Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 10. května 2009

Co znamená pro muže žena narozená ve znamení Býka.

Aby se někteří pořád nemuseli divit mým průhledným a nekomplikovaným myšlenkovým pochodům a za obyčejnou holou větou nehledali jinotaje. Vše je úplně jednoduché.

Pasáže, které zde budu citovat, jsou z knihy Sluneční znamení od Lindy Goodmanové.
Nemohu říct, že bych  na tyhle věci moc věřila, ale v některých ohledech mám pocit, že mě vyhmátla tak, jako kdybychom se důverně znaly.
Jinde si myslím, že je to trochu přehnané, tam mi naskakují otazníky, na které by mohl odpovědět spíše někdo, kdo mě dobře zná. Ale jak jsem koupila, tak prodávám:

Žena zrozená ve znamení Býka je člověk, který hraje hru života poctivě a s obdivuhodným klidem. Její otevřenost  a poctivost nejsou rozředěny běžnými ženskými triky. Má víc morální a citové odvahy než mnohý odolný muž  a pokud stojíte o to,  být tím, který poroučí, dovolí vám to.  Pokud této příležitosti nevyužijete, chopí se vlády sama, ale raději dává přednost prvnímu řešení.
Průměrná žena Býk má tolik sebekontroly, že kdyby se rozhodla ji uplatnit, zastavila by koňské spřežení. Je to dobře, protože pod klidným zevnějškem se skrývá smyslná povaha, která stojí za malé prozkoumání.
Tady mi to trochu hapruje - když mi MOC o něco jde, trochu tu sebekontrolu ztácím... no nic, jedeme dál:
Muži oceňují její přirozenou snahu brát lidi takové, jací jsou, ať je to vědec studující hmyz v Africe nebo polykač mečů na ulici. Dělají to, co chtějí, nic nepředstírají a to na ni platí. Nemá-li někoho ráda, nepořádá kampaně za jeho zničení, ani nezpochybňuje jeho myšlenky a motivy, ale jednoduše se mu vyhýbá (JO!)
Žena Býk může projevit proti svým nepřátelům pozoruhodnou lhostejnost, ale počítá-li vás k přátelům, bude vás podporovat při všech úspěších i prohrách.
I nejvěrnější přátelství vypadá ve srovnání s jejím odhodláním být při vás jako letmá známost.
Má to jen malý háček. Bude od vás vytrvale očekávat, že jí oplatíte její slepou loajálnost a nehynoucí věrnost. Neprojevíte-li se tak, bude trucovat v koutě, jako temný mrak potlačované zášti (teď vnímám minimálně jeden vědoucí úsměv, ale víme, že to trvá jen chvíli, že?).
Tady bych se ráda na moment zastavila. Opravdu svým přátelstvím nechci někoho omezovat natolik, že by se musel cítit až ohrožen ve své nezávislosti, já jsem prostě taková a jdu do toho naplno, aniž bych si možná uvědomila, že někdo to má hozené jinak a pak mu to může být až příliš. Asi jsem tu chybu musela udělat, abych si ji uvědomila.

S žárlivostí je to jiné. Opět adresně.
Průměrná žena Býk se smíří s mužským koníčkem sledovat dívky. Na rozdíl od žen v Beranu nebo Lvu nezrudne pokaždé vzteky, když budete otevřeně obdivovat nějakou dívku. Abyste ji opravdu rozzlobil, je potřeba víc, než polibek přítelkyně. Překročíte-li však hranice její představy o fair play, může se proměnit v soptící saň, ovšem tato hranice je stanovena se značnou benevolencí.Musíte ji opravdu přitlačit ke zdi, aby ji ovládla typická býčí zuřivost. Můžete klidně mrkat na pohlednou pokladní, ale nezkoušejte trpělivost vaší partnerky  příliš, má své hranice, i když se zdají bezmezné.
Jestli jste ji ještě neviděli rozzuřenou, máte se na co těšit. JO!

Stěží ji přistihnete, jak dává do vázy umělé květiny. Její květy musí být skutečné a musí opravdu vonět. Dává přednost vůni čistoty a dojme ji čerstvě vyprané povlečení vonící sluncem nebo lahodné aroma pekoucího se chleba.
Její jídlo musí mít tu správnou chuť a určitě ji vezměte na místa s nejlepšími šéfkuchaři. Budete-li mít štěstí, pozve vás na domácí jídlo a v tom případě ji můžete požádat o ruku už před moučníkem.
Harmonické zvuky a vizuální efekty ji přitahují jako magnet. Její čmáranice na telefonním seznamu jsou vždy důmyslené kresby. Umělecké výstavy jsou dobrými tipy na rande a při pohledu na přírodní krásy bude též v extázi.
A konečně je tu její smysl pro dotek a hmatový vjem.
Oblékají se jednoduše a vkusně, jejich smyslnost nejde tak daleko, aby si oblíbily přehnaně elegantní prádlo a šaty. Na to jsou příliš praktické (no, jak kdy!)

