Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pátek 5. června 2009

Když malý usne,

tak si hraju

Mívám docela problém s výzdobou baru.
Něco na stolech být musí. Když je čas, snažím se, aby bylo ve vázičkách živé roštíčko, ale většinu roku to musí obstarat vhodně zvolený univerzální zdobič.
K ťamanůn pro duhově zbarvené plastové lílie, ani pro jinou plastovou verbež, nepůjdu, to bych si raději nohu zlomila. Něco drahého a umělecky krásného se mi na stoly dávat nechce, lidé jsou všude stejní a mě by jen štvalo, když se to bude zase ztrácet, jako když mi kradli ty krásné modré hvězdičky na houpacím drátku, že už z nich máme dnes jen jednu (a to jen proto, že jsem ji zavřela pod zámek do prosklené vitríny).
A také to nesmí poňoukat k tomu, aby si s tím nenechavé ruce hostů, sedících u své kofoly již třetí hodinu, hrály a ničivým způsobem to vylepšovaly.
Koukala jsem se tak různě po jiných podnicích a s překvapením zjistila, že kytičku uprostřed stolu pomalu ale jistě vytlačili barevné zmzlinové a džusové nabídkové listy ve stojáncích a tím má místní personál vystaráno.
Tak touhle cestou se mi jít nechce.
Už jen proto, že jsem cítila, jak se někde uvnitř mého hrudníku zase rozbušilo srdce Báry kutilky.
Kruci, já už jsem tak dlouho nic nekutila, že není divu, když pak absťák vypukne zcela nečekaně v tu nejméně vhodnou dobu. Ale nešť, je to tady, musí to ven!
Sedla jsem k internetu, objednala vše potřebné, pár hloupostí dokoupila, něco bylo doma a vrhla jsem se s chutí do vymýšlení a tvoření, vážně už se to nedalo vydržet.
Výtvory, které vznikly, nejsou ani umělecké, ani vhodné k ukradení, je to jen tak, aby ubrus nesjížděl ze stolu a oko hosta mělo kde spočinout.
A pokud by sem přišel nějaký estét a nemohl by to přžít a do úst by se mu rvalo slůvko "kýč", polemizovat s ním nebudu.
Asi nemá cenu to moc rozebírat, ale kdyby někdo chtěl, výrobu popíšu ráda, dalo mi to celkem dost práce a to zrovna v operacích, kde bych to nejméně předpokládala. Třeba při polepování polystyrénové koule krepákem za použití lepidla Herkules. To bylo horší než porod.
Základem pro květy je kroucený papírový provázek Twist Art, trocha měděného drátku, květináče natřeny bílým Balakrylem, který jsem na požadovaný odstín obarvila vodovkami, co zbyly po Alex ze základky a jsou ozdobeny ubrouskovou technikou (decoupage). Drahý praskací nebo-li krakelovací lak nahradil zase klasický Herkules.
Všemu samozřejmě předcházela inspirace na stránkách Moniky Brýdové v oddílu Techniky.

"Kmeny" jsou z větviček před jarem ostříhaných jabloní a kamínky jsem čajzla Destruktorkovi z jeho pískoviště. Má jich tam tolik, že nic nepoznal.
A zde je výsledek mého pinožení:

$$OBR406997$$

$$OBR406998$$

$$OBR407000$$

$$OBR406999$$

$$OBR407001$$

$$OBR407002$$

$$OBR407003$$

$$OBR407004$$

$$OBR407005$$

$$OBR407006$$

$$OBR407007$$

42 komentářů:

  1. u své kofoly již třetí hodinu....
    Hůl na ně a vysoke spropitné :-))
    Copak v Baru se pije kofola? :oD

    Libi se mi ta Modra,libi se mi to cele a at to hostum dela radost :))

    OdpovědětVymazat
  2. Cheo,takových je tam většina. Nebýt plesů a pronájmů na svatby, večírky a firmní rauty, tak se to vůbec nedá provozovat.
    Ono se to tvořilo za pochodu, já dopředu vůbec nevěděla, co vznikne, kombinace, která jsem vymyslela při objednávání provázků se pak ukázaly jako nevhodné, tak jsem to nechala náhodě. Zajímavé je, že každému se líbil jiný a ten, co se za něj skoro stydím, ten se ukázal jako nejúspěšnější. Kdo se v tom má vyznat. Můj favorit je v květináči s břečťanem.

    OdpovědětVymazat
  3. MOCse mi líbí ta modrožlutá a pak ta s břečťanem:-)
    Ovšem, měla by sis vyrobit květináč pro tu svou Mimózu, co Ti ji tu už druhý měsíc zalívám, vrr!

