Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 18. května 2011

Jo, včerejšek,

to fakt stálo za to.

Nevím, zda to bylo včera tím úplňkem nebo jen nějakým výkyvem mysli, ale celý den jsem byla částečně vytočená a večer to gradovalo poslední kapkou.
Naše paní na hlídání... má respekt u Matýska, což je obdivuhodné, ona jediná umí "zařídit", že jí po obědě spí, naučila ho jíst i jiné věci než hranolky a kuřecí nugety (teď to trochu přeháním, ale než k ní začal chodit, bylo hodně věcí, které nejedl) a celkově je u ní Mates rád.
Má to občas trochu mouchy, ale vždycky jsme se na všem domluvily.
Až na jednu věc.
Oblečení... ach jo!
Ona má po svém vnukovi pár obnošených věcí, mezi jinými i ošuntělé tepláky, částečně již v rozkladu a pořád mu je obléká na ven a minimálně 3x v týdnu mi ho takto vyhastrošeného předá domů, prý aby si neumazal ty svoje hezké věci, proč ho pořád strojím jako do houslí, když je stejně hned špinavý?
Asi tak stokrát jsem jí říklala, že to, co mu dávám na sebe je jen pro něj, žádné další dítě už na to oblečení nikde nečeká, že když se to umaže, tak to ráda vyperu, že má nakoupeno několik tepláků k "válení  na blátě" přímo určených, ale je to jako hrách na stěnu.
Už je u ní 8 měsíců a já za tu dobu skoro nevytáhla většinu jeho pěkného šatstva, teď už to akorát dám do malých věcí, vůbec jsme to neužili, pořád má jen ty ohavné tepláky, co už je nemůžu ani vidět.
A jak je úzkostlivá na tepláky za stovku, nedokážu si vysvětlit, co se to přihodilo včera.
Koupila jsem malému na ven tenisky Puma. Dost dlouho jsem něco vhodného sháněla, měla jsem na ty boty hodně požadavků a tyhle Pumy je splňovaly skoro všechny.
Včera ráno, jak jsem ho obouvala, jsem si všimla, že na jedné botě je úplně smetená špička. Došlo mi to okamžitě: oblíbené brzdění špičkami na odrážedle, které si hlídací paní někde půjčila, aby mohli na delší procházky.
Tak takhle ne, vzala jsem z botníku staré tenisky, s již hodně odřenými špičkami (byly nachystané na vyhození, ale teď se náramně hodily).
Vysvětlila jsem paní, že na odrážedlo výhradně ve starých botech, ona vypadala, že to pochopila, souhlasila se mnou, že to tak bude lepší a já byla v klidu.
Odpoledne jsem si prcka vyzvedla, to už byl obutý a až doma při vyzouvání koukám jako blázen, jedna Puma má regulérní prodřenou díru velkou a druhá díru malou.
Sakra!!! Po pár dobře mířených dotazech z malého vylezlo, že staré boty vůbec neměl a brzdil špičkami, protože nevěděl, že si boty zničí. No ano, on to vědět ani ve svém věku nemohl, ale když se na něčem ráno s paní domluvím, tak mi přece odpoledne nedá roztrhané boty za devět stovek, hlavně, že měl na sobě zase ty otřesné tepláky.
To už na mě bylo moc.
Byla jsem vzteklá, jenže na malého si nemůžu vylít zlost, kterou cítím k někomu jinému, tak jsem jen tak pobublávala, ostatně ani paní nemůžu seřvat, jak bych si představovala, na to ji moc potřebuji.
Takže ráno dostal na nohy crocsy, v těch na motorku nemůže, bo mu při tom padají z nohy, cha, cha, jak lstivé :-).
Při ranním chvatném předávání nebyl čas na žádné debaty, odpoledne mrňouse vyzvedává Alex a do zítra jistě vychladnu. Pak si budeme moci s paní popovídat, co a jak, v klidu.
Ještě máme před sebou dva měsíce spolupráce, tak ať to funguje k třístranné spokojenosti.
  