Až ji lépe poznáte, uvědomíte si, že dokáže být velku oporou. Jen zřídkakdy je náročná - kromě požadavku věrnosti - a její chování je obyčejně vyrovnané a příjemné. Lidé mají rádi její přímé tolerantní způsoby; mají uklidňující účinky jako horká koupel.
Její jednání je plynulé a rozvážné, ale pokud ji vyprovokujete, dokáže být prudká.
Mateřství se svou klidnou povahou snáší dobře. Je dobrým rodičem a jak léta poplynou,
bude  svým dětem více přítelkyní než matkou.
Většina dětí si z raného věku pamatuje matku jako vřelou mateřskou osobu a později jako kamarádku se smyslem pro humor.
Roky mezi tím - když se netrpělivost mládí střetne s pevným býčím odhodláním - mohou zanechat pár nemilých vzpomínek. Matka však bude děti urputně bránit před ranami zvenčí a bude se snažit jim předat svou vlastní upřímnost a odvahu.
Tyto ženy nikdy nečekají, že je bude někdo živit, aniž by přispěly svým dílem a cítí se špatně s mužem, který nepřispěje svým, i když bude dělat vše, co je v jeho silách.
Slabost v jakékoliv formě nemohou vystát. Já bych řekla přesně: dlohodobé slabošství.

Je to typ ženy, která ráda dodá muži naději, když se cítí momentálně poražený a povzbudí ho příkladem vlastní neohroženosti.
Je stejně spolehlivá jako dědečkovy hodiny a schopná opravit vodovod nebo vypadlé pojistky jako upéct třešňový koláč nabo přišít knoflík.
Vždy má v srdci dost místa a lásky pro jiné lidi a jestli vás právě zastihla bouře, v jejím domě se zahřejete.
 
   

57 komentářů:

  1. Linda Goodmanová mě přesností popisů fascinuje.
    A to haprování - sluneční znamení je pochopitelně jen jedna část horoskopu, takže daná vlastnost může být významně modifikována postavením jiné z planet ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Umim udělat hororskop :-))
    Je to jen a jen matematika.
    Jo a jeste mam knihu,kde je cinsky rok narozeni a znameni zverokruhu.Taky zajimavy :oD
    Ja jsem Ryby-Drak! Vsude sama supina :oD

    OdpovědětVymazat
  3. bravoooTakýto výstižný opis o mne som si ešte neprečítala v žiadnom horoskope

    OdpovědětVymazat
  4. Wu,autorka to na začátku knihy vysvětluje, jak to s těmi dalšími planetami je a hraje to, podle ní, asi 10-20tiprocentní roli. To jsou přesně ty odchylky, jak říkáš. Já to předtím moc nechápala, ale tahle knížka je opravdu dobrá.

    Cheo, ty čarodějko! :-)
    Já mám k horoskopům jednoznačný vztah. Občas na mě vyskočí na domovské stránce Seznamu. Když mi jdou do krámu, tak se těším, když tam je něco, co se mi nelíbí, řeknu si, že je to pavěda a jdu od toho.
    A jsem též drak :-)

    OdpovědětVymazat
  5. vasiliso26,tak vítej v klubu :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Drak je nemocnejsi znameni zverokruhu :-)
    Ja se to pokusim naskenovat a poslu na majla :-)
    Byk-Drak

    OdpovědětVymazat
  7. Cheo,opravdu raději na mail, aby se slabší povahy nevyděsily :-))))

    OdpovědětVymazat
  8. Taky souhlasím, že je to skvělá kniha, ač jsem ji už řadu let neviděla.. ale pamatuju, že rozhodně nepatřila do kategorie, kdy čteš charakteristiku jakéhokoliv znamení a řekneš si: \"a tohle se na mě taky hodí\"..

    OdpovědětVymazat
  9. Beru jenom panny. S ostatníma byly vždycky nějaké potíže. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Sabe,já když jsem si četla Destruktorka (Rak), tak na mě šly mrákoty. I když Rak je i Alex a můj taťka, s dětmi Ráčky se musí opatrně.

