Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

neděle 21. března 2010

První jarní nádech

...

Především jsem s chutí skopla z nohou kozačky a šla si koupit jarní boty. Nakonec nezůstalo při jedněch, ale nesla jsem krabice tři, 2x maminka, jednou Destruktor a kdyby byla doma Alex, mohlo to být ještě brutálnější. Skoro mě mrzelo, že to není v Hervisu, tam teď mají akci "třetí pár zdarma" a sandálky Merell by se jistě hodily, ale tentoktát musely sny ustoupit realitě, zatímco sandálů mám plný botník, jarní boty na běžné pobíhání ani jedny. Nechápu, jak se to stalo, ale poslední dobou si nosím domů převážně hnědé boty. Proč se mi to musí dít zrovna v době, kdy moje hlavní kabelky jsou černá a vínová! Počet kabelek hnědých: NULA!
Budu muset vyškemrat od Alex tu krásně hnědou značkovou, co si koupila kdesi na letišti, když se loni vracela z dovolené. Nebo to bylo předloni... a má ji ještě vůbec? A mám vůbec ještě dceru? Už jsem ji neviděla tak dlouho, že ani nevím. Ale asi jo, občas pošle esemesku.
Do popelnice jsem nakonec odnesla tři páry kozaček, při té příležitosti uklidila botník a přivítala nové členy.
Jak jsem se zabrala do botníku, na chvíli mi unikly Destruktorovy hrátky a při návratu do kuchyně mě málem kleplo. Všude rozmotaný toaletní hajzpapír, převrácený koš na prádlo, v něm nějaké hračky, kuchyň vzhůru nohama.
Já se na to vykašlu, u vchodu do bytu zarazím ceduli: "Neukliditelný prostor, vstup jen na vlastní nebezpečí" a sednu si s knížkou na sofa.
"Co to děláš?!" zařvala ta pořádná ve mně.
"To jsou koleje," odvětil v klidu Destruktor a dál rozšiřoval území, kam teď mohl vjet jeho vláček.
Zvedla jsem alespoň ze země koš na prádlo, vyhodila z něj jednu mašinku a chtěla ho odnést do komory.
"Néééé! To je nádraží!" zarazil mě křik mrňouse a hned mi byl koš vyrván vší jeho síličkou a vrácen na původní místo.
Ta pořádná ve mě to vzdala a ta pohodová si sedla k Destruktorovi a pomohla mu koleje hezky urovnat, aby se po nich dalo jezdit.
Pak ale vykouklo sluníčko a vytáhlo nás ven.
Všechno bylo tak příjemné, paprsky pošimraly, sundali jsme si na lavičce bundy a po zimě nedočkavý Destruktor se vrhl k písku, až mu lopatička vibrovala.
MUSÍM ZASE ZAČÍT NOSIT VŠUDE SEBOU FOŤÁK!
Výměnou aparátu za o kus větší Kanón jsem ztratila tu bývalou akceschopnost a fotek výrazně ubylo. O videokameře ani nemluvě. Ta leží ve futrálu jako mrtvola také už pěkně dlouho. Budu si na to muset myslet.
Kdybych totiž měla foťák, mohla jsem jsem udělat pěkný portrét jednomu neohroženému kosovi, co za námi přišel tak blízko, že jsem dokonce mohla vidět, jak má kolem černých očí tenký žlutý kroužek a na jedné nožce o prstík méně.
Vůbec se nebál. Jenže pak si ho všiml Destruktor, jiskřičky v očích a prý:"Umeju ho." A plivl na něj jako zkušená lama. Kos však jen trochu uskočil a zpoza keře se a to přišel podívat druhý. No ti jsou oražení, pomyslela jsem si a začala hledat v kabelce, jestli bych pro ně neměla něco dobrého. Ne snad, že bych měla kabelku plnou žížal, ale teď v zimě jsem tam občas nosívala ptačí zob, protože jsme chodili plnit  krmítko u našich pod oknem. Ale najednou se tam přihnal malý bílý pejsek a ptačí siestu nám bleskově zrušil.
Destruktor naštěstí pejska "umývat" nechtěl, začal si zase plnit tatru pískem a já se na chvíli nechala hladit slunečními paprsky a tu chvíli mi bylo děsně fajn.
  

21 komentářů:

  1. Teď jsi mi připomněla jarní úklid, který se blíží. Bože, ochrańuj

    OdpovědětVymazat
  2. No, ta moje mladší si z té včerejší jarní procházky přitáhla rýmu a trám... :-) Beztak, kdyby místo lítání plivala na kosy, mohla být fit... :-)

    O té informační ceduli uvažuji pár let - a rovnou u vchodu do bytu. :-)

    A kabelky - ty se zásadně doma vyskytují v jiné barvě, než boty... ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ad [2] ehm, trámy nikde nezpronevěřovala... jen ta rýma je solidní

    OdpovědětVymazat
  4. JK,tento článek nikdy neměl v úmyslu způsobit někomu trauma v podobě myšlenek na jarní úklid! :-))))

    Nominku, pochopila jsem, že rýma byla jako trám, překlepy, to je moje.
    My jsme si zase donesli odřený nos!