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem letos na žádnou ruční práci ani nehmátla, naopak chystám se 90% bebech vyházet, protože budeme bourat celou světnici u kuchyně, a tak místo skládání mozaiek, letos pomáhám stavět ohradu pro koně:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mod,světnici u kuchyně?! Vždyť to je srdce celého domu!
    Vrrr...ach jo! Už se mi to pomalu začne lepšit ta alergie, konec května a začátek června je úplně nejhorší. Pak zas budu moci začít pomýšlet na cestování. Děkuji, že mi tu mimózu zaléváš :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, krásné a kouzlo má každý z nich.. asi bych si vybrala ten modrý :-)

    OdpovědětVymazat
  7. No jo srdce:-) prostě proběhne bajpás,několikanásobný :-)Bude se Ti to líbit a líp se Ti budou dělat bramboráky, protože sporák bude přístupný ze 3 stran.

    OdpovědětVymazat
  8. Ale jo......
    Do pajzlu dobrý! :p

    OdpovědětVymazat
  9. Jéééé teď mě vlastně napadlo, že já taky vyrobila jedno umění!:-))))

    OdpovědětVymazat
  10. 9tak už ať je na blogu, já to ale asi uvidím až v neděli, páč za chvíli mizím z domu....

    OdpovědětVymazat
  11. Sabe,já to nechápu, naživo se nejvíc všichni rozněžňují nad tím střapatým růžovým.

    Mod, tohle je i naše představa. Sporák na prostředku a kolem stůl, kde se dá sedět a kibicovat do toho, co ten druhý vaří.

    Cha chááá, Teo, já jsem ten spot původně chtěla pojmenovat \"Stromečky do pajzlu\"! :-)))))))))

    OdpovědětVymazat
  12. Ja ruzovou asi nemusim,,proste vidim VořežPruta v ruzovy kosili .. :-)))s blondatym melirkem a ..šiš,tohle nebrat :oD

    Zavidim zrucnost,moje se omezuje na koupeni papírů a pastelek.Nemám fantazii na vyrabeni,na vareni,na zabavu-ANo! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Bároak to asi uvidíš až v neděli, páč já se teď musím mazlit s kočk!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezký, ale neni to fakt škoda? Osobně, co se znám, tak po třetí hodině sedění (ale né u kofoly brrr :-)) bych měla na stole už jen tu polystyrénovou kouli :-) Ale! ale je to fakt hezký, takže bych to nechtěla ničit, takže bych pořád dloubala a dávala ruce do klína, abych tomu dala pokoj ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. mně se líbí všechny, jen ta růžovozelená kombinace je na mě možná moc divoká! ale jsi úžasná, já bych něco takového možná byla schopná vymyslet, ale výroba by už vázla. škoda, že je tvůj bar tak daleko.

    OdpovědětVymazat
  16. ty ses hracicka! :) rucni tvorba - to se dnes uz jen tak envidi. Je to pekny, me to asociuje trochu velikonoce a majky, asi bych to udelala min jasavy, ale neznam zbytek interieru (zverejnis nebo budu muset nekdy zajit na kofolu?? LOL)

    OdpovědětVymazat
  17. Jestli jetohle kýč (a jakože se Gomba jmenuji, tak je) ... tak krááásnej ,-)

    Břečťan je 1+ také se mi líbí nejvíc!

    OdpovědětVymazat
  18. Jsi šikulka, je to pěkné. Jen se obávám, že podceňuješ kraditelnost svých nástolních ozdob. :) A trochu mě mrzí ti \"ťamani\" v úvodu, zní mi to zbytečně urážlivě.

    OdpovědětVymazat
  19. tý joooo... já nic takového neumím, tak obdivuju :)

    OdpovědětVymazat
  20. Tak teda jak jsi přinutila disperzní vodou ředitelný Herkules, aby držel na polystyrenu, to by mě opravdu zajímalo ;).

    OdpovědětVymazat
  21. No jo, to sem si nevšimla, polystyren-Herkules! Na polystyren je mnohem lepší Patex!

    OdpovědětVymazat
  22. Báro, měla bys to zkusit s živým materiálem!!! Osobně nemám soucit s papírovými náhražkami. Ale úplně mě to nakoplo, takže až Pek usne, zkusím nenápadně zneužít ty pokleslé pivoňky:)))

    OdpovědětVymazat
  23. Krásný zdobidla, mně se to líbí! Ta první pranžová u mě vede ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Hele to nejni zlý:-)Jen doufám, že nemáš v tom svym podniku moc stolů;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Ufff, teda ty pestíky a blizny, to musela bejt makačka!

    OdpovědětVymazat
  26. Jako bych je už někdy někde viděl. Trpělivost (papírové) růže přináší, ofšem nejsem si jistý, zda právě takovýto pozornost přitahující artefakt nechá ruce hostů v klidu:)

    OdpovědětVymazat
  27. Wu: S chémiou som sa nikdy veľmi nekamarátil, ale kombináciu Herkules a polystyrén mám odskúšanú - kedysi sme polystyrén farbili \"nakovovo\" tak, že sme v herkulese rozmiešali práškovú striebrenku a natierali. Držalo to.