    Teo, to se mi ulevilo! Já už jsem se děsila, že mě budou všichni chtít :-p

    OdpovědětVymazat
  11. ještě přesnější je numerologie, ta ale dokáže zatnout pěkně hluboko...

    OdpovědětVymazat
  12. Panny jsou dobrá volba, umí se nejlíp přetvařovat:-)
    Báro tohle je teda dobrý nesmysl:-): Na rozdíl od žen v Beranu nebo Lvu nezrudne pokaždé vzteky, když budete otevřeně obdivovat nějakou dívku.

    Musím se mrknout v jakémznamení je narozena spisovatelka:-))

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě bych dodalamoje nejlepší a prakticky už skoro celoživostní přítelkyně-kamarádka, je Býk a jak ji tak už desetiletí pozoruju, řekla bych,a vlastně tak nesoudím jen podle ní, že ženy Býci, jsou vééélcí taktici:-)

    OdpovědětVymazat
  14. sedmi,s numerologií jsem to měla vždy takové divné, nějak jsem se s ním nikdy pořádně nesešla.

    Knihomyš, díky, asi zůstane nevyužito :-))). Na tom netu je teda lautr všechno!

    Mod, ty seš Beran, viď? Mně tohle vadí jak od koho. Já s tím nikdy neměla žádnou zkušenost, až poslední dobou. Nevím...
    Spisovatelka? Mrknu se.

    Henry... :-)))))

    OdpovědětVymazat
  15. Báro,já tedy na tenhle \"okultismus\" vůbec nejsem, ale řekl bych, že Tvůj popis sebe sama celkem sedí. I když některé detaily, jako třeba spodní prádlo, nejsem kompetentní náležitě posoudit... :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Autorka je Beran?nějaký divný:-))
    No ale já jsem taky divný Beran:-), mně nevadí, když se chlapi dívaj po krásných ženských, já se taky ráda dívám na krásné ženy, o chlapech ani nemluvě:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Vojto,to jen taková legrácka na odlehčení těžkých témat. Myslím, že bychom těžko hledali vzdálenější téma k hovoru než je moje prádlo :-D.

    Mod, když se kouká, ať se kouká, ať si je hodnotí a probere. Ale musím vědět, že jeho \"jednička\" jsem ve finále stejně já. Jinak jdu od toho!!!
    Alespoň já to tak mám. Také se kouknu, zhodnotím, ale přitulit se chci jen do té jedné, správné náruče.

    OdpovědětVymazat
  18. Bárono jasně, to je mimo jakoukoliv pochybnost:-), akorát, že teda jako Beran nerudnu jako Krocan:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Muj Chlap taky kouka po krasnych zenach a nijak me to nevadi :-) Je prece hezke,kdyz ma Muz rad Zeny.

    OdpovědětVymazat
  20. Mod,Beran jako Krocan :-)))))
    Já vzteky nerudnu, já modrám, jak mi dochází kyslík :-)))
    ovšem, obvykle to bývá z jiných důvodů :-)

    Cheo, jasně, i když s Mužem, co má rád Muže, si zase dobře pokecám o módě ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Jojo, muži co rádi muže, jsou nejlepší kámošky:-))

    OdpovědětVymazat
  22. Já sem beran, moje žena je býk. Podle všelijakých horoskopů bychom se neměli snášet. A ejhle! Snášíme. Tak nevím, něco je špatně. Že by chyba v matrixu/ na matrice? :-)

    P.S. Jinak tomu nevěřím - jednou mi dělala jedna známá numerologii a bylo to nad slunce jasné - když vypíšeš dva listy vlastností, nějaké na tebe vždycky padnou.

    OdpovědětVymazat
  23. Tak ja nemam zadnyho 4% kamose,SAKRA !
    A nebo mi lzou :oD
    Ja mam kamose samy Chlapaky a SakraFrajery ,budu to muset napravit,je pravda,ze o mode si s nima teda nepokecam :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja jsem Vodnar Had,a to by me zajimalo, jak ja chudak, co ma HadoFobii k tomu prijdu, abych byla vodnim hadem. ;op

    [9] Teo, delas si srandu? Moje dcera je Panna a aspon ted, co je v puberte, je to regulerni psychorachejtle. (Mozna se vloudila chyba. Puvodne mela byt Lvem, ale nejak se zdrzela s narozenim.) ;o)

    OdpovědětVymazat
  25. Cheorchioješte si zapomněla na typ \" sráč\", ti mě vždycky přitahovali nejvíc:-))

    OdpovědětVymazat
  26. Modono-jaky ma Sráč rysy? :-))
    Asi rozsirim sbirku typů :oD