    OdpovědětVymazat
  5. :) no já včera v ten krásný den ta okna umyla....ale vzhledem k mému stavu se to dalo omluvit :) později už by to bylo obtížnější....a překvapivě to mytí bylo fajn...díky novým vyzkoušeným prostředkům. A s tou kamerou jsme na tom stejně a taky se nad sebou zymyslím. Do kabelky...peněženku, klíče, kapesníky...a kamerku. Báječné voňavé jaro vám všem.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsme poprvé letos s nadšením pískovišťovali, došlo i na chodníkové křídy. Fotím raději furt mobilem (už lepší verzí), ten je po ruce furt. Sice to není super hyper kvalita, ale dokumentační cena je pro nás nejdůležitější. Tak vzhůru do jara!:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle mě extrémně pobavilo... \"moje hlavní kabelky...\" Dík. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Ty máš sofa? mmmmm!:-))

    OdpovědětVymazat
  9. Naša kamera tiež už pekne (či vlastne nepekne) dlho leží v skrini... Mal by som aspoň vyskúšať, či ešte vôbec funguje.

    A k tej kuchyni: Naše staršie mláďa má na dverách žltočiernu výstražnú ceduľku \"DANGER! CHAOS INSIDE!\"

    OdpovědětVymazat
  10. Abu,to chápu s těmi okny. Za normální situace je mytí oken práce, která mi nevadí. Bohužel je doprovázena sundávání, praním a následným věšení záclon a to už moc nemusím.
    A kameru sebou, ty scénky s mrňousky už se opakovat nebudou!

    Bosorko, nějak jsem si na foťák v mobilu nezvykla. Občas ho použiju, ale to jen v případě, že vidím něco opravdu mimořádného nebo chci poslat MMS, kterou Kapitán stejně dostane tak za tři dny.

    OdpovědětVymazat
  11. @Teo,vždycky mě potěší, když moje slepičí povzdechy rozesmějí nějakého muže, protože jak jinak byste si mohli stále připomínat, kdo je pánem tvorstva. Ale to neyslím nijak špatně. Třeba jako nedávný hovor, který jsme vedli s Kapitánem:
    On: Co to tu máš za hodinky?
    Já: To jen tak, měla jsem je včera na ruce, ale ony stejně nejdou.
    On: Tak proč jsi je měla?
    Já: Protože se mi skvěle hodily k tomu, co jsem ten den měla na sobě.
    :-DDD
    Taky jsem ho pobavila.

    Mod, jo, ještě chvíli budu mít sofa. Ale do dalšího domova už ho nechci, je to strašný rušič různých dobrých pracovních předsevzetí.

    Lojzo, těch ležících kamer je opravdu škoda.
    Alex má na dveřích jen prostinké: ZAMOŘENO ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Já myslím, že se dostávám do věku,k němuž sofa patří, mám jedno vyhlídnuté v Ikeai:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Myslim, ze Alex se ted ozve, urcite ma take deficit v botkach a musi udelat velikonocnimu berankovi zadost, ne?

    OdpovědětVymazat
  14. 11No právě... devíti a půl z desíti chlapů je šumák, jestli vám laděj doplňky se základnou. No a ten půldesátej je zpravidla buzerant. ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Bene, beneTěší mě, že to už bereš, jako samozřejmost
    /myslím pouze to krmení/.

    OdpovědětVymazat
  16. zaclony uz mnoho let nevedu a uplne jsem zapomela ze existujou.. Jaro tu mame o neco driv tak uz jsem \'osvezena\' a uzivam si slunicko, vam to po dlouhy zime moc preju!xx doda to energii vid? :)

    OdpovědětVymazat
  17. Kabelkový problém naprosto chápu, ale Báro, všude čtu, že trendem je, že boty a kabelka ladit NEMAJÍ. Ovšem ještě jsem to jaksi nevzala za své:)

    Jsem ráda, že mám kam napsat dnešní zásek dcerky (za pár dní 3,5), když já o těch dětech pořád ještě nepíšu.
    V TV reportáži zaslechla, že Pavel Bobek vydává novou desku. Nějak ji to zaujalo, tak jsem jí řekla, že je to zpěvák co zpívá písničky. Začla rozumovat: Pavel Bobek, Pavel Bobek... a co Pavel Ho.ínko??
    :)

    OdpovědětVymazat
  18. Mod,je to prima, takové sofa, já si tam ráda čtu :-)

    Dito, Alex nemusí mít obavy, určitě o nic nepříjde, přece ji nenechám pokakat velikonočním beránkem!

    Teo, já nevím, proč vy chlapi si myslíte takovou blbost, že to my ženy děláme pro vás. První zákon kurníku přece jasně říká, že to děláme kvůli jiným ženským :-D

    Buteo, a to zas ptáčkům, jo!

    Spoon, ono zaleží na konkrétním interiéru, v tom klasickém předpotopním to bez záclon vypadá divně.
    Ale kolikrát jsem byla na návštěvě, kde to bylo vyloženě ku prospěchu věci, že tam záclony nebyly.

    Chris, ona už dokonce delší dobu nemá ladit ani rtěnka s nehty. Tak to se mi dodržuje vcelku dobře, ale ty kabelky... já to mám ráda, když to není každý pes jiná ves :-)

    Bobek DOBREJ!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  19. Ohledně ladění to mám jednoduché - barvící kosmetiku nevedu a kabelku nenosím:)

    OdpovědětVymazat
  20. No, mně může bejt nějaká kabelka ukradená, ale boty si plánuju taky, jen co se dostanu do pořádnýho obchodu, tady mají starou bačkoru!

    A já přád vláčím foťák s sebou a doufám, že potkám nějakého oprsklého kosa nebo aspoň robina, a oni jdou vyčůraně jen tam, kde je lidi nemůžou vyfotit... ;o)))

    OdpovědětVymazat
  21. squire,mě to občas baví a někdy na to vůbec není čas a pak to neřeším a taky to jde :-)

    Oby, starou bačkoru obujeme v zimě, teď to chce vážně něco jiného :-)))
    Zvířata jsou mazaná, to je známá věc. Těch pár dní, co nosím foťák už také nikdo nepřihopkal.

    OdpovědětVymazat