Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 20. července 2009

Oslava narozenin se neobešla bez katastrofy

a cesta k Labi a zpět.

Všechno to byla vlastně taková náhoda.
Alex potřebovala v pátek přepravit do Pardubic ohromnou kupu věcí, protože jede na dva tábory jako zdravotnice a domů se vrátí až za měsíc.
Když jsem ji viděla, jak stojí doma v předsíni a ve zkušebním provozu má na zádech krosnu, zepředu velký batoh a v rukou spacák a dvě tašky, bylo jasné, že nevleze ani do místního autobusu, co by ji přepravil na nádraží.
I zželelo se mi ubohého soumara a nabídla jí, že ji do Pardubic odvezu. No a když už je jeden v Pardubicích, tak do Práglu na Černý most už je to, co by kamenem dohodil, že ji tedy vezmu až na seřadiště odjezdu na první tábor.
A když už budu na Čerňáku, tak přece k Mod je to také kousek a bylo to ...

Protože bylo cestou hodně jeřábů, bagrů a tater, ani Destruktor se nenudil, navíc dospával svoji včerejší bujarou oslavu.
O té se nemohu nezmínit:
Vypadalo to, že čtvrtek bude den, jako každý jiný, narozeniny byly prima, odpoledne jsme prováleli u chůvy v bazénu, přišel večer a zdálo se, že se už nic moc stát nemůže.
Destuktorka jsem uložila, vypadal z toho koupání docela zmoženě, vycucnul svou dávku mlíčka a já odešla z ložnice.
Po osmé někdo zvoní a byl to správce mých webových stránek, potřeboval něco probrat, tak jsme u té branky ztvrdli asi 40 minut.
Jak jsem se vrátila domů, slyším, že mrňous ještě nespí a něco si tak pobrukuje, šla jsem tedy zlehoučka nakouknout a hrůza, která se naskytla mým očím, byla šokující.

Potvora destruktorská se i s postýkou nějakým záhadným způsobem dostrkala až k mému toaletnímu stolku, otevřela vzácný šuplíček (kam Alex nesměla do svých 15ti let) mých malovátek a pustila se ve velkém do akce. 
Ve chvíli, kdy já jsem nakoukla, už nebylo co řešit.
Seděl v neuvěřitelné spoušti z rozdrobených stínů, počmáraný tužkami na rty a na obočí, zkropený ultradržícími tekutými makeupy a jako třešinka na dortu se mu podařilo rozšroubovat černofialový lak na nehty, kterým pomaloval sebe, nalil ho do postele na povlečení, na matraci a zbytek stekl na parkety... 
Apokalypsa, kterou jsme tři dospělí uklízeli do deseti hodin...
Nejhorší okamžik přišel v závěru, kdy Alex pomalu sadomasochisticky házela do koše prázdné obaly od mé kosmetiky a při každém hodu, řekla cenu... u dvou tisíc jsem ji zarazila, ne, taková muka už byla moc.

Ale zpět na cestu od Vltavy k Labi.
U Mod jsme též ještě stihli zbytek hezkého počasí k vykoupání. Tedy já k vykoupání a Destruktor ke vhazování okrasných kamínků do vodičky :-).
Mod, toho dřevěného Ježečka z okraje bazénu jsem posunula kousek dál, aby se též nekoupal, kdybys ho náhodou nemohla najít.
Sluníčko nás moc dlouho nerozmazlovalo a poslalo hromy, blesky a mraky pršavce. Nám to na pohodě nic neubralo, kde jsou dobří lidé, zásoba kávy a gril v pohotovostní poloze, tam nemůže být zle.
Mazlík se radoval, jak mu sekačka hezky vrčí, jak pěkně jdou odstraňovat mřížky do kanálků kolem terasy, jak se ostrou značkovou lopatkou dají dělat šišaté jamky do pěstěného trávníku a já pobíhala za ním a snažila se mírnit dopady jeho činností.
Mod to, jako životem ošlehaná hlídačka Gremlinů a Čaky, v klidu vtipně glosovala a nad vším tím rojením seděly povzneseny důstojně krásné pesy a pozorovaly to divné lidské počínání.

Spaní v podkroví, když nad domem zuří bouřka, je docela dobrodružná činnost, ale střešní okna vydržela a ráno pršelo méně.
Byl skvělý nápad dát si k snídani ne jednu kávu, ale dvě, na dlouhou cestu to bylo potřeba. Tu vodu nad hlavou jsem si vezli celou cestu zpět na Moravu, až u Brna jsem jí trochu ujela a kolem Olomouce už bylo dokonce sluníčko.
Proto jsem neodolala lákavému pozvání na deku na hezoučkém koupališti v lesích za Helfštýnem.
Děkuji tímto Evropské unii za uvolnění peněz do programu "Koupaliště do každé dědiny", protože tenhle areálek je jako perla zasazený do malebné přírody a pokoupáníčko je zde fantastické.
Věděla jsem, že se musíme osvěžit fofrem, protože déšť postupoval sice pomalu, ale jistě. Kolem třetí hodiny už nás měl a zhatil nám plány na rockové odpoledne a večer.
Ale o tom až jindy nebo nikdy.

