Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

pondělí 23. listopadu 2009

Když nemůžu na net, plním šulpík.

Školka a jiné radosti.


Už to bylo dlouho na spadnutí, že Destruktor musí mezi děti a já mezi lidi.
Našli jsme si školičku krásnou, hezky vybavenou, paní učitelka krotitelka vypadala fungovaně, i když na vizitce, kterou mi dala, měla překvapivě titul Ing. Nevadí, hned mě napadlo, jaká by to byla trefa, kdyby byla od fochu stavařského nebo strojírenského a tím pádem pro Destruktora ještě vhodnější než  všeobecná Mgr., která možná umí 100 písniček na klavír, ale nerozumí turbínám.
Hned na první pohled jsem si všimla, že na rozdíl od předchozího hlídacího centra, je tahle herna vybavena převážně klukovsky. Na jeden kočárek připadaly tři traktory a dva kombajny, samokvílící sporák tady nebyl vůbec, ale jeřáby dva. Jo! Jsme na správném místě, což mi Destruktor  vzápětí potvrdil nadšenými výkřiky a následnou neochotou tenhle prostor vůbec někdy opustit.
Na začátek jsem zvolila školku jen na dva dny v týdnu, ať je ta aklimatizace pozvolná, pak jsem přidala ještě den a náhle se běžný pracovní týden začal jevit úplně jinak, tři dny na práci od 8 do 12, dvě dopoledne na hraní s Destruktorem, odpoledne zůstala stejná, od 13ti do 15 někdy spánek, někdy jen pelíškování v postýlce, hodinka venku a podvečer u hraček nebo na nákupu.
Všechno začalo mít řád a mně to hodně přispělo k vnitřní pohodě, že najednou stíhám, dokonce najdu chvilku zase chodit pravidelně cvičit.
Na dny "se školkou" si mohu v klidu domlouvat pracovní schůzky, vyřizovat úřady, doba, kdy jsem sebou všude musela vláčet Destruktora je pryč. Alespoň jsem si to myslela.
Průšvih, který jsem tak brzy nečekala se jmenuje nemoc a přišel tenhle týden.
Pondělí ještě ve školce, odpoledne už kašlíček, to jsem viděla že je zle, protože v úterý je sametový svátek, přidala se i horečka a já neměla možnost nějak se zařídit na středu, naplněnou až po okraj prací.
Středu ráno tedy s pobrekávajícím Matýskem za krkem ruším všechno domluvené a zároveň se rozplynula i moje začínající kariéra mediální hvězdy, neboť jsem měla být hostem v jednom pořadu Českého rozhlasu a místo toho musím sedět doma a utírat soplíčky a na rozhovor poslat podkolegyni, kterou jsem tím akorát naštvala, neb ona mediální hvězdou být nechce. Bodejť by chtěla, když neumí sykavky. Ale to je teď jedno, moje krásné sykavky stejně nikdo syčet neuslyší, když nemůžu vytáhnout paty z domu.
Týž den po poledni se mi navíc totálně zaviroval počítač jakýmsi falešným antivirem, který se přilepil k Acrobatu verze 9 pochybného původu.
Tímto musím zajásat, jaké je to terno mít známost s počítačovým mágem, který přijel z daleka okamžitě, po hodině a něco soustruh zase šlapal, ale stejně jsem neušla podezření, že jsem si to zavirovala úmyslně, abychom se viděli.
No, nevím, možná, že jo :-)
Stejně teď nevylezu na net, dokud neposílím svoji antivirovou ochranu, což bude nejdříve o víkendu a tak si tady jen tak píšu off line do šuplíku.
Středa tak skončila překvapivě dobře, ovšem o čtvrtku už to říci nemohu.
Kdo nemá rád blicí historky, tak ať raději přestane číst.
To bylo tak. Celý den jsem se těšila, že přijdu odpoledne do práce a nechám si dovézt žampionovou pizzu. Nějak mě chytil absťák z toho, jak vždycky někam jdeme, naše slečny si dají pizzu a my velcí zůstáváme uvědoměle u zeleninového salátu, maximálně s pizzabrotem. Abych si to nemusela vyčítat, vypustila jsem oběd a těšila se na odpoledne.
V práci, jen co jsem udělala vše nutné, jsem si milou pochoutku objednala a čekala, jak ji dovezou.
Jenže mezitím dorazili na bar nějací docela podroušení hošánci, jestli jim bylo 17, tak ať visím, chvíli seděli a pak jeden z nich hodil kosu. Strhl se povyk, kluky jsme museli vyhodit, chvíli to vypadalo, že by to dokonce jeden z nich i uklidil, ale nakonec bylo jasné, že jsou tak namol, že když rychle nevypadnou, dopadne to ještě hůř. Do toho přijel poslíček s pizzou, no lépe jsem si to vybrat nemohla.
Donesenou krabici jsem hodila pod pult a šla uklízet to nadělení. Bylo mi šoufl, ale dala jsem vše do pořádku, vydesinfikovala mop i kbelík, asi 16x si umyla ruce, i když rukama jsem se k tomu ani nepřiblížila, ale žaludek ne a ne si sednout na svoje původní místo.
Pizza během mé nechtěné kratochvíle vystydla, pak i oschla a když jsem si na ni asi po dvou hodinách vzpomněla, letěla rovnou do koše.
Tak se to dělá, přátelé!
Kolem deváté jsem si dala akorát holé kafe a šlus.
A teď je půlnoc a já jdu spát.
Zítra budeme trčet zase doma, ale osvědčilo se nám bagrování knoflíků. Konečně příjde k užitku moje letitá úchylka, že když likviduji staré oblečení, odstříhám a schovám z něj knoflíky. Destruktor to ocenil, pěkně se u toho zabavil a já mám za odměnu knoflíky úplně všude.