    OdpovědětVymazat
  28. Gleep,tady ti nešťastníci, co občas čekají na svou slečnu nemají takové destrukční sklony a ostatní se v rámci zábavy na kytky ani nepodívají. Jen si občas zatím někdo hrál s kamínky :-)

    dewberry, kdyby to šlo, hrála bych si častěji,a le to bych na to musela vyklidit jednu místnost a udělat si kutírnu. S malým je o život nachat na stole i tužku.

    Spoon, zbytek interiéru je tmavý, zdi jsou obloženy břidlicí, tam to barvy potřebuje. Barpult je žlutý :-)). No, budeš muset přijet na tu kofolu i na ledacos jiného.

    OdpovědětVymazat
  29. Gombo,díky! ;-)

    Bohdane, kraditelnost je dost malá, v květináčcích je pro stabilitu do poloviny sádra. Ti \"ťamani\" nebylo myšleno vůbec urážlivě, to mě překvapilo, že to tak vyznělo, to je terminus technicus, kdy \"ťamanské\" zboží může mít ve svém obchodě i Franta Novák z Kolína. Spíše by mohlo urážet, čím nás tohle zboží má nadchnout, zda ten na prvnípohledplast jako poleno nabarvený do nepřirozených anilínových barev? Brrr.. Vždyť to ani nikdo nekupuje... nebo jo a já takového neznám :-)).

    OdpovědětVymazat
  30. sedmi,byla to fuška!

    čagi, velmi ráda si hraju se živým materiálem, ale když je tady mimo sezónu jedna akce za 14 dní, tak to nemá smysl. To až na podzim.

    Puffin, tu oranžovou mám moc ráda. Ty bílé kvítky na ní jsou z papírových kapesníčků :-)

    Galahade, třeba některej tn stromeček bude mít jako plody malinkatý letadýlka :-). Stolů je akorát tolik, abych se z toho nezbláznila.

    Rowdy, moc mě těší, že si toho někdo všimnul, protože na to jsem obzvláště pyšná...jo! :-)))

    Kamio, máš velmi dobrou paměť, ano, už jsi podobné viděl ;-p
    Snad mi je hosté nerozcupují.

    Wu!!! Nedrželo to vůbec, proto to byla taková fuška! Tos nemohl říct dřív?! Já se s tím naprápila, že jsem to málem vzdala hned na začátku.
    Tak teď už budu vědět.

    Mod, Pattex.. a třeba by mě už od toho nikdo neodlepil.

    lojzo a co jste dělali? Mimozemšťany?

    OdpovědětVymazat
  31. Báro, horšie! Nástenky.

    OdpovědětVymazat
  32. Pekny odreagovani:-)Kde skoncily tve minule vytvory (z minuleho blogu)?

    OdpovědětVymazat
  33. Báro, máš to moc pěkné. Říkám si, jako kdyby to dělal van Gogh, hrozně mi to připomíná nějaký jeho obraz:)

    OdpovědětVymazat
  34. lojzovykosmické nástěnky :-))))

    Bosorko, ty byly posunuty do salónku, tam co mi loni v létě sluníčko uškvařilo většinu živých kytek.

    Chris, ta první má van Goghovy barvy, já mám takové barevné ladění moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  35. Galahade,aby zůstaly zachované poměry, tak bych to viděla tak na 3-4 cm.

    OdpovědětVymazat
  36. Čéče,to by byla recese! :-)))

    OdpovědětVymazat
  37. :-D Tušil jsem to. Kromě jiného lepidla ale žádný vyzkoušený tip nemám, jen nápady. Například drátěným kartáčem nadělat tisíce malých dírek, do kterých by se Herkules mohl vsáknout.

    OdpovědětVymazat
  38. wow... vypadá to úžasně! Taky myslím, že je toho na stolky škoda (ještě tak do okna/na parapet jako dekoraci, aby to bylo dál od nenechavých prstů... no snad ti to někdo nezničí... :)

    OdpovědětVymazat
  39. Wu,on se ten Herkulesem nacucaný krepák potom držel na polystyrénu sám, jak zaschl :-)

    Lindt, už jsem tohle dělala jednou a nic zničeno nebylo, tak snad to teď nezakřiknu.

    OdpovědětVymazat
  40. taky se mi nejvíc líbí stromek v květináči s břečťanem, jsem prostě ulítlá na všechny možný růžovofialový kombinace, che che...

    OdpovědětVymazat
  41. Ještěrko,no jasněěě, to ví každý, kdo příjde k tobě na blog :-)))

    OdpovědětVymazat