    OdpovědětVymazat
  27. No tedy, to mě dostalo. Mě někdy fascinuje, jak samozřejmě předpokládáme, že partner v dialogu je na tom stejně jako my (emočně, osobnostně, vzděláním...) a z toho vycházíme a ani se nad tím nepozastavíme. Nemusí to být pravda a většinou taky není. Mimochodem je to nejčastější manažerská chyba při komunikaci.
    A Linda Goodmanová, to jsou archetypy dotažené do detailu. Řekla Váha-Zajíc (průser do vztahu;-)

    OdpovědětVymazat
  28. Teda, já jsem narozená v červenci a skoro to na mě taky sedí! :) Že on si tam vždycky každý najde to, co chce... ?!

    OdpovědětVymazat
  29. Sejra,já bych též měla mít úplně jiné sklony, než si vybírat znamení, která si vybírám,ale přírodě neporučíš :-))

    CHeo, tvoji kamarádi jsou v pohodě. Ono, pořád klábosit o módě, to též nejde. Někdy je i hodina týdně moc, když potřebueš probrat věci, na které jsou spíše ti Frajeři ;)

    Oby, Vodnáři a Hadi k tomu, jsou lidé, se kterými si mimořádně rozumím. A k těm hadům: jsou nádherní! Zejména na omak...suché, hlaďoučké, pružné, svalnaté tělo...ach! :-D

    Kamio, to s tím \"automatickým předpokládáním\" je průšvih nejen v manažerské komunikaci. Pak aby člověk chodil a žehlil a žehlil...
    Váha/Zajíc...no! Člověk je musí milovat, jak jsou, jinak to nejde!
    Zrovna jako s těmi Blíženci, co jsou ještě navíc i Hadi..

    Petisee, jestli jsi Rak, tam tam je těch podobností dost. Já mám kolem sebe samé Raky a už je mám pěkně prokouknuté.
    Včetně těch mých dvou dětiček!

    OdpovědětVymazat
  30. taky jsem žena býk a z půlky to sedí hodně, ze čtvrtiny míň a ze čtvrtiny to hapruje ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Hele nepleťte k těm znamením nějaké čínské připodobněniny. Pokud už někdo věří na Znamení, měl by e zabývat taky ascendenty a zpětnými aspekty, což v praxi znamená, že žádné znamení není \" čisté\"! Já jsem třeba Skopec s ascendentem do Vah a zpětným aspektem do raka, takže v podstatě Skppec k ničemu, protože ty aspekty mi kazí výborné Skopčí vlastnosti, mezi něž patří například všechno fakovat:-)

    OdpovědětVymazat
  32. CheorchioSráč jaké má rysy, no to je různé:-)) Mezi základní rysy sráče patří, že se považují za hodné,ale dělají to, že jsou hodní,jen když se jim to hodí, tedy pro ně hodí.

    OdpovědětVymazat
  33. Bárojak teda znám já Alex, tak ta má z Raka zatraceně málo:-)

    OdpovědětVymazat
  34. Báro,ono s tím vybíráním je to takové složité - člověk se přeci na prvním rande hned neptá: \"Nejsi náhodou ve znamení býka? To spolu nemůže chodit.\"
    Ale je fakt, že znám jednu paní, která je schopná se takhle ptát a pokud to nepasuje k jejímu znamení, je konec.

    OdpovědětVymazat
  35. dewberry,úplnou pravdu měl Wu hned v prvním komentáři a Mod to následně dorazila[34], že vlastně to může všechno být úplně všelijak :-))

    Mod, Sráč se hodně blíží jemnější variantě Zmrda, ale jako samostatná kategorie bude mít též hodně zástupců!

    Alex je typická Račice nejračicovatější, to bys koukala!

    Sejra, to musí mít dotyčná složité. Já bych na jejím místě byla asi sama až do konce života :-)))
    A já vlastně ani nevím, jaké znamení bych si měla přát, kdyby to šlo. Tím by se ta hra života úplně postavila na hlavu.

    OdpovědětVymazat
  36. Bároto ne, Sráč se Zmrdům vůbec neblíží:-) Sráč není ani nadávka, Sráč je prostě Sráč:)))

    OdpovědětVymazat
  37. Mod,jo, už chápu, on je vlastně strašně hodný... a nemyslím to ironicky!

    OdpovědětVymazat
  38. Bára, a aké sú typické najračicovitejšie račice? Lebo ja mám doma račice dve a každá je iná!