 

16 komentářů:

  1. to by mi taky bylo lito, ze pekny novy obleceni lezi ve skrini ...na co to pak clovek kupuje ? a s botama pak pravej opak, no snad to bylo taky uplnkem :) ?

    OdpovědětVymazat
  2. \"ráno dostal na nohy crocsy\" cože dostal? 8 - ) neviem, koľko rokov má paní hlídací, ale ak je už vo veku babičkovskom, tak ti prajem veľa trpezlivosti, milá Bára, páč babičkovská logika je niekedy ehm hodne nelogická ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. L.někdy se v lidech nevyznáš. co se týká těch tepláků, naprosto jsem rezignovala, ještě před chvílí mi Alex líčila, jak ho při vyzvedávání zase musela převlíkat v autě, grrrr....

    SV, to jsou takové boty, co v nich spolehlově poznáš Čecha kdekoliv ve světě :-)
    http://www.crocsy.cz/
    A jinak, je to babička a já to tak beru, musím takovým situacím předcházet, ale všechno se mi nepodaří odhadnout.

    OdpovědětVymazat
  4. jááj, aha, to sú tie umelohmotné, ehm, čudá ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. SV,\"čudá\" hezký eufemismus :-)))
    Jsou šílené, ale my je nosíme u moře, nepotí se v nich noha a dobře se z nich vysypává písek a kamínky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. L.nemám až takovou zkušenost, ale loni v Neapoli to platilo stoprocentně. Jak jsme uviděli crocsy, hned byla i slyšet čeština :-). A Italové je prodávali jen v lékárnách, asi pro nějaké nemocné chudáky, co už neoblečou elegantní boty.

    OdpovědětVymazat
  7. Báro, příště až příjde Matýsek zase domů v těch starých teplákách, co kdyby se pak ztratily? Nebo by si je někdo od tebe vzal omylem jako hadr na čištění auta, vyhodil do popelnice, žíravina by jim nechtěně spálila kus nohavice, shořely by, pes je rozkousal atd.... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. rennie, díky,to je absolutně geniální nápad! Jak bude zase v teplákách, stihne je nějaká pohroma, že mě to nenapadlo! :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Báro, to mě těší, že jsem poradila :-) Akorát bych to teď tak 2-3x nechala bez komentáře a pak bych jim vyhlásila smrt. Akorát nevím, co ti paní sbaští, já bych asi řekla že jsem třídila staré věci pro známou s tím, že je to \"máš to nachystané vedle v pokoji, já telefonuju, vem si to\" a ona že si to vzala patrně nechtěně i s teplákama, které tam nechala ležet nepořádná Alex :-) Tím budeš z obliga ;-) a kdyby něco, tak paní vzala část těch hader do firmy, kde to používají chlapi na čištění mastnoty, takže už je nelze zachránit.
    Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat
  10. (ještě mě napadlo, že kamenem úrazu by mohl být pravdomluvný synátor, takže to narafič tak, aby tě neradil)

    OdpovědětVymazat
  11. rennie,protože v jednoduchosti je krása, necháme jednoduše tepláky zapomenuté na hřišti. Doma samozřejmě nahlas vyjádřím svůj smutek nad tímto nedopatřením, ale nedá se nic dělat, druhý den už jsme tepláky nenašli! Ani pravdomluvné dítě s tím nebude mít problém :-).
    JO!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak jen doufám, že tam ty tepláky opravdu nehodláš zapomenout, a raději je někde nenápadně vyhodíš do popelnice, protože jestli je ta paní jen trochu jako moje máti, tak se bystře zeptá \"Na kterém?\" a půjde je tam aktivně hledat, a věř mi, najde je: zapomenutou krásnou jarní bundičku jsem na hřišti nenašla už po dvaceti minutách, ale orvané hnusné tepláky by tam ležely netknuté ještě po týdnu.

    OdpovědětVymazat
  13. squire,naštěstí naše dětské hřiště a hlídací paní dělí 7 kilometrů, ale je to velmi příhodná poznámka na kterou při akci nezapomenu :-)

    OdpovědětVymazat
  14. 12: geniálny nápad! 8 - )

    OdpovědětVymazat