28 komentářů:

  1. Čaky chodí do školky už od září, říká tomu \"škoua\" a kašel a rýmu, má od začátku září nepřetržitě:-/
    Pizzu mám ráda i studenou a oschlou, bacha ať ty knoflíky nesní:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Boha jeho, vyprávět o turbínách? Obdivuji tvé znalosti:-)))
    Ad choroby - dítě se musí ve školce promořit, je to jako očkování, vydrž tak půl roku a pak už to bude dobrý:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mod,já jsem docela nechápala, jak mohou do školky ty matky vodit děti s nudlí u nosu, ale asi jsem spadla z Marsu nebo co... Realita není jen ta rýma, bohužel.
    Oschlá pizza neva? To by sis ji mohla nechávat posílat Českou poštou :-)))

    Sejra, jo, v turbínách se vyznáme od té doby, co co jsme spolu byli očumovat vodní elektrárnu a malý se nemohl nabažit.
    \"Promořit\" je krásný terminus technicus!
    Musím si zvyknout.

    OdpovědětVymazat
  4. Na chvilku jsem se zamyslel, co je to \"šulpík\" (v titulu). Já bych to parafrázoval \"Když nemůžu najít nakladatele, plním šuplík.\" Oschlá pizza mi taky neva. Destuktora pozdravuj, mám tady tři bezva bagry a jeden caterpillar (nepíše se katrpilér?) - musím někdy nafotit svá stará LEGA...

    OdpovědětVymazat
  5. Bároto bude asi tím, že ta nudle je prostě v školkových komunitách věčná realita, a většina rodičů chodí do zaměstnání, a tudíž nemohou být s dětma doma půl roku, pak je zavést do školky a po týdnu s nima být opět doma půl roku:-)

    OdpovědětVymazat
  6. BároTermín promořit používá i dětská lékařka!
    Taky bylo pro nás šokem, že do školky chodí děti s nudlí, byli jsme pohoršeni. Ale když jsme zjistili, že kvůli rýmě by naše děti do školky ani nikdy nechodily, rychle nám otrnulo. A když se cca za půl roku promořily, už neměly ani tu nudli.
    Takže dítě promořit, nervy strachy nemořit:-))

    OdpovědětVymazat
  7. jé, jenom půl roku :D tak to je dobrá zpráva, my právě poctivě promořujeme všichni...

    OdpovědětVymazat
  8. Opravdu jsem zvědavý jak se se školkou Destruktor vypořádá. Zatím to vypadá dobře. A to je dobře. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Mohlas nabidnout podkolegyni, ze kdyz pohlida maleho, zaskocis jí v rozhlase ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. ten falešný antivir - obvykle se to hledá a ničí antispywarem. (případně ti co je to baví, si vyhrají s autoruns a process explorerem)
    antiviry se zaměřují na jiné chování a jiný typ nákazy, nejspíš proto to prošlo.
    areader (a ostatní soft) příště stahovat rovnou od výrobce.

    OdpovědětVymazat
  11. A sakra! Kašlíček... aby z toho nakonec nebyla prasátkovská chřipčička! :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Šulpík sem, šulpík tam
    Ukryl jsem to bůhvíkam:-)

    Jen hříčka v reakci na nadpis;-))

    No a přijít to muselo. jen že je to tak nějak UŽ, to by člověk neřekl, jak stárne. Jooo, vlastní stárnutí je měřeno rychlými pokroky mrňat... :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Henry,\"šulpík\" není překlep, ale asi jsem to měla zmínit. Destruktor má pár slůvek, která chvíli komolil a pak začal říkat správně, ale šulpík mu zůstal docela dlouho :-).
    Lega ještě probereme :-)

    Mod, já na to byla háklivá už s Alex. Některé blbky vlekly do školky na první pohled nemocné děti, to mi přišlo velmi bezohledné. Stejně si pro ně musely v poledne přijít.

    Sejra, on je Mates hodně otužilý, tohle byla jeho první \"nemoc\". Snad to proběhne v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  14. sedmi,tak to už máme za sebou jednu šestinu :-).

    Mikine, nerada bych přišla o chození na bazén! ;-)

    Dewberry, ani nemluv, ještě teď je mi jí líto!!!

    Bosorko, kdyby takovou nabídku přijala, asi by mě to vyděsilo, neb ona patří k lidem, které bych nepustila v životě přes práh!

