My skončili nakonec se 4 kočárkama, takže naprosto jsme propadli. I když částečně nespravedlivě, neb jeden z nich vyhrála manželka nějak na vánočním trhu, když si koupila nějakou maličkost, už nevím co to bylo. První byl drahej hlubokej, pak golfky - ty jsme moc nevyužili, pak vyhranej 3-kolovej sporťák (naprostej low end, nakonec nejpopulárnější kočár) a jelikož jsme spali venku v kočáru do dvou a 3/4, tak jsme koupili nakonec ještě jednoho hnusnýho, ale levnýho obra, takovou pojízdnou postel, aby se tam vešel.

    Ten poslední, co máte, vypadá velice pěkně a taky se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  13. Kočár pekný, ale narovinu: Viac sa mi páči ten, čo v ňom sedí Vojta. ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Lojzovďaka! Tenhle \"kočárek\" bych však dost nerad někdy tlačil! ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Chris,Jané kočárky byly mezi mými favority, ale pak přišla známá, že prodává skvělou hlubokou Inglesinu a byla jsem lapena. Ta je naštěstí béžovo oranžová, už jsem ji teď čistila a chystám na prodej. Úplně s pamatuji, jak jsem vlezla poprvé koukat na kočárky, jak jsem nechápala, že si někdy správně vyberu. To bylo hodin u netu :-)

    Jarmiku, já zatím nejvíc využívám golfáče, do ruchu města a tenhle nový je vyloženě na dlouhé procházky. Uvidíme... Když připočítám i hluboký, jsem též na čtyřce! Ufff...

    Lojzo, budeš koukat, co máme ještě za nového člena rodiny! Jestli se dnes povede nafotím, a zítra snad dostanu pochvalu, i když na Vojtu asi nemám :-)

    Vojto, asi jsi málo infantilní :-D!
    My. co žereme Harryho Pottera (hned po Janu Kozinovi) víme, že hulák je psaní, které vyskočí z obálky a pěkně ti vynadá a když je potřeba, nakope ti i zadnici. Takže to v tomto případě byla jen taková rádobyvtipná reminiscence na tvůj mail :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. paradnin vozitko. muzu taky? .-))

    OdpovědětVymazat
  17. Báro,marně přemýtám, jak mám reagovat na Harryho Pottera, abych mohl ještě někdy na tyto stránky. ;-) Tak snad raději bez komentáře! :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Musím se potupně přiznat, když čtu tuhle diskusi, že jsme asi fakt divní - u Slečny jsme měli ještě 3 kočárky, u Mrněte už jen jeden - trojkombinaci využívanou jen na spaní venku.. Zbytek babyvak, náruč, auto :-)

    OdpovědětVymazat
  19. \"...co máme ještě za nového člena rodiny\" Zase si si robila tehotenský test?! 8-O

    OdpovědětVymazat
  20. Bárojak má velkou nohu? mám tu jedny úplně zánovní béžové tenisky celokožené od Bati, tuším 23:-)

    OdpovědětVymazat
  21. začínám litovat, že my jsme se obešli bez kočárku:-)..vlastně ne..jeden jsme měli, ale jen na to, aby měli kluci v čem venku spát..jinak se většinou plazili mezi ovcemi pod přísnou ochranou berana Eosáka:-))

    OdpovědětVymazat
  22. Blondýno,tak to přiznej, jak je to s Juniorem? Bude, nebude? To už nemáš ke kočárku daleko, ale jsou to krásné starosti :-)

    Sabe, tak auto je jasné, to je nejčastější prostředek a babyvak k tomu, nakrátké vzdálenosti. To šlo tak do 15ti měsíců. Teď se ještě chystáme vyzkoušet nosítko, když se bude chodit do lesa, tak jsem zvědavá. A do civilizace mám holt ty kočárky :-)

    Vojto, tohle je natolik přátelský blog, že když napíšeš, že HP je ***, tak klidně můžeš, já ti za to banán nedám.
    Kámoši se nemusí shodovat v názorech na všechno :-). A navíc, já když měla svátek, tak jsem vždy mohla zlobit, tak si to užij!

    OdpovědětVymazat
  23. LOJZO!!!Nesýčkuj :-D. Nového člena rodiny představím hned, jak najdu káblík PC-foťák, už ho hledám 3 dny :-/.

    Mod, teď máme nohu 23, tak to by se hodilo. A já bych zas mohla něco koupit Čaky. Co má za velikost?

    Slávku, chodím k tobě na blog, co si tě Sabe dala do odkazů, takže věřím, že u vás je to asi jinak :-). Inu, někdo má v posteli jen polštářek-hrošíka a někdo živé selátko :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. No, ještěže nemá v posteli živého mamuta... jednak by to byl paleontologický zázrak a druhak aby měl člověk pořád strach, že ho mamutík v noci zvalchuje případně proklá... kly jako... proklá...prokleje... ech!

    OdpovědětVymazat
  25. Teda, Kamio, kam tynato chodis? Prej, ze mamut te prokleje! Sem este nevidela, aby mamut klel. ;o)

    OdpovědětVymazat
  26. Kamio,živého mamuta bych se trochu bála, i kdyby mě to mělo dostat na titulní stranu sětového bulváru :-). Já mám v posteli jen dva hrošíky a dva ježečky - nepíchací :-D.

    Oby, já tajně Kamia podezřívám, že kromě 1+1L má ještě nějakou jednu vééélikou cimru a tam má lstivě schované ty největší blbosti a postupně je na nás vytahuje a my na to už skoro všichni čekáme, protože vždycinky rozesměje :-)

    OdpovědětVymazat