    OdpovědětVymazat
  39. lojzonic si z toho nedělej, Bára evidentně netuší,jak má vypadat račice:-))

    OdpovědětVymazat
  40. Bárojasněže bez ironie, prostě strašně hodný, když se mu to hodí:-)

    OdpovědětVymazat
  41. jsem typicka racice - takova domaci putka.
    ale ten Barin horoskop i na me celkem sedi :o)) pokud se vidim jako univerzalni kladas :o)

    OdpovědětVymazat
  42. [34] Mod,
    taky jsem Beran s ascendentem Váhy (které jsou úplně na opačné straně Zvěrokruhu než Beran; ale jaký to má vliv, jsem se ještě nerozhodla :-))

    Berani (resp.Beranice) jsou báječné, řekla bych. Linda Goodman si to určitě taky myslela.

    OdpovědětVymazat
  43. ... no ale ten úplně poslední odstavec může platit na všechny ženy, ne? (a ty předchozí odstavce jsem nečetla, protože mám tu knihu a ta se čte líp než monitor v práci)

    OdpovědětVymazat
  44. Liškonerozhodla, no jak typické:-)) Já teda nemám ani tak problém to zvážit, ale skoro pokaždé to zvážím asi nějak blbě:-)

    OdpovědětVymazat
  45. [32] Jo, Baro, vim, ze jsoutakovi, ale strach je holt strach, mrcha jedna. Jsem nesmela ((ohledne hadu), ale lecim se. - Lecba Hadem:
    http://picasaweb.google.co.uk...162

    OdpovědětVymazat
  46. lojzo, /41/moji Raci jsou též jiní, ale jedno mají opravdu hodně společné. Mnoho lidí je považuje za zlé, pod tou nepřístupnou skořápkou (pokud si tam někoho pustí) jsou to ti nejhodnější miláčci, kteří by se pro své blízké klidně rozkrájeli.

    ratko, my jsme přece všichni ohromní klaďasové, ne? :-))))

    Liško, jestli knihu máš, tak víš, že každému znamení je věnováno tolik prostoru, že to by, kua, bylo, aby se tam nenašlo na každého spousta dobrého :-)).
    Zkus si probrat ženy ve svém okolí, já bych to viděla tak 50:50 s tím posledním odstavcem.

    Mod, s tím vážením jsou fakt problémy, vážíš, vážíš... a najednou jsi někde jinde. Já se umím skvěle rozhdovat, jen pokud jde o prkotiny.

    Oby, jsi dobrá, že to nevzdáváš :-)))

    OdpovědětVymazat
  47. právě tu probíhá ukázka masové kulturní iluze, že zdánlivá poloha slunce vůči náhodně definovaným souhvězdím v čase našeho narození má vliv na naši osobnost! :DD

    OdpovědětVymazat
  48. Cago Baro,Pekne... ja zas vim, co znamena muz ve znameni byka pro zenu ve znameni strelce;-)mela jsem dat na horoskopy a vykaslat se na experimenty;-) jednoznacne priste volim lva! pry se ke me nejlip hodi (akorat teda, aby nebyl prilis velky lev salonu ze jo;-)

    OdpovědětVymazat
  49. Alex,no vida... četli jsme si nějaké knihy nebo to moudro z tebe vypadlo jen tak mimovolně? ;-) (Kdyby oni tak věděli, že na zvířetníku je 13(!) souhvězdí, nestačili by se divit;-)

    OdpovědětVymazat
  50. Od září toužím být ve znamení Hadonoše, ale dle zdánlivého postavení slunce ve chvíli svého narození bych se měla snažit plavat proti proudu nebo propadat alkoholu a hlavně být citlivá a upřímná:) a na to se dá pak hezky vymlouvat... odkázat na sluneční znamení a je to!:)))

    OdpovědětVymazat
  51. Ahooj Lex!O mužích Lvech bych se mohla rozpovídat, mám ve svém okolí dva a jsou to mimořádní kouskové. Jak v jednání, tak ve vytváření ušlechtilé atmosféry, kde se zjeví, tam to jiskří.
    Jestli se ti takový povede, budu ti to moc přát.

    Kamio, vnášet zmatky do zmatků, to by ti šlo, to víme :-)))))

    čagi, myslím, že velmi úspěšně plaveš proti proudu, jsi citlivá a upřímná a druhou takovou fakt neznám! Tak kdy ses, sakra, narodila?! ;-)

    OdpovědětVymazat
  52. Báro, buď tam chybí ironický smajlík nebo patříš mezi hrstku těch, co o mně mají velmi hezké mínění:)))

    OdpovědětVymazat