    Brtníku, to byla zase Alexina akce, už jsme si to probraly! Sama pochopila :-)))

    Teo, my jsme se s prasátkovou chřipkou vyrovnali před 14ti dny, kdy jsme jediné prase v dosahu vesele zabili a místo očkování nám ho pan řezník rozkrájel do různých pochutin, nejlepší byly steaky ze zádíček :-)

    Kamio, vnukl jsi mi otázku, co je to vlastně šulpík :-)))))
    No jo, stárnou, potvůrky, ale nás se to netýká, že jo? ;-p

    OdpovědětVymazat
  15. :)) Velkej Tom mel podezreni na praseci chripku,ja jsem ho uklidnovala,at prestane kaslat,ze byl jenom v Nemcku a ne v Mexiku.Nic mu neni a detem taky ne..A aby jim to nebylo lito,priotravila jsem je vsechny vajickam z Globusu -blogovat o tom nebudu :o).
    Prezili jsme vsichni :))).

    OdpovědětVymazat
  16. Víš, co je to šulpík? To je tatínek od šulpery:-)))

    OdpovědětVymazat
  17. Aha, tak to jo.

    - Tys ráno mamince neřekl, že ti není dobře?
    - Ano, ale já to říkám každý den. Ona nevěděla, že dneska je to doopravdy.

    OdpovědětVymazat
  18. Báro, ale to není obyčejná školka, žene? U nás nechtějí brát děti mladší 4 let..
    Ad 14 - my měli SLečnu do 3 let zdravou jak řípa. Pak přišla do školky. Ač do školky moc chtěla, co 14 dní nějaký problém, v zimě doma měsíc, pak do školky jeden den v týdnu až do jara. Upřímně doufám, že Matýsek nepůjde v jejích šlépějích.

    OdpovědětVymazat
  19. Cheo,ty mě děsíš ...přiotrávit se vajíčky... ufff
    Hlavně, že jste živí!

    Kamio, no jasně! :-)))))))

    Henry, já to měla jako malá úplně hrozné. Byla jsem nechutně zdravé, otužilé dítě a strašně jsem toužila být alespoň jednou za rok nemocná :-))

    Sabe, \"státní\" školky berou děti od 3 let, udivila mě vaše hranice - 4 roky.
    Tahle naše školka je soukromá, samozřejmě placená.
    Dopolední hlídání stojí na měsíc 1500 Kč + jídlo 95 Kč na den, ale mohu mu dát i svoje jídlo, není povinné jíst to jejich.

    OdpovědětVymazat
  20. teda ty mas vyrazy...ucitelka vypadala fungovane a chlapek hodil kosu..za mejch mladejch let se rikalo \'savli\'. Pizzu jsem mela vcera neb se mi nechtelo varit ani nakupovat a doma nic nebylo tak nastoupil internet a objednavka take-awaye :) mela jsem hosty tak dve placky velikosti kola od vozu slavily uspech. Horka, tenoucka a na jazyku se rozplyvala...mnam

    OdpovědětVymazat
  21. Spoon,kosa se háže na Moravě, šavle v Čechách :-). Fungovaná(c) je samozřejmě patvar od fundované, u někoho jsme s tím srandovali na blogu v komentářích, dala bych odkaz, stálo to za to, ale už je to dávno a já nevím, u koho to bylo.

    OdpovědětVymazat
  22. Ad 20, Báro, i my máme oficiálně od 3, ovšem realita je jinde. Když nám tam vzali Slečnu ve 3 letech na odvolání, všichni z toho byli paf :-)
    Jídlo za 95? To se stravuje v hotelu nebo tam vaří samé bio? Jakoukoliv jinou variantu považuju za těžký výdrb..

    OdpovědětVymazat
  23. Sabe,já jsem tu cenu též nechápala, ale s tím se nic neudělá, je to cena, za kterou to školní jídelna prodává soukroménu subjektu. Je v tom přesnídávka, pití a oběd. Průšvih nastane, když je k obědu něco, čeho se malý ani nedotkne. Jako minule koprovky s knedlíkama. To jsou pak vyhozené peníze.

    OdpovědětVymazat
  24. Tú kôprovku si mi mohla poslať, to ja rád! ;-)

    OdpovědětVymazat
  25. Báro, to už je cena na úrovni pražských.. co vím od známých. Nešla bych do toho.. jenže co máš dělat, jestli nemáš jinou možnost.. přeju vám, aby ostatní péče byla minimálně hodně dobrá...

    OdpovědětVymazat
  26. lojzo,ani nevíš, jak mi té koprovky bylo líto, stála jsem nad tím, hladová jako pes a musela jsem dělat jakoby nic :-)

    Sabe, Matýskovi je tam fajn, vždycky se tam hrozně těší a jsou situace, kdy jsem ráda, že tam je a já můžu pracovat.

    OdpovědětVymazat
  27. Po jednodeních návštěvách ve školce a 14ti doma, doktorka poradila zinek. Od té doby ( zaklepu) nejsou problémy. U nás se platí stravné za půl dne 100,- Kč, takže jste na tom relativně ještě lépe. Po \"O\" vyjde ze školky a ptá se co mu koupím!!!

    OdpovědětVymazat