P.S. Dle nejnovějších poznatků se lak na nehty z obličeje oloupe sám do tří dnů, není nutné ubohé pachole drásat odlakovačem.


 
 
 
 

28 komentářů:

  1. Báro, tak to jméno Destruktor docela sedí!!! Vidím, že mám doma žabaře, kradou jen parfémy a lesky na rty :-)))
    No, ale já se zas nevykecávám s cizíma chlapama u branky :-)))))

    Kde tam je to koupaliště? Kdybych rodinku vytáhla na Helfštýn, ať máme nějaký záchytný bod...

    OdpovědětVymazat
  2. Báro, ješkoda, žes Destruktorka v té spoušti nevyfotila, ale je mi jasný, že v tu chvíli jsi na to asi neměla pomyšlení.
    A ano, z kůže se lak oloupe, z toho povlečení je to asi horší.

    OdpovědětVymazat
  3. Okrasné kamínkybyly to dva šutry o průměru cca 7-8 centimetrů:-)), trávník nemáme okrasný, ale přece jen, když si člověk tu a tam vykloubí nohu v páté či čtrnácté jamce, není to nic obrovského:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Nomi,s vykecáváním s chlapem u bramky je to tak, že jsem s ním měla smluvenou regulérní schůzku v době, kdy byl mrňous hlídaný, ale on se nedostavil, prý zapomněl. Ani se neomluvil. Tak jsem mu postala velmi ostrý mail a na to konto to ještě dorazil, že mě přišel otravovat takhle večer, uf, to jsem se rozčílila! Nesnáším na někoho čekat bez omluvy!

    Dewberry, já na tu fotku pomyslela, ale emoce mnou cloumaly, tak jsem to nechtěla ještě umocňovat :-).

    Mod, ale to je dobrý nápad! Vždyť vy tam ještě nemáte golf :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. To,co uz nepotrebuji,davam dceri -a ona se maluje \"svymi licidly\" pouze na stolecku u sebe.Samozrejme chapu,ze schovavat rtenku pro kluka je nesmysl.
    Moje prvni myslenka byla \" Ja ho zabiju \" a pak obrovsky smich :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Báro, nic moc náladu jsem měla po ránu, ale jak čtu Tvé zážitky posledních dnů, už je to lepší.. Brouček je opravdu číslo a stát se to u nás, asi bych byla sprostá a nejen v duchu.. ne na něho, ale na tu blbou souhru okolností.. on v tom byl v podstatě nevinně - beztak ho vzbudil nechtěný chlap a co už pak, když se nudil a máma nikde..

    OdpovědětVymazat
  7. Týýýjo, a pustil ten lak z povlecení atd (olup ze syna asi uz probehl)? Snad nic neochutnaval.. Ja mam sve nadobicko volne pristupne(bez laků na n.),s Beruskou mame takovou dohodu, ze si z toho smi pujcovat 1 jí přidělený lesk na rty a zbytek jen pod mym dohledem. Prestalo to mit chut zakazaneho ovoce a zatim je klid. Nejdrazsi a nejvice zabordelujici polozky mam ale pro sichr az vzadu. Vepredu par svetlych stínů a rtenek, to by ji snad na rozjezd zabavilo, kdyby zmenila nazor o nasi dohode:-)Vse mam na stole uložené v drevene schrance na chleba s roletkou - po malovani zatahnu a jdu..Za tim ucelem jsem si ten chlebník koupila, v batolecich casech jsem ho mohla libovolne schovavat, odnášet. Dobre se s tim take poponasi za plnym dennim svetlem:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Cheo,v mém případě to byla tichá rezgnace, protože za to opravdu nikdo nemohl, jen mi bylo líto oblíbených malovátek.
    To, že tam Alex nesměla je samozřejmě nadsázka, vždyť ona měla jako dítě vždy všechno, co \"zbylo\" :-)))

    O drobných trampotách ani nepíšu, třeba o tom, jak jsem měla dlouhý pracovní telefon a Destruktor zatím pilně hydratoval parkety mým krémem Vichy! :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  9. sabe,dnes přibyla další katastrofička, fotodokumentaci přidám zítra, ať se máš čemu zasmát. Naštvaná jsem byla akorát sama na sebe, ale co už...
    Zlobu do toho vznesl až manžel a jeho nadávky na to, jak jen magor může mít černofialový lak na nehty. Jenže on ani netušil, že byl kupovaný pro Alex, když měli poslední zvonění a všichni šli na téma \"Piráti\" :-))

    Bosorko, povlečení a prostěradlo muselo letět do koše, tomu by už nepomohlo nic, na matraci to není tak vidět.
    To s tím chlebníkem je zajímavý nápad, že se to dá přenášet a je to schované.

