Motto:

Cesta do pekla je vroubena dobrými úmysly

středa 9. listopadu 2011

Chodíme na procházky podzimní přírodou,

fotíme barevné listí a lepíme draka, ale stejně...

Napadlo mě to, když jsem četla u Dew, jak si užívá podzimu a Vánoce jsou pro ni ještě daleko za horami. 
Já už totiž Vánocemi žiju asi měsíc.... no, možná od prázdnin :-).
Vzhledem k tomu, že nám prázdniny skončily 3. října, kdy jsme se vrátili od moře.
Může za to Mates, čtyřletá osůbka, která věří úplně na všechny zázraky, i když v nich má trochu mezinárodní chaos, viz otázka:"Proč nemá Mikuláš ty jeleny?"
To, jak brzy se stmívá je pro něj konečně výzva, aby uplatnil všechny své svítilny, čelovku, svítící policejní plácačku, blikající majáčky hasičských a záchranářských aut a fosforeskující hvězdičky. Kolikrát doma rozsvítíme až půl hodiny po příchodu, protože je třeba si té tmy užít, vyhrát si se stíny a posvítit si všude tam, kde to vypadá tajemně.
Pamatuji si, jak v létě kolikrát čekal marně na tmu, než se dostavila, usnul. Normální konzumní opruz mi změnil na veliké těšení, včera si užíval miliardu žároviček, jak je věšeli kolem celého Tesca a když jsme přišli do Obi a došli až k vánoční expozici těch odporných modře svítících sobů a jiných úchylností, zastavily se mu úžasem nožičky, spadla mu brada a jen vydechl, jaká je to krása... Tak jsme si to prohlédli, já se musela v duchu smát, co to dělám, jak obcházím blikající trpajzlíky a ukazujeme si, který je nejbarevnější. Obdivuje stromečky a v hračkách už nechce nic koupit hned, ale pečlivě mi diktuje do seznamu pro Ježíška. Ptá se, jaké cukroví budeme péct a celkově má na svědomí, že se poprvé, po dlouhých letech, na Vánoce opravdu těším a tohle předvánoční období vnímám jako krásnou část roku.


Čas kouzel a zázraků se pak dá využít i k dobrým skutkům. Pokud máte chuť pomoci rodičům, kterým cizí zavinění hodně změnilo život, klikněte
sem
. Dá se pomoci jmenovitě i anonymně, na účet nebo i něco hezkého vydražit.

10 komentářů:

  1. a jestli chces krasnej darek pro malyho cvrcka k vanocum a jeste k tomu pomoct, doporucuju tohle: http://www.enigmaczech.cz...m-detem

    fakt bombasticky!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Pájo,hned jsem se tam šla podívat, vypadá to dobře, hned to předám babicče, ona je u nás referent přes knihy a objednávky po internetu :-)
    Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Báro, užívejte si s mrňouskem předvánoční a vánoční čas co nejvíc :).
    A já se do té vánoční nálady taky dostanu, slibuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. :)) taky se těším na to těšení se s L. na Vánoce, na společné zdobení perníčků (to už možná i letos) a na verbální komunikaci... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dewberry,podzim si nenech vzít, on má i slunné stránky, nejen mlhy a deprese :-)

    Lindt, dnes se rozhodlo, že vyzdobíme vánočně jeřáb. Protože je metr vysoký, asi už nebude ani potřeba vánoční stromeček, baví mě to :-)

    OdpovědětVymazat
  6. krásne adventný článok, dík moc. taký rozprávkový, detsky čistý a žiarivý. vianočný tak, ako má byť :-)

    OdpovědětVymazat
  7. SV,a pokračuje to dál, dětský údiv je na Vánocích to nejhezčí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. presne tak. vtedy detské oči prepnú z diľkového na blížkové osvetlenie a zasvietia tak, ako to vedia len detské (a zverkovité) očička ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. SV,žiju :-), ale pozřely mě na chvíli jiné hlubiny nekonečného internetu :-)

    OdpovědětVymazat