    OdpovědětVymazat
  10. Když jsem si přečetla ten nadpis, šla jsem si k tomu dalšímu čtení uvařit kafe.... a poprskala jsem si klávesnici a stůl :)....Abu se ale taky rád patlá...namazat ho opalovacím krémem není problém...

    OdpovědětVymazat
  11. Báro,jde do toho postavit pri otevřeni zdrcatko a vybrala jsem si z hezkeho dreva:http://www.etescoma.cz...361_202362
    sorry neumim zkratit odkaz. Opravdu skoda, ze s te makeupove katastrofy nemas foto, urcite by obletelo svet;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Když vynechám, že to má Pepa pravdu:-)), tak prosím Tě, kdy měla Alex poslední zvonění??

    OdpovědětVymazat
  13. Nehty :-))Me se libi lak Modony,jenom nechapu,jak s tema drapkama kroti pismenka na klabosnici :oDD

    Baro:kremicky od Vichy taky muzu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Cheorchioto bude tím, že jsou pravé,tak jim to nevadí:)

    OdpovědětVymazat
  15. Destruktorek dělá čest svému jménu koukám :-))

    OdpovědětVymazat
  16. Ne chlebník na šminky, ale krosnu na záda a do toho posadit kluka. Tak lze najít pár vteřin pro konání, kdy je potřeba dělat více věcí a přitom hlídat. A co takhle veškeré nádobí z kredence, korále a šmuky ze šuplíků a pěkně s nima zašmodrchat, moc hezky taky vypadalo, když vstalo naše dítě dříve nežli my, a po noci topení v krbu šlo jakože čistit popel!! A pak s lepidlem jsou bezva zážitky, no a když se narodila menší sestřička, tak ta vetší si vyvzdorovávala pozornost, že se pokakala a v nestřeženém okamžiku svlékla punčocháče a materiálam pomalovala celou postýlku. Ani moje máti jí neuhlídala, udělala jí to a ne jednou taky. Tak si to užívej!!!

    OdpovědětVymazat
  17. teda Destruktor koukám tentokrát dostál svému nicku :D A to s lakem na nehty si musím pamatovat, pro všechny případy...

    OdpovědětVymazat
  18. ad 4)
    Báro,
    tak to by chtělo mu to naúčtovat...
    Díky za info o koupáku :-)

    OdpovědětVymazat
  19. 12 Mod,vzít si za záminku ke zlosti barvu laku, to je argument na úrovni \"fialových kozaček\". To byla největší záhada, jak se lak starý 4 roky dal tak dobře rozšroubovat a přitom byl ještě tekutý, to jsme s Alex nepochopily.

    Cheo, u mě, když nehty přesáhnou jistou délku, tak pak dělám hodně překlepy. Stydím se za to :-)))

    OdpovědětVymazat
  20. Jirko*tenhle nick rozhodně hned tak rušit nebudu, další (včerejší) katastofičku už jsem nafotila a vím, že rozhodně nebyla poslední :-))

    Elizo, uvědomuji si, že všechno je o tom, jak moc neb málo spustím Destruktora z očí. Horší to bude, až začne být větší a pořád se hlídat nedá.

    Nomi, s chutí bych mu to naúčtovala, ale taková já nejsem, ono se mu to vrátí jinak.
    Chtěla jsem ti napsat ještě jedno koupaliště, ale včera mě tak naštvali, že na ně kašlu. Člověk tam jede 40 minut a oni měli zavřeno, protože prý nebylo hezky a nás, chudáků za plotem, nadávala pěkná řádka...

    OdpovědětVymazat
  21. Sedmi,lak na nehty je u holčiček dost zásadní hračka. Já si vzpomínám na sebe, měla jsem ho vylitý skoro v každé svojí dětské kabelce :-))

    OdpovědětVymazat
  22. 19.Báro jo,to jo, to máš pravdu, že jako argument je to krávovina,ovšem schovávat 4 roky starý lak na nehty, to je hustý jako ten lak:-)), si vem, že v době koupě, byl Destruktor ještě nejmíň rok na houbách:-)

    OdpovědětVymazat
  23. MOd,obávám se, že schovávám i starší věci než čtyřletý lak na nehty, který ještě velmi kvalitně lakuje :-)))

    OdpovědětVymazat
  24. Hehe, eštěže sme tu nedávno \"řešili\" to skladování nesmyslů:-))) já mám lak jen jeden, nosím si ho sebou v \"maskérně\" a doma mám pak místo na ty kameny a bukvice:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Mod,to by bylo a dlouhou debatu. Klidně lak i bukvice, ale pořád to mám od kontrolou.Však ono to poletí při stěhování, to se nebojím.

    OdpovědětVymazat
  26. Bárokdyž se naučíš to, co rok nepoužiješ, vyhodit, bude se Ti stěhovat mnohem líp, protože tak jako tak už budeš mít stejně všechno v autě:-))

    OdpovědětVymazat
  27. Mod,to je fakt, přirozená selekce :-))))

    OdpovědětVymazat
  28. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným - Spojte se s více než 4 miliony obchodníků a investorů ze 170 zemí

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat